www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Сре Ное 06, 2024 11:27 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS5859606162ELLIPSIS93»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Река ПЧИЊА
ТемаИспратеноCOLONНед Maј 04, 2014 9:17 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСаб Aпр 07, 2012 9:56 pm
МислењаCOLON534
ЛокацијаCOLONKumanovo
Da vi ebu film ne ste vise ribari za mene od sga ke ste reziseri... :D
hahaahhaha
Inace da kazu rec dva u vrsku sas reku, komso bija danska od sabajle na isto mesto i ne fatija nisto, reka prvo padnala 30-40cm. za edn sat, a posle naglo pocnala da rasne, i pred da se izlie otisle si otisle od tamo pravac na Lipkovsko ezero, e tamo e nesto drugo fatile crvenoperke ne mnogo na broj, ama podobro prosle nego u supli kamen...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maј 04, 2014 11:23 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
Ili imas mnogo ribari komsie ili tj 1 lze.... onj put fakaja bojnici :lol: :lol: :foottap:
Primer ja sam verodostojna licnost slikam gi ribe :volku_golema: :volku_golema: :fishing: :lol: :lol: :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 09, 2014 10:09 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3010
Voda e mnogu ubava i namalena e malce super e za fatanje ribi :D
Riba uglavo e izmrestena fati se mrena,klen,krkuska,bonjik 90% bea izmresteni barem tie primeroci sto bea fateni.

Sto jade i na sto jade dzabe ke vi kazuvam... ova mozam da vi kazam koj znae faka koj ne gleda bidejki sretnav na sekakov nacin da fakaat vo brzak,mirno so perce tapata da lezi i imase ribari bez riba,a imase i luge sto si imaa ponesto.

Jas na "moeto" mesto bev i dosta izneanden mnoooogu e dlaboko znaci drugi godini maksimalna dlabocina tamu idese do 1,5m ovaa godina e povise od 2.5m no toa me raduva ribata ke bide slobodno da se dvizi kako saka i koga saka bi trebalo da ima dobar ulov ovaa leto ama si dojde zlatonot pravilo bez da frlis 2-3 leba batoo nisto saglam ne vadis samo komarcite ke gi nakrmis nisto drugo :head_bang:

Sitna riba ima mnogu osobeno sitni popadicinja po 3-4cm dolgi i mnogu rakovi ima bidejki bev do kolena vo voda stalno osekav udarci od ribi mada i gi gledav kade plivaat rakot bese mnogu odlepen od cizmata za pantalonite uste malce u dzeb da mi vleze :D

Znaci previse previse ima komarci opklada da pustis nekoj covek da ide da tepa komarci i posle da se testira krvta vo niv 99% od niv ke ja imaat mojata krv mi se cini 1l krv me olesnaa...kamo sreka salo da cicaa :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 10, 2014 9:02 am 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON534
ЛокацијаCOLONKumanovo
Ilco i ja bese u nedelju napadnat od komarci, ama resi da se branu u onj tvoj "surviver stil " , zapali oganj na 2m. pozadi mene, nabuta trulo parce drvo da se potpali i ga trgna od oganj, kd pocna da curi ni edn komarac ne se zavrte, dobro i pozarna sto ne dojde :D
A za toj vreme, da kazemo 5min. brojaja sam doma 39ubodi od komarci...
U prevod resetka me napravisva.I eve me icera i danska cesam se kako sugav... :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 10, 2014 1:58 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3010
Dzabe mene nisto ne me spasue zasto sam na sredinu na reku,a ako palu oganj prvo ke treba platformu da pravu pa da palu oganj na sred reku :lol: :D

Prirodno na lice mesto moze da se spasish ss toj rastenie sto mirisheshe na pepermint (ne se sekam narodski kako se vika) izmackaj se na lice mesto kolko tolko ke begav,a pomaga ss ceshanje.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 10, 2014 2:39 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON534
ЛокацијаCOLONKumanovo
Pa koj ti e kriv kd ne si sunger bob, samo sunger bob i chuk noris paliv oganj u vodu...
Nego nesto drugo osven komarci fati li ? :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 10, 2014 2:53 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3010
Pa mozda nekoju bolest od ubodi :lol: :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 15, 2014 7:58 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПет Јан 25, 2013 4:27 pm
МислењаCOLON185
Да споделам една случка од денес..
Бев со мојата екипа малку во с.Пчиња да наполниме батерии
Забележавме дваица мештани (млади дечки 30-32 год) кои шетаа по реката и одеа од еден до друг рибар, поставувајќи прашања на што јаде, кај е рибата итн..
Она што ме фрапираше е тоа што дваицата ни кажаа отворено дека ловат со мрежи, се пофалија дека фатиле клен 1,5 кг, и воодено се пожалија дека не е како порано :o (па како да биде мамето нивно)

Веројатно оперираат ноќе, сега само снимаа терен !
Незнам до кого да се апелира, кај да се обратам..декази нема, како слушнав од другите колеги, дечкиве биле познати мрежари !

Нашата ни мила земја

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 15, 2014 10:46 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3010
Mene ribocuvarite uste vo februar li koga vadev dozvola mi se pozalija deka policijata ne im pomagala so mrezarite ne deka toa e izgovor.
Pred nekolku dena koga bev po riba pa pred da si odam pominav kaj kaskadite vo s.kamen znaci nakaj 9 e bilo veke temnica ribocuvarite mi kazaa deka morale da ostanat skoro cela vecer tamu bidejki ribata aktivno odi nagore po kaskadite i morale da ja pazat.
Ova vi kazuvam ona na mene licno sto mi kazaa.

A za toa denje noke nema vrska pomini kaj kaskadite vo shupli kamen sred bel den znaat so race da fakaat ili vesterki da dzitkaat problemot e sto ribocuvarite ne gi kaznuvaat nego samo ke gi izbrkaat i eventualno im gi zimaat mrezickite pshto se poznavaat od nekade.

Imase edna slucka sto e dobra promena vidov na nekoi 50m nekoj covek nosi nekakva mreza go najdov ribocuvarot sto pomina pred 5 minuti koga otidovme ima sto da vidime da mreza ali lezalka za pod drvo :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 16, 2014 8:51 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Aпр 14, 2012 12:50 pm
МислењаCOLON2299
ЛокацијаCOLONНа секоја локација,ха ха ха
Greota e toa sto se SLICUVA SO NASITE REKI AMA IZGLEDA TOA IM E ..sudbinata.. AH TAA MREZA KOJ JA IZMISLI .

Fishing is my lifestyle,my passion,my life.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS5859606162ELLIPSIS93»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 5 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum