КОМШИЈО
- ти да не си на некои лекарства бре, па секој пост имаш различна визија(флеш, трип-нарко речник кажано)
не не филмај овде него ако си за работа и помош ке има наредни акции па пријависе во нив- така ке покажеш дека си засегнат за правење нешто поке кај нас во МК, разлистај некој закон во врска со риболовот за да не луташ како стројник во пусто село со идеите- ке видиш каде да го напрегнеш мозокот точно и ке знаеш како одат работите
вака сега детски муабет ни кажуваш, сега сакаш лижалче, сега чоколадо, после велиш ја сакам играчката на она дете
без да се директно вклучиш во проблемите - ништо нема да направиш за да ги решиш, за памет солење сите знаат, работници се во дефицит или малкумина
и да знаеш --- овие две прошли лиги беа до сега нај добро и нај фер организираните кај нас во мк. другата за 2015та ке биде уште подобра од оваа годинашната
- секој кој си освои место во таа лига легален е пред цела македонска риболовна фела, и за на светско и за на балканско
и да за мене лично најдобри КРАПЏИИ ВО 2014ТА год од македонија се тие кои ке не претставуваат на светско и балканско, исто така не се далеку и останатите КОНКУРЕНТИ кои ДО КРАЈ ЈА ИЗЛОВИЈА ЛИГАТА,
- СЕ ДРУГО ОСТАНАТО ШТО ЛАЕ, ЈАДЕ СЕМКИ ОД СТРАНА, КАЖУВА БАСНИ и .............. може само да им завидува, и љубомори
- наредната нивна шанса ке биде ЛИГА 2015 та, нека повелат МАЈСТОРИТЕ па ке видиме крајот како ке биде
Е Злате, држи, држи, ама не се издржува повеќе...
Добро бре човече зарем мора ти на се и на секого капаче да ставаш ?!?!
Прво - Постојано повикуваш ако некој бил за работа, за волонтирање, за помош одма да се јавел и да одел да помага, а јас ниту еднаш немам видено дека ти си отишол некаде да помогнеш, освен 1-2 порибувања (чисто да се сликаш, според мене...), велиш за памет солење сите знаеле, ама јас досега не сретнав на форумов некој што повеќе соли памет од тебе...
Второ - Од каде пак ти знаеш кој лиги како биле организирани и дека баш овие две се најдобро организираните до сега ?!?! Па зарем натпреварувачкиот крапски риболов во Македонија започна пред две години ? Тоа е во најмала рака непримерна и несериозна изјава, груба навреда на претходно организираните лиги кои колку што читам богами ги имало и претходно, и тогаш мајстори како Ицо, Оливер, Мечо оделе по светски првенства, едноставно не е фер таква изјава која фрла во вода се што било до пред две години...
Овде никој не спори дека момците на фер, легален и легитимен начин си дојдоа до резултатот и со тоа се репрезентација на Македонија, моите честитки уште еднаш до сите, но не гледам причина што толку имаш желба грубо и вулгарно да „ги браниш“ на секој пост на колегите, ако евентуално тоа го правиш во својство на застапник тогаш ОК, инаку не гледам причина...
П.С.
Ицо Мајсторе, поздрав од не така убавиот Прилеп