Во недостаток на инспирација некои колеги се повторуваат. Остајте го Дуки со пченката, поминал тој доволно за да има тестамент во крапскиот риболов. Прифаќам шала, ама ми е криво што верглате у место и немојте да одите кон глупоста (како некои), па да си дозволите да ја навредувате креативноста и интелектуалноста. Сепак е ова едно хоби каде треба задоволството да оди напред. Не сум многу суетен, ама сум вложил во моето образование и работа. Кога некој, кој застанал на некој голем одмор во основното училиште, ве повика на употреба на централниот нервен систем и ве стави во кафез од кој можеби никогаш нема да се ослободи самиот, тогаш не е во ред. Сепак сите читаат и секој може да си го каже мислењето со кое се кажува. Не пишувајте за личности, пишувајте за работа и активности. Внимавајте на придавките кои се епитети и удираат во суетата.
Секој човек ја има и не е во ред да се гради некаков "мајсторски" рејтинг со докажување на "аматеризмот" на останатите.
Сепак е квалитетот многу поважен од квантитетот. Еден пост ако треба ама да е ОК а Вие можете и 10.000 постови да напишете и пак да имате проблем со себе.
Пак ќе повторам, овде сите читаат и останува. Ние сме микро средина со да кажеме, стотина крапџии и останати риболовци кој овде пишуваме, но не читаат од сите страни. Кој е Браца, кој е Бојан, кој е Мокри, е па тоа се светски прваци за што ако сме искрени секој од нас легнува и сонува секоја трета вечер. Ако ги почитуваме туѓите реални вредности, ќе се почитуваме и ние скромните со успеси. Ќе победиш во МК, на куп, во лига и толку. А надвор лавовите мачиња. Додека не сватиме дека треба да учиме од некои такви, стално ќе тврдиме дека нема што да научам од Бил Гејтс за компјутери или од Леонардо за уметноста. Во нашиот ген тешко се наоѓа една вредност, почит кон вредностите. Па дури и сопствените. Така Александар бил хомо, Гоце Делчев стана пијаница, а Киро Глигоров заврши како ќоравиот.
А Дуки може и да го нема и ќе го нема, изодел и пак ќе фрла пченка, но што праат оние пред кои е долг крапаџиски и воопшто рибарски пат.
И ПАК = НАЈДОБРОНАМЕРНО.
Се гледаме на Црничани, бистро.