Јас мислев дека барем ти ќе ме разбереш меѓутоа гледам дека ти воопшто не си ја разбрал пораката и многу ми е жал поради тоа,јас не говорам за разлика помеѓу диви и комерцијални води,говорам за тоа дека не сме воопшто организирани како риболовци,на форумот не има 500 души,да земеме по една безбол палка па каде што има потреба да дејствуваме,тоа ми беше зборот,да ги очистиме водите од ПРЕДАТОРИ во човечки облик,да можеме да си ловиме на најблискиот терен а не да одиме 1000 км за да ловиме на комерцијални води,тоа беше мојата порака која гледам повеќето не сте ја разбрале за жал
Гоце, тоа го разбравме, откако дообјасни, а првиот пристап ти беше класичен напад и омаловажување на Васил и неговиот риболов на “базен“ според тебе.
Гледам дека совеста се уште не е пробудена кај некој риболовци а без совест или дух поблиску сме до животни него до човекот бидејќи совеста не ограничува да не правиме лоши работи,не е важно колку риба сме уловиле туку колку сме и помогнале на мајката природата да го зачува живиот свет во неа за тоа ќе бидеме благословени со убаво чувство на благодарност од творецот,бидејќи го чуваме неговото дело,ова го пишувам малку духовно да ве воздигнам,да сте сите благословени и господ бог да ни го покаже патот кон бесконечноста.
Јас сум атеист.