ribnik prepoln so riba sto e corbu.Nema taktika nego koj povek ke nahrani i izvadi toa e najbitnoto za Romanija.Frlanje vo dalecina nisto nemi znaci ako nemoze da idrzi na taa dalecina da plasira barem 100 kg hrana.So edno zafrlanje ne nego tridena non stop zafrlanje
"Па да бе".
Тоа е тоа,а не кладива ке фрламе.
Tolku si protiv kladiva frlanje sto se prasam da ne imas slucajno problem so + 100 metri zafrlanje , gi spomena dosega vo tri temi .. kladivata
Da caparius , ne mi se dopajga idejata na svetsko da me pretstavuva nekoj koj ne e sposoben da frli 100 + metri . . .
Да баш така против сум 100%,не е само фрли олово на 200м и шо со тоа.
Кој не бил на Корбу него само читал и слушал муабети од типот "рек'o ми човек " неможе да кажува ке биде вака или вака.
Било кој да си победи на домашното првенство оди на светско допаѓало ти се тебе тоа или не.
А дали ја можам да фрлам 100м повели на натпревар(во вода,а не на ледина) и провери.
Ја спомнав во три теми кладивата пошто во три теми се спомнува 150м фрлање од некој присатни,а убаво се мисли да на сите тие трски,конци ОЛОВА и јадици треба да има и маци.
Ако некој сака толку да фрла нека оди во друга дисциплина на пример фрлање камена с' рамена