Voda e mnogu ubava i namalena e malce super e za fatanje ribi
Riba uglavo e izmrestena fati se mrena,klen,krkuska,bonjik 90% bea izmresteni barem tie primeroci sto bea fateni.
Sto jade i na sto jade dzabe ke vi kazuvam... ova mozam da vi kazam koj znae faka koj ne gleda bidejki sretnav na sekakov nacin da fakaat vo brzak,mirno so perce tapata da lezi i imase ribari bez riba,a imase i luge sto si imaa ponesto.
Jas na "moeto" mesto bev i dosta izneanden mnoooogu e dlaboko znaci drugi godini maksimalna dlabocina tamu idese do 1,5m ovaa godina e povise od 2.5m no toa me raduva ribata ke bide slobodno da se dvizi kako saka i koga saka bi trebalo da ima dobar ulov ovaa leto ama si dojde zlatonot pravilo bez da frlis 2-3 leba batoo nisto saglam ne vadis samo komarcite ke gi nakrmis nisto drugo
Sitna riba ima mnogu osobeno sitni popadicinja po 3-4cm dolgi i mnogu rakovi ima bidejki bev do kolena vo voda stalno osekav udarci od ribi mada i gi gledav kade plivaat rakot bese mnogu odlepen od cizmata za pantalonite uste malce u dzeb da mi vleze
Znaci previse previse ima komarci opklada da pustis nekoj covek da ide da tepa komarci i posle da se testira krvta vo niv 99% od niv ke ja imaat mojata krv mi se cini 1l krv me olesnaa...kamo sreka salo da cicaa