Jasno mi e sto pisuvas Dimitar .Bi te zamolil da napravis edna doza od ovaj recept .AMA doslovno prati go uputot ..TOA e najvazniot del , varenjeto posebno ...odprilika 4 MINUTI da vrijat , ne se sekiraj sto ce ispari od niv . . . ce go vides rezultatot na voda ne pod nos ..! Napravi i testiraj na sledniot ribolov na edna trska , samo PVA i edna na vlakno ,NIKAKVO dipanje ne dojga vo obzir ! Probaj i javi kako si pominal . .ti garantiram deka ce se iznenadis i toa mnogu
Od sreda ke pocnam da priharnuvam edno mesto na gradce i tamu sum raat nema okolu mene ribari(krapdzii)pa taka da mozam da testiram na taa pozicija imam prostor da napravam dve hranilista,i bas na edno ke napravam od tvojot recept i edno so mojata boila od 27 razni brasna,i ke probam vo plan sum dva dena da kampuvam tamu ako me posluzi vremeto....Znaci okolu mene nema koj da me sece osven samiot jas sam da se presecam,ke podelam edno hraniliste so tri trski na moja boila i na edno 300m drugo hranilipte so 2-3 stapa na tvoi boili,pa ke spodelam...
Kako i da e si stojam na toa deka eftina ednostavna boila ke raboti dobro na kratki stazi i na mesta (vodi) na koi ne se lovi ili pak mnogu retko nekoj lovi so 99% izbalansiran i kvaliteten miks.
Primer za toa e mojot koj mi se sluci pred poveke godini i ovoj sea ovaa sezona i lani.Drug primer od tatko mi.Pred nekoja godina lovese na Pisica samo so ednostavna boila i na pcenka i samo toj lovese na boila toj period i pominuvase ekstra,duri i me zaebavase deka dzabe si ja tupam glavata so miksovi i hemii..Se dodeka ne se pojavi eden decko so stokmena boila i mu ja prezema celata riba posle toa zema od moite boili (koi pak ne bea nesto strasno) koi gi koristev jas za gradce i pak pocna da faka po nekoja riba.
Ovaa sezona isto tatko mi redovno odese na Knezevo.Diva voda na koja pocna da se lovi od lani mislam...strogo se lovi na pcenka,mislam deka tatko mi prv pocna da lovi na boila tamu samo za da ne go jadat sitni krapcinja mi pobara da mu napravam boila 14mm i toa miks cetiri krala(Martin mislam deka go napisa nekade) plus so 150-60gr zolta pticja,betain,esterblend,sliva i cherry amino i pocna da vadi ubavi ribi..Ama siguren sum deka dogodina ako nekoj pocne da lovi so podobra boila sigurno ke faka poveke odkolku na ovaa cetiri kralja
Bas ke napravam od tvojata i od mojata i ke pravam eden vikend tamo i zdravi i zivi ke vidime sto ke se sluci dogodina mislam deka bas taa voda moze da bide merilo.
Druze,primerot so drugar ti od Holandija ne e reper za toa deka eftina i ednostavna boila raboti podobro otkolku nekoja si skapa i komplicirana(izbalansirana).Jas pravam sporedba na tvojata i na nekoja domasna so 27-8 razni brasna vo nea ribni i drugi,a ne so nekoja gotova sto i tie sto ja pravat ne znaat sto ima vo nea,opsto poznato e deka tie se napukani boili i rabotat samo na vodi so mnogu riba(komercijali).