www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 05, 2024 6:47 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS4344454647ELLIPSIS93»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Река ПЧИЊА
ТемаИспратеноCOLONНед Aвг 25, 2013 3:30 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
Bev od sabajle da ja tama uste dur e mamurna ribata i super si pominav bojnik za izvoz ima ali epten slabo jade zakaciv 1 komad1 na leb ali mi zakiseli cekajki go i u megu vreme belvici da vadam samo pa si obrnav na toa sto znam deka jade a toa e bato klenko :D
Celo vreme barav vakvi mesta podlaboki so navistani stvari nad niv i dovolno podkopani za da moze klenko da se krie mi frlis u spalna i se izlaze i go zakovaaas :D
[ img ]
Deneshna prosecna golemina na batkovci na KAPINA imase nekolku vakvi komada dovolno da me drzat buden videjki cela vecer lumpuvav i prodolziv na ribarenje ! :~~ :)
[ img ]

Da sme zivi i zdravi i bojnicite da ne gi priberat so vesterki vo skoro vreme da podzaladi malce ke vi napravam reportaza so mnoguuu bojnici :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Сеп 01, 2013 8:07 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3010
Samo sto se vrativ od po riba denes bojnici tamanev 15 komada ravno site ko so lenjir mereni site okolu 100-150 grama.Svedoci kolku sakas ribari plus 2 komada ribocuvari.
Ako sakate u labavo ke vi gi slikam da ne vikade deka lzam :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Сеп 03, 2013 10:26 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСаб Aпр 07, 2012 9:56 pm
МислењаCOLON534
ЛокацијаCOLONKumanovo
Илчо НапишиCOLON
Samo sto se vrativ od po riba denes bojnici tamanev 15 komada ravno site ko so lenjir mereni site okolu 100-150 grama.Svedoci kolku sakas ribari plus 2 komada ribocuvari.

Necemo u LABAVO sakame u SIROKO , A ako vec gi slikas , a gi imas doma slikaj gi u LAVABO kako i site sto pravat :D hahahahahaa....
COME BACK...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Сеп 03, 2013 12:54 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3010
dobre2000 НапишиCOLON
Илчо НапишиCOLON

Necemo u LABAVO sakame u SIROKO , A ako vec gi slikas , a gi imas doma slikaj gi u LAVABO kako i site sto pravat :D hahahahahaa....
COME BACK...

Sledeka tura.... pocna da raboti boki :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 13, 2013 10:50 pm 
Отсутен
Воздржан
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Jул 23, 2013 7:45 pm
МислењаCOLON18
ЛокацијаCOLONСкопје
Бев денес на Пчиња кај Бадар и тапа. Само три попадики и другото плашка (чудо ми даде една како тие „бојниците„ од тиквешко, на француско лепче) и оние вардарки ли како ги викаат, со бочна црна линија и како со пегици така нешто. Нешто над пола кило да сум фатил. Татко ми беше подалеку од мене во еден длабок вир (2м е длабоко за тој дел на Пчиња) и на црн црв фатил две кленчиња, едното накај 50 другото накај 100 грама. Исто и кај него другото плашка и тие вардарките. Него ме чуди рибарска контрола трипати по ред иде, ќе умре некое магаре, дај боже од тие на мост што ги чекаат неуспешните риболовци. Не верувам да имаше нерегуларности инаку ќе кажеа, татко ми поправи муабет со нив за мрежари за диви риболовци без дозволи и други чуда.
Него не знам зошто се има изнакотено трева таму. Преполно е а немаше порано, лани малку а сега врие од трева, кај и да фрлиш закачка. Дали некои услови се имаат сменето за тревата да се шири, не знам. Претходниот пат (пред две недели) татко ми ја зафрлил трската (дубинец) во трева негде погодил. Удира клен (700 грама беше го мерев после) и не го осетивме на врв на трска. Почна да шлапа по вода викаме што е сега работа, дали брка рипчиња нешто и викаме како не удри на нашето. После сфативме дека он се бори всушност да се ослободи ама трската и понатаму не мрда. Конецот фатен во тревата и не пренесува на трска. Земам трската и почнав да тегнам и трева и гранки и се' затоа што 35-ка плeтен конец имам на таа трска, не му се плашам ни на крап 10 кила а не на клен 700 грама па и во корења да влегол :lol:
Очекувам да почне попадиката да јаде, омилена риба ми е, и ако се смени нешто на тој дел ќе известам. Не сум про во нејзино фаќање, може и нешто утнувам, може ќе сум се врател со 10 наместо 3 кога би бил поискусен риболовец. Ја бркам на бел црв скоро на дно, ми имаат кажано луѓе есено време да заборавам на пченица како мамец за неа. Друго не знам што треба да и се погоди. Споделете некој совет.
Ете тоа беше како кратка репортажа за две мои идења на Бадар. Се надевам ќе има и подобри вести од добар улов понатака.

те го кленчо од првиот пат :)
http://tinypic.com/r/2sbjyvo/5

Slikava ti ja postavuvam kako link da ne ti ja kvari reportazata..klenot e ubav ali zarganata racvasta 13 necini...Kompir99

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 14, 2013 7:42 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
На кој дел од Бадар ловеше поточно?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 14, 2013 11:09 am 
Отсутен
Воздржан
Членски аватор

МислењаCOLON18
ЛокацијаCOLONСкопје
Филип НапишиCOLON
На кој дел од Бадар ловеше поточно?
Морам ПП, мрежари врие, еден е доста да има на форумов за да отиде таму и да повика багра. Доста е и што спомнав Бадар како информација. Компир99, рачвастата (ѕвездаста е уствари :P) не знаев дека и сум ја фатил во кадар хихи, со телефон е сликано па немам некој јак preview. А требаше edit, ок нема врска. Мислам дека повеќе пречи изолитор до него :)

Последна промена од 1 на LedeniRibar, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 14, 2013 7:04 pm 
Отсутен
Воздржан
Членски аватор

МислењаCOLON18
ЛокацијаCOLONСкопје
Stole НапишиCOLON
Во четвртокот бев до реката. Имаше убава раздвиженост, се разбира, на мрежарите и ракохватачите.
Благодарение на нивната “позитивна“ активност јас дојдов до овој “трофеј“.

Три школки, скоро со иста големина, беа фрлени на обалата. Прв пат гледам толкава школка од река Пчиња.
Некој да видел слично ??
Има школки колку сакаш, еве една што најдов од поголемите. Треба да е исто 15 сантима :) 20 сантима шапа имам :lol: па према тоа..

[ img ]

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 14, 2013 9:52 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Феб 05, 2012 4:41 pm
МислењаCOLON124
LedeniRibar НапишиCOLON
Очекувам да почне попадиката да јаде, омилена риба ми е, и ако се смени нешто на тој дел ќе известам. Не сум про во нејзино фаќање, може и нешто утнувам, може ќе сум се врател со 10 наместо 3 кога би бил поискусен риболовец. Ја бркам на бел црв скоро на дно, ми имаат кажано луѓе есено време да заборавам на пченица како мамец за неа. Друго не знам што треба да и се погоди. Споделете некој совет.
Ете тоа беше како кратка репортажа за две мои идења на Бадар. Се надевам ќе има и подобри вести од добар улов понатака.

те го кленчо од првиот пат :)
http://tinypic.com/r/2sbjyvo/5
Tapa 1.5-2.5 gr, konec 0.14, podvez 0.12, baraj ja na vozenje nad samo dno pod brzak kade se stisuva, jadica 12 so dva do tri beli crva - tretiot crv zakacen na vrv na jadica, frlaj do drugata obala, kontriraj kratko na najmalo pomestuvanje na tapata, ako izvadis edna - tuka se, vo jato e, brzo vadi bez slapanje. ne pravi mnogu vreva. Na ovie mesta verojatnosta da udri i pogolem klen e golema. Bistro

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 14, 2013 10:27 pm 
Отсутен
Воздржан
Членски аватор

МислењаCOLON18
ЛокацијаCOLONСкопје
Јас значи сум промашил доста попадики, јас чекам бар благо да потоне тапата. Двете од тие така ги извадив (полупотоната тапа и ја држи извесно време) а едната едвај се примети тапата да мрдне. А тој првиот пат кога го извадив кленот имав 7 попадики, каде не беше баш стишување на вода, имаше еден брзак и до него (не после него значи, него водава навлегува во брег лево од брзакот) еден како залив така ако можам да го кажам, само многу вртлози на тоа место и тапата ми тоне како и да ја подесам, и поголема грамажа ставав пак тоне. Исто на 2-3 попадики тогаш не осетив удари (од фатените мислам), тоа што осетив беа плашки и тие вардарките. Поагресивно го земаат мамецот. А јас па ставам само по еден црв, и тоа полунанижан, само делумно да му виси дел. Фала за советот ќе пробам нареден пат така. Јадица користев гамакацу 14, LS-1010N. Тенко јадиче, остро, убаво, го ниже црвот како низ воздух да поминува. Да пробам и со 12-ка што викаш, истата серија ја имам.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS4344454647ELLIPSIS93»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 5 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum