petel prilepski,,,ne e do dozata , ne e do receptot, ima mnogu faktori,.
i sto ako zamesi od receptot tvoj i ne fati riba, so praime posle, ke ima plukanje,,,
iskustvo imam golemo so dobri boili sto prodavav na ljudge sto mislat deka boilata e specijalitet za krapot.. toa mi e najgolema greska u zivotot.......
treba i da se sraboti so nea, vreme drugi faktori itn ,,ribolovot e dobar koga mnogu kocki ke se namestat,,ne e do tvojot recept veruj.....
za bobi brada,,, krapot na vardar e kaj sto go hranis i tamu go pecas,, on e tuka okolu ili vnatre u kanalot,, se znae na reka koi i kakvi se metata za krapski ribolov,,
najprost pr,, otidi rano na razdenuvanje site na gradi ripaaat, pposle izvesno vreme se pikaat u kanilite kade so hranata VRZ GLAVA IMA JA FRLAS,, prasenjeto e kolku i sto frlas u taa situacija.....
E do recptot kako ne e ..probal ne mi se bendisa i zaminal bre petel ...od OVAA nema zaminuvajne zajko . . . probal i ce se navlece kako na treva
Rekov da proba na edna trska , ostanatite negovi boili i negovo hraniliste ...Se razbira deka ima i drugi faktori ..ama koga pocnat da lovat negovite boili ce vide KAKO i sto lovi mojata .....