sum razgovaral so dosta od niv okolu svetskoto prvenstvo , okolu ligata ...ama koga im go pokazam crnicani samo se smeat
Zavrsiv jas so Haiku poezijata vo ovaa tema ...ocigledno e deka ili nikoj ne me razbira ili site se pravat na TOSO !! Vi posakuvam uspeh na svetskoto na site koi odite ......
Za tie sto me gnjavat na PP..ne mi trebaat sskaci , barem mene ne !! Ako imate m . .. napisete go toa ovde , ne mene na pp ...
Келтан, не ми чуе бе човек што зборат..
Кој како си гледа, кој како си се осеќа и така си коментира. Се ке видиш, чуеш и прочиташ по светов...
Нит знам дали ќе одам на светско, нит се оптеретувам.
Си имам свои причини и ова не ми е приоритет во животот апсолутно.
Ова е хоби кое ме прави среќен и гледам максимално да бидам задоволен од истото.
Дали сум спремен? Хм, а сите тие кога тргнале првпат на светско нешто посебно биле спремни или?
Шо крапџии беа мајкуму, све учени родени сите еден до еден. Свака им част па сега од толку премногу
успеси по светскиве дури и заситени од истите, се им е бара во Македонија и сите незнаат јадички да врзат.
Видов јас неколку екипи годинава такви, после прво коло дојдоа да ми кажат дека ми дале риба за да бидам втор. Цепки...
Ама после второ и посебно после трето...ги снема...мукла, барем рака да пружеа за мајсторлукот во таа бара.
Тој митот со диви води ќе ве уништи завек, затоа е до ова дереџе паметот нивни е дојден.
Пецам секаде каде има крап и таа енигма ваша за мајсторлук на дива и комерцијална вода ми е урнат одамна.
Ама тоа е, умре циганката па ај да си се пофалиме самите какви мајстори сме...
Ете гледаш и сам, некој сска во пп, некој љубомори, на некој му е повредена суетата, некој сеуште мисли дека е во врвот но нема смелост поради индиспонирано его да дојде на барата, некој неќе да си ја расипе 5-ката у книшка и се откажал на полугодие па сеа мисли дека има диплома, некој е поискусен - НО НЕ И ПОПАМЕТЕН итн итн.
Не слушај секого, посебно не тие што незнаат што да праат со пехарите од светските првенства шо ги имаат освоено.
Свашта има бе Келтанееее...и ти слушаш свашта.
Еве ти еден совет од мене и да им го пренесеш на сите тие засегнати од елитата и од височините во крапскиот риболов...
Кажи им вака...ПОДОБРО Е ДА СИ МЕЃУ ПРВИТЕ, ОТКОЛКУ МЕЃУ НАЈДОБРИТЕ!!
Истово не важи за момци од старата клапа кој се веќе 2 години со нас во лигата и се гледа дека духот и страста за
овој спорт им се појаки од суетата и егото, како и од устата. Тоа е самодоверба, тоа се натпреварувачи.
Тие се и меѓу првите и меѓу најдобрите!