Тоа ќе треба да си го мислат кога ке пријавуваат тим за во лига ...
Замисли да ти влезе во бокс човек со кој никогаш не си ловел заедно или практично човек кој ниту знаеш како работи ниту он знае како ти работиш ... која тактика ке ја применува , кој начин на риболов , какви предвези користи , какви јадици ... не ми се свиѓа како му е врзана јадицата , неможе да фрли 100 + или слично ... едноставно влегува во бокс човек во кој немаш 100 % доверба . Затоа јас сум за трет човек во тимот , сепак за трет ке си одбереш некој со кого си ловел и имаш искуство со него и знаеш како работи
. Тоа е пак само мое мислење ( да не се навреди некој )
Bas zaradi gorenavedenite pricini treba da se menuva cel tim so nov tim.
Timot se menuva zaradi losite rezultati, nepocituvanje na taktiki, zamor ...
Sto ke naravi ako vleze nivniot tret clen ?
Ke ja prodolzi nivnata losa taktika, los rezultat, loso odbrano mesto za ribolov .....
I krajniot rezultat ke bide isti.
So vleguvanjeto na 4 tiot rezerven tim ima sansa nesto da se promeni. Nova pozicija, nova taktika pa I mamci ili predvezi ....
Ideata na zamena e da se opravi rabotata ne da se prodolzi so istata.
1. замор
2. тактика
3. искуство
4. психа
сево ова се заменува со 4-от тим које резерва..
4-от тим треба да е дел од репрезентацијата но не да е содржаен во трите први тимови..
Поентата е да тој четврт тим заедно со сите резерви да може да смени доколку некој од тимовите потфрлува во некој од секторите..
И тоа што треба да се прави од кога ке се одлучат тимовите кој ке се во репрезентација е да се оди на тренинзи сите заедно.. и да се смешаат малку дуата.. за едни на други да се навикнат.. да го измерат егото малце
да почнат да работат на иста фреквенција во размислувањата..
Лигата и светското првенство не е само 3-4 кола и после чекаме 2 месеци си пецкаме си се зезаме.. туку според мене треба секој можен ден кој може да се искористи да се оди на вода и да се работи.. да се тренира..
Некој од вас ке кажат тоа е многу време, пари итн.. јас ке кажам само така може да има резултати.. и тренингот да симулира услови како што би имале на езерото каде ке се лови.. па макар и на рибник да се прави тренинг..
Секој кој што ке се пријави во лига треба да размислува дека баш може тој ке не претставува.. и треба сериозност.. и максимална посветеност не само да се натпреварува туку како што кажав да е спремен да жртвува многу време пари и обврски..