www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 5:58 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1819202122ELLIPSIS26»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Лига 2014 - ПЛИВКА
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 17, 2014 2:34 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Jун 18, 2012 10:22 am
МислењаCOLON2221
ЛокацијаCOLONSkopje , Macedonia
ima vistina i vo toa Zoki :ok_ok:

Jas vo sloboden ribolov idam so stek i match , Mamec PP idat so direktni :lol:

Ke se potrudam da bidam vo prvi 10 vo ligava , a da si olesnam vo Majstorkite kade ke se lovi so Stek i Match ;)

od liga natprevarite se dobivaat slednite bodovi :

od 1 - 5 to mesto = 10 bodovi
od 6 - 10 to mesto = 8 bodovi
od 11 - 15 to mesto = 6 bodovi
od 16 - 20 to mesto = 4 bodovi

ovie bodovi se prefrlaat vo Super ligata kade sekoe kolo od 5 kola se bodiva
kako vo ligata , znaci na eden natprevar mozes da iskompenziras razlika od 2 - 6 bodovi od 5 te kola od ligata 2014 ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 18, 2014 1:01 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Јан 20, 2012 1:45 am
МислењаCOLON1507
g.cuculoski НапишиCOLON
Gledaj gi rezultatite i ke vidis sto e kako e :)

Kaj e stek i Match tehnika - gore sum
Plaskata prijatele ne ja lovam , nema ni da ja lovam !
golema steta doplnitelno mi napravi i skinatata cuvarka vo sabotata . :( :( :( :(

Koncepcijata za nea e sprotivna od taa za drugite tehniki i zatoa nejkam da mesham brzini , ako me razbiras ;)

a ova mi e prva sezona posle pauza od 8 godini :)
hehehehehhe...ova isto kako nie kraparite da kazeme...krap fakame....ama amur ni fakam nitu ke fakam..

Te zadevam Cucul..interesen mi bese koga frcea falbi po forum deka babunite ke gi rasturis.

Mu vetiv na ico deka ke te drapam ovde javno na forum. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 18, 2014 1:27 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON2221
Nemozes da me drapas :)

Idat Majstorki ;)

Stek i Match ke odlucuvaat :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 18, 2014 4:31 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Јан 26, 2012 7:33 pm
МислењаCOLON2782
g.cuculoski НапишиCOLON
Nemozes da me drapas :)

Idat Majstorki ;)

Stek i Match ke odlucuvaat :)
koj zaden se smee najaslatko se smee... :lollol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 18, 2014 7:28 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON2221
i toa ne e sigurno mnogu , ama daleku posigurno od direkna so plaski ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 18, 2014 7:35 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
Nejkam da go tupam ali edno e sloboden ribolov si fakas koja riba ti lezi na dusha i ti pravi kef ama spored mene natrevaruvac taka ne treba da razmisluva i nema nigde da stigne.

Mentalno stanje:Odam da pobedam po sekoja cena gledas plaska jade pa rastur ja pravis plaskata zimas prvo mesto si odis doma i kraj na prikazna.Plaska ne plaska na kraj ti ke imas pehar na stalaza a drugite sto se udiraat vo gradi ke vikaat ribata da mi jadese ...Ne e lisicata itra tuku kokoskite se glupavi.

Imase slicna prikazna bev mnogu mal dali 10 godini vo Gevgelija na Selemliskata brana imase natprevar i isto Kumanovci tepaa so toa sto mesto kako drugite da cekaat karash,krap,crvenoperka ili sto ti znam namirisaa deka suncicata e lesen plen rastur sistem napravija sobraaa se i si zemaa prvo mesto.Jas toa go cenam bez razlika koj od koe drustvo e ... da se nami

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 18, 2014 9:53 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON2221
Tocno e toa Ilco seto sto go kazuvas , natprevar e natprevar i treba da se lovi ribata koja pobeduva.
Megutoa vo poslednive 20 godini na svetsko prvenstvo ne pobedila ovaa tehnika i riba.
Da site ja koristat na pocetok vo prvite 20 - 30 min. Dodeka ne proraboti ribata na stek ili match i posle nema nazad na plaska :)
mozam slobodno da kazam deka nikade na svetski prvenstva nema od ovoj tip na plasica so takov intenzitet na ranenje kako sto ima kaj nas !
Idele epten iskusni Makedonski reprezentativci na svetski prvenstva mislejki deka ke fakaat kako tuka plasica i ke pobedat , ama naprotiv lovele od 20 - 30 plasici za 4 saati i promasile cel natprevar .

Sto mi e poentata . Deneska vo 21 vek ,plasicata i direktnata trska se zastarena tehnika i taktika.
Toa sto kaj nas vodite i pravilata go dozvoluvaat nejzinoto boduvanje e druga rabota .
I glavnoto sto sakam da go kazam e toa deka idninata kaj ovoj tip na natprevari e oddamna odredena so stek i match tehnika. Samo kaj nas seuste se balansira i se tegavi rabotata vo vrska so ova .
Za da ima masovnost itn...
Realno , vo Makedonija ima 5 - 6 luge koi znaat i umeat odlicno da lovat na stek.
1 - 2 ca koi znaat i umeat da lovat na Match.
Ova kazuvam znaat i umeat vo komparacija so internacionalnite natprevaruvaci.
Zatoa akcentot e staven na ovie dve tehniki - kaj mene .
Ne deka neznam da lovam plasici , tuku ne treniram cesto a toa mnogu znaci za ovaa tehnika.
Dokolku poveke lovam na ovoj nacin , poveke gubam od nivoto na koe sum dosol vo stek i match tehnikite.
Zatoa imam postaveno granica dokade mozam da se pretvoram vo plaskarski ribolovec , cim osteam deka mi se mesaat tehnikire i negativno mi vlijae na moite favorizirani tehniki se povlekuvam.

mavrovo , petokot na trening jadese sredna plasica , vaden od 7 - 8 ribi vo 1 minuta !
Site koi bea prisutni gledaa i ne im bese jasno kako mi jade non - stop .
Utre denta Sabota ribata smeni sve totalno, ne jadese na 3 mt trska tuku na 5 - 6 mt.
Ne jadese na mamecot od Petocniot trening , tuku na sosema drug .
Celata taa adaptacija me cinese nekolku mesta podolu od predvidenoto , kapak na se bese skinatata mreza :(
normalno mrezata bese proverena pred natprevar i bese ok, taa se skinala vo tekot na natprevarot od branovite i ostrite kamenja na koi lezese .
Nedelata ribata jadese sprotivno od Petokot i Sabotata :)
ednostavno 3 dena , 3 razlicni karakteri na ribata
da nedelata imavme isto taka tezok natprevar , mnogu dozd ,gromovi i magli na Mavrovo, jas ni ostaviv trska ,ni prekinav so ribolov za sto podobar rezultat i sekako nedelata bevme znacitelno podobri .
Skinatata mreza vo Sabotata nas kako ekipa na Ribar 2011 ne cini najmalku 4 podobri plasmani vo ekipna konkurencija i mene licno 8 plasmani vo poedinecna lonkurencija.
jBG nekogas i vakvi raboti se slucuvaat nie kako i sekoj natprevar taka i ovoj dadovme sve od sebe za sto podobar rezultat.
blagodarnost do mojot veren Brat,kolega ,drugar Mac koj nesebicno i pomaga da se vratam vo forma po pauza od 8 godini.
Ribar 2011 ne zastanuva tuka , sekoj natprevar sme pokompaktni i pouigrani, treba da se znae faktot deka ovaa ekipa e sega sklopena i ke treba malku vreme za da se izostri .
Nema da ostaneme dolzni i za plaska i za stek i za match ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 19, 2014 9:24 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Ubav tekst i uste poubavo razmisluvanje steta sto ne mislat i drugita taka.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 19, 2014 10:02 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
Mene mi e jasno deka ste odlicni natprevaruvaci i deka so nacinot na koj sto lovite i razmisluvate ke se dojde do rezultati.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 19, 2014 12:55 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON2221
Taka e Sase , Makedonija ne e problem imame Drzaven problem :) ako mozam taka da kazam :?:

zosto poveketo od Super zvazdite vo MK plivka ribolov ucestvuvaat samo i samo na drzani natprevari ,a ne i na internacionalni ???

Ne sakaat da idat dane gi vidat tamu kolku se slabi , a so toa mislat deka ke im ostane imeto na vrvni majstori tuka vo MK. :lol:

i jas i mac sme jadele shamari na Svetsko prvenstvo i se ke napravime za da im vratime so po nekoj shamar vo idnina :)

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1819202122ELLIPSIS26»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 2 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum