www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 19, 2024 5:25 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS113114115116117ELLIPSIS342»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Лига 2014
ТемаИспратеноCOLONПет Феб 21, 2014 1:53 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
abe ne se zmarajte tolku,,, 100 kg boili sekoj ke gi napravi za 3 meseci,.. sto e u liga,,, pa da plakas pat oprema spinje jadenje , pa neznam dali ke ima 1 ekipa prijavena u ovaa situacija,,, e porano bilo i taka da nzaete,, treba da ve interesira voda i 1kolo koe e mnogu bitno ne ovie raboti, a sepak se raboti i za drzavni prvaci u ribolov i toa e nesto ne e samp svetskoto,, druzenjeto e iskustvo i eden golem+ za sekoj,,zaneme na site do kaj ni e cergata dolaga,,

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПет Феб 21, 2014 1:57 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Феб 28, 2013 11:22 pm
МислењаCOLON652
ti be ico samo za inaet.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПет Феб 21, 2014 2:24 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jул 17, 2011 10:37 pm
МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
момци незнам што се расправате и толку оштро ја мавате топката...
Значи има еден куп работи како што и претходно напоменав во некоја тема, еве сега пак ке напоменам... ПРВА и основна работа е опремата луѓе, значи не пали муабетот абе купив 3 трски и 3 машинки комплетот ме кошташе 300 евра и СПРЕМЕН СУМ имам опрема, да имаш опрема за на аквариум затоа што е тепсија и се фаќа на релативно блиску и евентуално за ќеиф да идеш да си пецаш слободно... Тоа е прва работа што треба да се разграничи... Едно е дрндупка опрема за слободно пецање, второ е така троа подобра класа опрема која што ќе помине и на некое дружба купче и 2 светлосни години подалеку од ова е КОМПЛЕТНА ОПРЕМА ЗА НА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО !!! Да сум јас некој и нешто во МРФ прва и основна работа за да можеш да се пријавиш во ЛИГА ( затоа што ТИ си потенцијален член и претставник на репрезентација ) е детална проверка на опремата, ако не ги исполнуваш стандардите а тоа е барем 2 комплета трски по натпреварувач... Едни далекубојци или ко што би рекол Јане РТУЧИ, едни со по нормална акција, лонг каст машинки ( е на ова би обратил мнооогу пажња, за да не биде работата ми се распадна машинката и губам риба ради неа и неам друга... ), трета работа без 200 метра пва, 100 пакети јадици, 3-4 котура по 1000 метра конец ( различен дијаметар ) и еден куп друга ситна опрема на АНГРО, нема да имаш теорија да влезеш да натпреваруваш во лига...
Лигата не е мижи татара дружба каде ќе седнеме и ќе љокаме до сабајле, имате и место и време за такви работи колку сакате, во лига МОРА да си максимално посветен и да пецаш идентично како што би пецал и на светско. Секој кој што има план да иде и да се дружи и да си ја сфаќа тотално не озбилно работата не би требало воопшто да се пријави. Е сега ако еднаш ме поебеш и глеам си отишол у лига и си тераш дрндупки, брале за тебе а и за твојот партнер Лига заврши ДОЖИВОТНО!!!

Корбу...
Една работа ќе ви кажам само, не се лажете дека романците ќе ја тераат истата тактика како што ја тераа пред 2 години, ова глава давам !!! Не се прости воопшто луѓето па да си ја тераат истата тактика која што веќе сите им ја знаат, исто како што пред 2 години се деси да пола свет гледа ко теле у шарена врата што направија романците, истото ќе се деси и оваа година! Ќе ја спремаат рибата и ќе ја учат на сосема друго нешто и тоа овој пат едно 10 пати посериозно ќе си ја сфатат работата, зашто старата тактика дебело им е пробиено и голем дел од учесниците ќе го јадат на тој начин што ќе пробаат да ја тераат старата романска тактика!

Второ, од муабети на членовите што беа веќе таму, од странски форуми има точни информации дека брале таму фрлањето на огромни дистанци е МОРАЛНО, ако не те бива во ова имаш доволно време УШТЕ од сега секое слободно време да го трошиш на тоа! И голема дистанца за Корбу не спаѓа 110-120 метра ;)

Трето ФИНАНСИИ,
секаде во секој спорт во цел свет, првите 10 места се резервирани за оние со најдлабокиот џеб, јебига тоа е... нема чааре... 1000 евра што ги збори Јане, веројатно ќе бидат пичкин дим за на корбу и ќе бидат смешни, ( погоре прочитајте метражи на пва и остали ситници и прерачунајте барем тие ситници колку пари искачаат на крај ), за добро опремена екипа за на корбу, зборам за делот од опрема и остали гачки и 3000 евра се малце, бојли прихрани гачки + пари.
Ова се реални цени ако се сака да се има некаква си мала можност за добар пласман, е сега може и со 200 евра да се помине од екипа ама последно место не ти бега... Бидете малце реални и почнете да ги гледате работите како што треба од правата страна и КОНЕЧНО ВЕЌЕ ВО ДРЖАВИЧКАВА НИ НАША МИЗЕРНА БАРЕМ ВИРЕ ИСФРЛЕТЕ ГО ТОА КЛИШЕ СРАЊЕ МУАБЕТ "БИТНО Е ДА СЕ УЧЕСТВУВА", епа не момци ако веќе сте се фатиле на орото играјте го како што треба и примарна работа нека ви биде НАЈДОБАР ПЛАСМАН!!!

П.с. Админи/модератори мораше без цензура да биде пишано за да се долови муабетот како што треба, извинете за работата што ви ја создадов :D

Кој си знае, си вади риба и преку манила.

Pozdrav do site fanovi, Ve sakam site ! :D

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПет Феб 21, 2014 10:04 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 14, 2011 11:43 pm
МислењаCOLON2377
Колеги темава е Лига 2014-та а не Светско првенство 2014-та, па ќе ве замолам во интерес на сите да не ги мешаме овие две натпреварувања иако се тесно поврзани.

Што се однесува за Лигата 2014-та сите знаете дека ќе бидат три кола од кое ДОКОЛКУ има можност третото коло да се одржи на Забени ( патека, можност за поставување на боксови, пристап до боксовите, потребна длабочина за одржување на натпревар, количина на риба во тој период, договор со сопственикот....) и да трае 72 саата. Доколку некој од условите не се исполнат тогаш и покрај се останува трето коло езеро Црничани. Календарот и котизацијата се објавени и сите можат да се преиспитаат дали можат, дали сакаат, дали им е предизвик да бидат Државни прваци и со тоа да одат на Светското првенство во Романија. Во тек звршната фаза од измените и комлетирањето на новиот правилник за крапзки натпревари во Р.М. према ФИПСОВИОТ правилник. Истиот треба да се изгласа на наредниот состанок на МРФ на почеток на наредниот месец кој сите треба добро да го прочитате затоа што од оваа година ќе се применува како за нас натпреварувачите така и за судиите и организаторот. Во него ќе ги најдете сите недоумици и проблеми кои ги имавме изминативе години а кои се прецизирани.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПет Феб 21, 2014 10:49 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
Малку се претерува со тоа колку пари требаат за светско за миксеви и слично.Како што кажа Ицо сите викате дека имате хемија која е ај најскапа и што миксот за 100кг да не кошта случајно 800-1000еу??? Полека малку.Зошто Максим друже ти требаат тие 3-4 котора по 1000 метри конец разни димензии.Заррем не врши работа еден котор 0,28мм и еден 0,35мм на пример?100 пакети јадици :shock: Малку се претерува..Малку повеке..

Испага дека за во лига треба да учествуват само тие што имаат пари и опрема,другите не и ако имаат 100 светлосни години поголемо искуство од некој што има пари..Да не се разбереме погрешно не напагам никој..

Па мајку му колеги сме сите ако некој е добар крапџија а нема финансии и треба да иде на светско проблем ли е некој да помогне да позајми опрема.Еве уште сеа јас кажувам дека ги давам моите машинки со фул конец на нив,стапови спод и се што треба.Проблем ли е од толку крапџии и општо риболовци овде на форум здружениа,друштва мруштва да даде секој по 500денари...Нема ли да се соберат средства?Не да се спонзорира комплет туку да се покријат барем 50% од средствата..

Alliance Carp Team

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПет Феб 21, 2014 11:52 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Maр 07, 2011 11:21 pm
МислењаCOLON1581
Ke citiram eden poznat krapgjija muabetov stana tamba lamba :lollol: :lollol:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПет Феб 21, 2014 12:42 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Maр 07, 2011 11:21 pm
МислењаCOLON1581
Предраг НапишиCOLON
Колеги темава е Лига 2014-та а не Светско првенство 2014-та, па ќе ве замолам во интерес на сите да не ги мешаме овие две натпреварувања иако се тесно поврзани.

Што се однесува за Лигата 2014-та сите знаете дека ќе бидат три кола од кое ДОКОЛКУ има можност третото коло да се одржи на Забени ( патека, можност за поставување на боксови, пристап до боксовите, потребна длабочина за одржување на натпревар, количина на риба во тој период, договор со сопственикот....) и да трае 72 саата. Доколку некој од условите не се исполнат тогаш и покрај се останува трето коло езеро Црничани. Календарот и котизацијата се објавени и сите можат да се преиспитаат дали можат, дали сакаат, дали им е предизвик да бидат Државни прваци и со тоа да одат на Светското првенство во Романија. Во тек звршната фаза од измените и комлетирањето на новиот правилник за крапзки натпревари во Р.М. према ФИПСОВИОТ правилник. Истиот треба да се изгласа на наредниот состанок на МРФ на почеток на наредниот месец кој сите треба добро да го прочитате затоа што од оваа година ќе се применува како за нас натпреварувачите така и за судиите и организаторот. Во него ќе ги најдете сите недоумици и проблеми кои ги имавме изминативе години а кои се прецизирани.
komentar na mesto :shake_hand:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПет Феб 21, 2014 1:04 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jул 17, 2011 10:37 pm
МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
Dimitar НапишиCOLON
Малку се претерува со тоа колку пари требаат за светско за миксеви и слично.Како што кажа Ицо сите викате дека имате хемија која е ај најскапа и што миксот за 100кг да не кошта случајно 800-1000еу??? Полека малку.Зошто Максим друже ти требаат тие 3-4 котора по 1000 метри конец разни димензии.Заррем не врши работа еден котор 0,28мм и еден 0,35мм на пример?100 пакети јадици :shock: Малку се претерува..Малку повеке..

Испага дека за во лига треба да учествуват само тие што имаат пари и опрема,другите не и ако имаат 100 светлосни години поголемо искуство од некој што има пари..Да не се разбереме погрешно не напагам никој..

Па мајку му колеги сме сите ако некој е добар крапџија а нема финансии и треба да иде на светско проблем ли е некој да помогне да позајми опрема.Еве уште сеа јас кажувам дека ги давам моите машинки со фул конец на нив,стапови спод и се што треба.Проблем ли е од толку крапџии и општо риболовци овде на форум здружениа,друштва мруштва да даде секој по 500денари...Нема ли да се соберат средства?Не да се спонзорира комплет туку да се покријат барем 50% од средствата..

Dimitar druze daleku od toa deka napagam jas nekoj ili bilo sto takvo, ogledaj se malce na site do edna stranski ekipi i ke vidis za sto zboram... Znaci ako se saka da se ima nekakva si moznost za visok plasman veruvaj deka tie 100 paketcinja jadici se minamalec ! Zasto 3-4 kotura konec pokraj toj namotaniot na masinki... Eve zasto:
1. Fakas na golemi distanci 140 metra, edno zdravo kinenje, i sledno frlanje druze mnogu potesko ke bide da se dostigne taa distanca, 2 pati ti se desi da skines, vadi ja masinkata druze mesti nova, a vo megu vreme zimaj koturot i motaj od novo konec do grklan ! Ete zatoa ti se moralni 3-4 kotura...
Pva bez 200 metra po ekipa (mreza i tuba i lenta) sramota e voopsto da razmisluvas za nesto po golemo...
Ako nemas gledano ( ke ti pustam link ) da vidis kolku kg bojli i pva vrzuvaat ekipite vo kampot pred da pocne svetskoto, pa ke vidis dali 200 metra e OGROMNA brojka, da ne ispadne deka fali na kraj...

Jadici, da se plasiram jas na svetsko, edna riba edna jadica! Posle toa ide kanta... Ne mislam radi najeftinata karika vo sistemot ja da gubam riba ( a ova e pravilno inace, + nikoj ne te tera da gi frlas, zbiraj si gi koga ke se vratis mozes da si gi pecas istite jadici na slobodno, no tamu ne! Tamu mora da e sve pod konec i nema mesto za nikakvi improvizacii ).

Miks. Edno samo mozam da kazam, miks za kaj nas, za nasi vodi , miks za kupovi kaj nas i miksovi za svetsko dosta golema razlika ima. Barem treba da ima !
Nemozes ti so nekoj si tvoj ne testiran miks, haj huj napraam sklopen i 1kg miks te kosta 50-60 denari da sporeduvas so klasa miks na site ostanati drzavi koj kosta 7-10 eu kg ( sigurno ima zasto )...
A eve kako edna informacija Mrcho ako cita neka napise kolku kosta eden kg miks na negovi prijateli i takmicari slovenci... Koga go doznav jas toa rekov ili e Mrcho lud ili tie prijatelite negovi, treto nema :D

Dimitar, kako sto kazav u prethodniot post i so 200 evra mozes da pomines, AMA KAKO ?

I razgranicete veke svetsko e nesto sto e svetlosni godini ponapred i pozahtevno od site mozni ribolovi sto voopsto ste gi imale ili ke gi imate vo zivotot... ( So isklucoci na tie sto veke bile na svetsko, i neka vi objasnat malce kako toa izgleda edna ekipa koja sto kotira za najvisok plasman)

Кој си знае, си вади риба и преку манила.

Pozdrav do site fanovi, Ve sakam site ! :D

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПет Феб 21, 2014 1:32 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
Оној што сака да учествува во сојузна лига е негов избор. Негово право и негова одговорност. Не му влагајте у кујна на пријателот од друго здружение. Затоа од почеток се пресекува, ама се лутите кога некој зелен ќе ви каже или избрише нешто. Напраивте завршна сметка на нероден Петко. А за лига се работи.
Ајде полека.
За лига што е потребно пишува у пропозициите. Кој од Вас ќе ми кажува на што да фаќам и како да фаќам и колку пари да потрошам? Може да тепам у лига и со кукуруз. Тоа не ми ја намалува радоста и правото да одам на СП. Можам со истиот тој кукуруз и на СП да настапам, па подобро да поминам и да се пласирам пред некој со 100.000 евра фонд. Мое право е кое сум го заслужил со пласман у лига да настапам за Репрезентација. Е тука се седнува и Капитенот или Селекторот, класниот, Натпреварувачка, пласираните момци и се договараат со цел што е можно подобро да се спремиме. Водата е таа, информациите се тие, чергата е таа што праиме. Имаме толку, недостасуваат толку и толку. Можеме тоа и тоа и ветуваме дека ќе дадеме се од себе за подобар пласман :D .
Остајте 1000 евра по човек. Уплав ширите за СП, а лигата не почнала. И јас потрошив во Англија 1500 евра, ама 1000 евра беа за жена ми, син ми, внуците ...300 евра за нови стапчиња, пишталки и др. тракатанци и ќе кажам дека и 2000 се малку. :D
Внимавајте. Најголемите три работи во нашава приказна се:
Учество во Лига, да бидам меѓу 3-4 најдобри екипи во РМ и со тоа да се палсирам у Репрезентација;
Да се дружам и запознаам убави дечки у таа лига, да поминам квалитетни денови од животот;
Да му раскажувам на внукот дека 2014 бев на СП во Романија и постигнав резултат за респект.
Иначе, и со успех, но и со слаб пласман, пак ќе си ги мериме и најмногу ќе знаат оние кои најмногу ги читаме (не ти :ico: ). :D
Секоја година, приказна за себе.
Ај уплаќајте котизации да ве видам колку сте и кои сте за да ме фатат улавиците, па пак да уживам. :D

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПет Феб 21, 2014 2:00 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
Па заради тие странски екипи ние имаме такво мислење дека ти треба кој знае што..Англичаните,французите и слични екипи со многу пари и со многу опрема и пак не прават ништо на светските..

Кога ловиш на некое место нели прво го сондираш и каде има закачки нема да ловиш таму туку ке пробаш рибата да ја извадиш од тоа место,на крај краева и на 140 метра да ловиш не значи дека на две закачања ке скинеш 200+ метра конец и да го кинеш конецот тој ке се скине на подвез нема да се скине кај машинката..И да е така како што викаш зарем не може да поминеш со некој поефтин конец средна па и ниска класа кој ке врши работа за тие 5-6 дена од светско.Еве пример лани користев цела сезона пролоџик конец кој кошта 500-600 дена 1000 и кусур метри од тој конец сум презадоволен сеа го сменив од пусти мерак за техниум не од нешто друго.Значи и да си слаб со пари ке земеш 2котора 0,28 и 2котора 0,35 тоа се 2000 ден од екипа значи по 1000 денари од човек па и ако сте тројца уште поефтино

За пва се слагам треба да се има..

Зошто треба да менуваш јадица на секоја риба не ми е јасно ама нема врска,сум факал на Сандански и по 20-30 риби со една јадица без промашај не знам зошто на Корбу ти треба нова јадица на секоја риба.Устата на крапот е иста мислам..И да треба да се менува како што викаш еве користам јас јадици пролоџик Ц2 ефтина јадица 160-170 ден. имав лани учинок 99,99% закачени и извадени риби.Тоа се ај 300еу за јадици...

Микс..проверен кој работи на дива и кошта 100денари,да се појача за уште плус 100денари :) Хемија квалитетна избалансирана како што треба..мислиш ли дека нема да работи на корбу..какви се тие мноогу скапи миксеви со магична состојка во нив за која може и не постои и е само онака..страшило... Еве уште 300еу за микс.

Стави плус уште 300-400еу за други ситници,дипови,поп-ап,пва итн..Тоа е се ај 1000еу за една екипа,здраво спремна со опрема која е неопходна и која ке заврши работа..Далеку е од суми од 3000-5000еу што е реално претерано.

Alliance Carp Team

Кон врв

Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS113114115116117ELLIPSIS342»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 7 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum