Vidi Jane,i ti mi go potvrduvas istoto.Ne odam jas na ribolov da se takmicam so nikogo,Nemam ni potreba.ZNAM sto znaci boila i kakvi se gi ima.Znam deka moze sekoj mix da bide podobar,sekogas ima uste nesto...Soja ne koristam? Koristam kako ne ,zavisi sto ima vo dujcanceto koe mi e na 50 metri od doma.Ona sto sakam da go kazam e ova.Nema potreba da lupam pari bez veza.jas ne znam sto si koristel pred deset godini,ona sto jas napisav (ajde miksot) e moj eksperiment koj se dokazal kaj mene i sto da go tupam?A sum lovel i na zivi skolki,polzavcinja,na smokvi(tamu pokraj reka nabrani ) Znaes ,jas znam deka i ne moram da nosam mamci,ce ulovam lesno i so toa sto ima vo i okolu vodata, krap.no problemo Gledas pak i ti odis vo drugi krajnosti..ako dojde ovaj-onaj cuda ce napravi?? Si se prasal li bar ednas deka nekogo(a i mene) cuda ne ne interesiraat? Zadovolen sum od ova sto go postignuvam.Jas ti sum somdzija,koj dolgi godini go gledal krapot kako raste,ne kako se hrani ili ponasa vo reka,pa so 5 metri nulon vo race bi ulovil,ako e toa potrebno.Ne pisuvam jas ovde mix za tebe,da go napisam i najdobriot na svetot i ti i ja bi imale sto da dodademe ili odzememe se slozuvas li bar okolu toa? Pisuvam za deckite koi tek kupile trska i sakaat da ulovat krap i da skokaat do nebo od radost,a bar ovde ce se slozis.vidi go miksot od mlad ribolovec...se kladam deka on i 99 posto od obicnite ribolovci na balkanot ne znaat ni sto se tie sostojki
Toa umot sasma im go pravi ,a i ovde ce se slozis so mene siguren sum.Mojot recept ne e fiksen,malku povejce ili pomalku od bilo sto ili zamena sepak ce bide lovna boila. A ako nekoj pogresi vo onaj skappp mix dzaba gi dal parite .taka li e?