Ima eden trend vo makedonija koj e strasno pogresen,kupuvanje na trski bez sprovodnici i potoa nie ili nekoj drug ke ni vrzuva okca i kako po obicaj ke kaze "sum gi vrzal podobro od fabricki"...pri edna poseta na servis za ribolovna oprema vo srbija so majstorite razgovarav kolku ke me kosta da kupam jas shimano catana i tie da mi vrzaat okca,a toj mi vika kupisi so fabricki okca orginal koga vece ja ima istatat....pa neli e isto toa... e vika isto e ama ne e isto,mestata kade se stavaat okca se posebno pojacuvani vo samoto pletenje i mi pokaza trska shimano antares koj nekoj majstor sam si staval sprovodnici rascvetana bas vo spojot,taka da jas dvapati bi razmislil koga bi kupuval takva
Aki zemi si ja TICA EXCLUSIVE, 6 metri 165 grama, odlicna kombinacija
si se zaprasal li zosto ovoj model ne se pravi so vrzani okca nego samata fabrika ima posebna serija BOLO
aki vo edna prilika ti kazav deka energijata e odlicna trska ja imam 5 kata tezi neverojatni 110 grama (radijalen karbon)ama.....mnogu e nezna be brat ne treba ic da pies alkohol
Spored gramazata mislam deka ja poseduvas energhia 2k ili po novo xps competition serijata,toa se takmicarski trski so mnogu tenki zidovi i tenok vrv i stvarno e opasno so nea da ides na sloboden ribolov posle beljata nekoj ke kaze na drugar mi mu se skrsi vrvot na colmik zato begaj od nea dzubre zivo a ne vika drugarmi kupi takmicarec a lovese na vardar....zatoa jas kako preporaka go dadov ALLRAUOND modelot