Лично мое мислење е дека од секогаш низ светов постоеле и ке постојат --натпревари-турнити-или боло какви манифестации на кои би се докажале најдобрите меѓу..најдобрите..така беше и во овој случај .
Сите што мислеа да земат учество на натпреварувањето во - Крапската Лига-беа благовремено известени ,имаа време да си пријават екипа , и како и сите натпреварувачи имаа ..ШАНСА..да се докажат во изминатите три кола .
Некој тоа не го направи .
Можеби езерото ,водата ,барата или било како да ја наречеме не пружи еднакви услови за натпревар на учесниците но затоа со влечење на позиции секој си ја доби неговата позиција ,од тука па натака настапува искуството стратегијата , надмудрувањето .
Дали биле почетници или --не--дечкиве во сите три кола покажаа во рамките на можностите каков --таков --резултат ,и тоа е показател дека во континуитет од три кола го дадоа најдоброто од себе и едноставно го заслужија пласманот меѓу најдобрите тука може само да им ..ЧЕСТИТАМЕ..на сите натпреварувачи а и на самите победници.
Факт е дека има и поквалитетни и поискусни риболовци ,..без никаква злонамера за омаловажување на другите натпреварувачи..но затоа треба да излезат на вода и тоа да го докажат
сето друго е народски кажано -- рекла казала-- и најмалку на мене како ..не учесник ..во лигата ми прилега да ги критикувам натпреварувачите кои дадоа се од себе да бидат најдобри, вложија труд , изгубено време, финансиски средства, беа несебични едни кон други и едноставно се натпреваруваа а сепак се ..ДРУЖЕА..
Нормално луге како луге не сме сите со ист карактер, но тоа не значи дека можам да си земам за право некого јавно пред сите да го омаловажувам ,дека до вчера бил почетник а сега се пласирал за Светско Првенство тоа е само показател дека овие.. КОЛЕГИ..беспрекорно си го завршија својот риболов и со гордост може да се каже дека се ..ШАМПИОНИ ..во нашата Македонија и како такви да не застапуваат на ..СВЕТСКОТО..
За екипите што ги очекуваат таму е друга приказна но лично ..ЈАС..ги подржувам имам доверба во нив- во целост- и им посакувам -БИСТРА-вода пред се добар провод од кој може да се научи доста и стекне добро искуство за во иднина .
Бидејки сте најдобрите ..дајте се од себе ..и само напред.
БИСТРО. Ви посакувам добар резултат.