pa taa boila sto gi donese predrag kosta pomalku i poevtino od prava boila prtoenska i so jaka struktura i dobra hemija,,
romanskata bese obicno brasno , mnogu ulje i prejaka obicna aroma,,nisto poveke
a sega edno prasanje,, ja zimas 24 ja stavas na jadica frlas i za 3 min imas udar ,, sto e fekt ima taa topiva boila i kvalitet za taa riba, koja pocnuva da se razgraduva posle polaa saat ,, ja probav na velesko licno,,
mikoj nisto ne znae sto i akko ke bide ponatamu no sekoja ekipa moze da napravi 100 kg boili za 3 meseci,, vo toj rok sto go imaat na raspolaganje,,sepak romanoija e poblisku, troskovite se pomali i ne veruvam deka nema dobro da bide organizirano,, tamu e problemot ,,tamo treba gz da se izdrzi..
ico,znam kolku kostase srpskata topliva boila(ja imam receptata)Ti od kaj znaes,ovaa godina sto ke bide.Prasaj go Predrag kolku go kostaa boilite za balkansko na peskara.Romanskata topliva boila ja prodavaa 1 evro za kilo,kako divogradbite.