За тоа не треба да ме убедуваш, лигата од сега па натаму треба да има само напредок.
Други работи доаѓаат полека до израз, други моменти на кој ретко се гледа.
Еве јас гледам! Издражано кажувам.
Секој ќе испеца лига...па и со телескоп, но што со тоа?
Лигата е само првата карика од сите на параболикот, ама баш онаа првата...истко као на твоите C2.
Дури и ти сам си сменил карика за да биде подобра...епа така и овде.
АКо не сфатиме сега дека лигата е норма која е само подлога и алатка за почеток, ништо не праиме.
Масовност има, интересот се враќа, останува да работиме на себе.
Сите зборуваат за риби, за езеро, за вода, за масовност, за успех, за дружење, за сплотеност.
Супер, ТОП!!!
Ама никој не се свртува да рече...чекај, до кај сме со кадарот??
Еве беа еден тон луѓе по светски и резултатите се тие...сакаме подобри?
Епа ајде да видиме кај чкрипиме...а чкрипиме на најбитното.
На индивидуални квалитети, на работа на кадри, на професионалност итн...
Ќе видиме како ќе се движат работите...
Ете, ова е реално видување на работите со доза на самокритичност која е основна и неминовна доколку се сака да се постигне нешто повеќе (барем според мое мислење). Таа самобендисаност што ја има кај некои натпреварувачи (не наведуван никого зборувам општо во глобала) е тоа што не уништува во секој поглед.
П.С.
Горе - долу Диме со Келтан истото го зборувате само не се разбирате меќу себе (Прилепско-Скопски синдром
), дека треба да дојде до израз индивидуалниот квалитет, да се елиминираат или сведат до минимум оние фактори на среќа и само така ќе имаме представа за добар и комплетен такмичар кој треба да оди на Светско!
Не замерувајте што се вмешувам во темава, едноставно ме „скокотка“. А кој знае, ако оди Келтан во лига, ако ништо друго како трет напреварувач во екипа можам да играм
Поздрав!