Момци во Франција бевме 8-ми. На 25 репрезентации. Благодарение на Ицо и Јонче, како сега на Пепи и Мики. Таа година бевме најуспешна екипна репрезентација во Македонија. Има и едно трето место се спомнува од Италија, не знам која година точно, ме мрзи да барам (знае Сергеј), Тони Дуката и Сашо Атанасов освоија трето место. таму учествуваа 6 или 7 репрезентации. Ама се брои и те како. Како во лигата лани 6 екипи, а оваа година 16 екипи. Не е исто, ама исто беше.
Значи, едно прекрасно 7-мо место сега, не прави најуспешни оваа година и се постигнува, во сериозна конкуренција од 20 репрезентации, еден од најголемите успеси во крапскиот риболов. Тоа е чекор напред. Момците заслужија и затоа сум вака делнат цело време. Се борев за лигата, ама ова е круна. За да бидеме сигурни за понатаму, дека догодина ќе се 20 не 16, ни фали ова.
Ако Јанко фати било каква мерна, блиску сме до таа цел. Така беше и таму. Ицо трет у свет во Ц сектор, Предраг со една риба се дигна на табела, ама Зоки и Кајстор не успееја да извадат во А сектор. Да имавме и во А сектор 1 риба ќе бевме 4-ти.
По мене реално достапен е пласманот од 5-8-мо место. Тоа е планина од резултат.
После сликите од стаза, тие се за мене херои. Се гордеам со нив и вака да остане, пак се победници.
Milano, mislam bese 2001 ama ne sum siguren? Petto mesto ekipno od 12 reprezentacii 3 to poedinecno, bronza! Imam i snimka, utre ke ja zakacam da ja najdam kade e ! Toa e zasega najgolemiot uspeh na makedonskiot krapski ribolov na oficijalni natprevari vo organizacija na FIBS !