Tocno e toa Ilco seto sto go kazuvas , natprevar e natprevar i treba da se lovi ribata koja pobeduva.
Megutoa vo poslednive 20 godini na svetsko prvenstvo ne pobedila ovaa tehnika i riba.
Da site ja koristat na pocetok vo prvite 20 - 30 min. Dodeka ne proraboti ribata na stek ili match i posle nema nazad na plaska
mozam slobodno da kazam deka nikade na svetski prvenstva nema od ovoj tip na plasica so takov intenzitet na ranenje kako sto ima kaj nas !
Idele epten iskusni Makedonski reprezentativci na svetski prvenstva mislejki deka ke fakaat kako tuka plasica i ke pobedat , ama naprotiv lovele od 20 - 30 plasici za 4 saati i promasile cel natprevar .
Sto mi e poentata . Deneska vo 21 vek ,plasicata i direktnata trska se zastarena tehnika i taktika.
Toa sto kaj nas vodite i pravilata go dozvoluvaat nejzinoto boduvanje e druga rabota .
I glavnoto sto sakam da go kazam e toa deka idninata kaj ovoj tip na natprevari e oddamna odredena so stek i match tehnika. Samo kaj nas seuste se balansira i se tegavi rabotata vo vrska so ova .
Za da ima masovnost itn...
Realno , vo Makedonija ima 5 - 6 luge koi znaat i umeat odlicno da lovat na stek.
1 - 2 ca koi znaat i umeat da lovat na Match.
Ova kazuvam znaat i umeat vo komparacija so internacionalnite natprevaruvaci.
Zatoa akcentot e staven na ovie dve tehniki - kaj mene .
Ne deka neznam da lovam plasici , tuku ne treniram cesto a toa mnogu znaci za ovaa tehnika.
Dokolku poveke lovam na ovoj nacin , poveke gubam od nivoto na koe sum dosol vo stek i match tehnikite.
Zatoa imam postaveno granica dokade mozam da se pretvoram vo plaskarski ribolovec , cim osteam deka mi se mesaat tehnikire i negativno mi vlijae na moite favorizirani tehniki se povlekuvam.
mavrovo , petokot na trening jadese sredna plasica , vaden od 7 - 8 ribi vo 1 minuta !
Site koi bea prisutni gledaa i ne im bese jasno kako mi jade non - stop .
Utre denta Sabota ribata smeni sve totalno, ne jadese na 3 mt trska tuku na 5 - 6 mt.
Ne jadese na mamecot od Petocniot trening , tuku na sosema drug .
Celata taa adaptacija me cinese nekolku mesta podolu od predvidenoto , kapak na se bese skinatata mreza
normalno mrezata bese proverena pred natprevar i bese ok, taa se skinala vo tekot na natprevarot od branovite i ostrite kamenja na koi lezese .
Nedelata ribata jadese sprotivno od Petokot i Sabotata
ednostavno 3 dena , 3 razlicni karakteri na ribata
da nedelata imavme isto taka tezok natprevar , mnogu dozd ,gromovi i magli na Mavrovo, jas ni ostaviv trska ,ni prekinav so ribolov za sto podobar rezultat i sekako nedelata bevme znacitelno podobri .
Skinatata mreza vo Sabotata nas kako ekipa na Ribar 2011 ne cini najmalku 4 podobri plasmani vo ekipna konkurencija i mene licno 8 plasmani vo poedinecna lonkurencija.
jBG nekogas i vakvi raboti se slucuvaat nie kako i sekoj natprevar taka i ovoj dadovme sve od sebe za sto podobar rezultat.
blagodarnost do mojot veren Brat,kolega ,drugar Mac koj nesebicno i pomaga da se vratam vo forma po pauza od 8 godini.
Ribar 2011 ne zastanuva tuka , sekoj natprevar sme pokompaktni i pouigrani, treba da se znae faktot deka ovaa ekipa e sega sklopena i ke treba malku vreme za da se izostri .
Nema da ostaneme dolzni i za plaska i za stek i za match