Нешто грешка си Спиро, јас никому не суфлирам нити бранам нити напаѓам, тоа е и повеќе од очигледно, најди еден пост во оваа тема каде некого бранам или напаѓам... Едноставно прашањето за твоите заклучоци кои сам си ги донесуваш и на кои сите очекуваш да се покориме висеше во воздух, па ете и Оливер ти го поставил веднаш после мене...
комшија, јас ти кажувам од крај на лига 2012та, ако памтиш колку тимови беа тогаш, што после 2012та до сега- во кој сегмент ти си бил помагател ?? ете јас сум бил и директно и индиректно и затоа имам право да мрчам . Оливер шо го спомнуваш
, оливер е учесник од 2013та во лига и тоа еден од поспешните не за џабе е со јане во екипа а како гледам и оваа год легално СИ ГО ПОВТОРИЈА ЛАНСКИОТ ,,СРЕКЕН,, успех и ако него го нешто интересира него ке м одговорам - пак ти тука се плеткаш
A koj veli deka ne se legalni bre ?? Legalni se i toa kako . ..legalni se zatoa sto site ucesnici PRIFATILE so samoto prijavuvanje vo liga tie uslovi i taa voda . . .
prasanje e dali se najdobri !!!!!!!!!! Poziciite edna od druga se premnogu neramnopravni bre toa ti pisuvam TRI strani , aloo ! Poveli ti na gosti kaj mene ce lovis vo eban krs jas malku ponastrana .. da vidime koj kolku ce uspee krapovi da izvadi ..i kazi mi posle deka jas sum bil podobar krapcija od tebe ???? Ili ce te namestam na mesto kade krap ne pominuva vo deset dena pa lovi da te vidam . . .Jasno li ti e konecno sto e problemot ?? Legalno , ravnopravno li e da dvajca se trkaat na 100 metri AMA edniot da trca na staza so prepreki a drugiot na cista staza ...i KOJ od niv e podobar ..pobrz ????? stanuvas naporen , najseriozno ova
I nema nacin da se ubedam sebe si deka bi se prijavil da dremam na taa bara !!!
НАЈ ДОБРИ СЕ КЕЛТАНЕ - и разбудисе од сонот еднаш, и тоа во многу сегменти се НАЈ
1. основен и нај важен ---имаат изградено јаки темели на основа на РИБОЛОВНА ЕТИКА, РИБОЛОВНА КУЛТУРА -третман со уловената риба, ти тоа го немаш а си дозволуваш да ги поганиш место да земиш од нив да се поднаучиш (зи врзувал јадички -- јаки петли ти шо си измислил)
2. Нивната младост и нивната волја да жртвуваат многу повеке од ти што гледаш и со очи и со памет, Со твоите муабети Се дрзнуваш да удираш по ФИДАНКИТЕ на крапскиот натпреварувачки дел - АЛООО
3. Истраа во сите три кола за тој нивни РЕЗУЛТАТ --- некои не додражаа ни две а се или биле со доста поголемо искуство од нив
4. НЕМААТ зад себе нити една црна дамка во СПОРТСКИОТ ДЕЛ, се ФЕР и КОРЕКТНИ без дА ИМ НЕКОЈ НАД ГЛАВА ВИСИИ да не направат некој мајмулук
5. доволно се ЕДУЦИРАНИ да сватат, пратат што и како се движи тој дел од крапскиот риболов
6. се големи другари и пријатели со чисто срце - дечки што ке ја претстават МАКЕДОНСКАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА како права спортска дружина пред другите репрезентации
7. успехот ВЕКЕ Е НИВНИ и го имаат освоено со сите оние доблести кои ги напишав погоре - таму треба само да се појават и да испецаат
-искуството-- еден куп од направени грешки (тоа е дефиниција за искуство ако не си знаел), рамноправноста на патеката - која рамноправност?? оној кој мисли дека рибата има КУЌА неможини рибар рекреативец да биди а не пак такмичар,
и немој да мислиш дека тебе некој те моли за во лига да се пријавиш(пошто те читам дека на секој 2тор пост нафрлуваш)- него ако ти држи повели претстави се пред фелата што знаеш и умееш- условите како за сите така и за тебе ке бидат, ако сакаш и со гранки од лешник лови таму ама чукање на празна слама како оваа што ја исчука ич не ти држи вода
и да и да има подобри услови и да се нешто подобри --- си се прашал ти ВО ШТО ОД ТОА КЕ УЧЕСТВУВАШ или си учествувал како до сега ??