Да точно е дека треба толку опрема..
Уште по точно е дека треба да си ја познаваш опремата и да знаеш колку и е чергата..
Кога се спремаш за светско и големи натпревари нема штедење..
ако е дружба.. гачка.. ајде ке се помине..
И како што кажа Димитар.. треба искуство и познавање на пазарот она се што ни се нуди и дали ни е потребно или не..
Јас имам преку 80 пакетчиња јадици.. разни фирми.. но тоа што најмногу користам и што не ме изневерило со тоа одам.. другото е се.. „ајде ке му се најде примена“..
Имам еден цел фрижидер ароми.. но користам само неколку
Имам 30 страни тетратка со миксови но користам 3-5 миксови кој ми се нај ловни..
Немам екстра скапо трски екстра висока класа итн.. но ако треба не е проблем да се згнам и да ги купам..
Значи ако треба нема да пијам пушам и искачам и ку*цам пари.. ама ке се стегнам и ке ги купам..
Неморам да имам самсунг галакси 100 и којзнае каков ти не телефон или таблет.. Нокиа 3310 ке ми брка работа..
Крапскиот професионализам бара ахгажман и финансиска конструкција подкована..
Кога одам да купувам.. купувам на ангро.. дај ми 100м пва
ме гледаат како што му е на овој.. Да.. на сезона 60м трошам и тоа како..
Но сево ова не е неопходно за да се натпреваруваш..
Можеш да поминеш и со поефтино.. не велам не.. нормално секаде постојат компромиси така и овде.. Немора да имаш нај скапи трски за да фрлаш далеку..
Компромис: ке си купиш сподови и ке фрлаш исто толку далеку.. но ке мораш да научиш да ловиш со нив многу по внимателно одколку со далекобој трски.. сподот нема да прости некој дрил што не го очекуваш..
Немора да имаш басии нели.. ке имаш Пен афинити 8000 ЛЦ .. нели ја ископира..
Кај конецот нема компромис..
кај јадиците исто така..
Кај прихраната исто така..
.....
Мислам дека сум бар малце јасен на идните а и сегашните такмичари..