Јане,четвртата фаза е најголема,во неа се опфатени сите добрини што може и не може да ги замисли човекот,да се направат за природата.Човекот е создаден за правење на добрини од секаков вид,не е создаден да уништува околу себе.Секоја чест за вас,кои сте на повисоко ниво,кое го докажувате со ослободување на капитални примероци од риба,колку се рибите големи толку се и срцата ваши кога ги ослободувате,секоја чест длабок поклон,блиску сте до просветлувањето,кое е многу далеку за некој поединци колеги.Спиро запраша во која фаза се рибарите кои ловат за продавање на рибата,Спиро тие секако спаѓаат во трета фаза животно,бидејќи ја ништат рибата, не за да се прехранат туку материјално да се обезбедат,дури прават и куќи со парите.Со ништење на рибата за стекнување на материјална корист на своите плеќи си товарат таков товар што не би сакал да сум на нивно место,духовно се празни,агресивноста е нивна карактеристика,алкохолот им е придружник ,се приближуваат повеќе до животното,личат физички на луѓе а внатре се празни исполнети со црнила.Карактеристично за нив е спечалена болест од алчното однесување кон рибата,овие луѓе (не луѓе)нема да го најдат мирот во овој земен живот се додека не се променат духовно,меѓутоа кај овие не луѓе промената оди многу тешко,едноставно останати се во фаза на животно и точка.
Ajde , ce napisam pa kako sakas sfati go toa ! Se slozuvam skoro so se sto napisa vo ovaa tema . AMA te sovetuvam da ja preskoknes 4-ta faza i premines na 5-ta faza .A toa e aparat za slikanje na gusa i vo proroda .Taka najmalce ce i nastetis na prirodata i ce naapravis vistinska dobrina za pokolenijata koi idat .Barem sliki ce ostanat da vidat sto stoka sme bile , sto sme imale i kako sme go unistile toa . Fati - pusti ?? Da , ama ne e li togas toa na nekoj nacin izzivuvanje so ribata ? Zosto da ja molknes pola saat , ne sekoja ce se oporavi od toa , nekoji ulovi posebno na vobler kade ima dve trokraki se premngu osteteni .. i od trokukite i naknadno od nas vo pokusajot da gi oslobodime ! ?
Imas li pretstava koja TORTURA ima pozadi edna ubava fotografija od kapitalen krap ?Prasaj gi krapciite sto se slikaat , ako se iskreni ce ti kazat a mozebi i ce stavat slika od krap so raskrvaveni skrgi , krap sto deset pati im padnal od race , krap sto go cuvale CELA NOJC VO VREJCA ZA EDNA FOTOGRAFIJA . . . ne e li toa uste postrasno ?? izzivavanje nad zivotnoto ..za STO ?? za edna slika ?? E jebiga , kolega ama ne napisa koja faza e IZZIVUVANJETO .. . I kolkav grev e toa .Koj e pohuman , onaj sto ulovil i izel ulovot ili onaj sto mame mu ebal za edna slika ?? Sakas li uste da brojam primeri ..gi ima za do slednata nova godina da pisuvam .
Kratko , covekot po priroda e LOVEC i nema nisto loso vo toa , naprotiv , tesko na covestvoto koga tie instinkti , nagoni bi gi izgubie .Odi lovi , jadi kolku mozes da izedes , ne za komsii i frizideri polnenje samo .... taka ce im pomognes na site a i na idnite pokolenija .
A da ne dade gospod da se najdete vo situacija da morate da ulovite riba za da ja izedete ili ja prodadete za da preziveete .Znam takvi ribari , opstestvoto krenalo race od tie lujge i sto da pravat , da gledaat kako decata im gladuvaat ??? sitiot na gladniot nikogas ne mu veruval .... internetot i knigata trpat se . ama zivotot , onaj vistinskiot e malku poinakov , posurov , pokompliciran od ova sto ti go zamisluvas so ovie fazi na razvoj .. . sekoja medalja ima dve strani . .Vo tvoite postovi e samo ednata strana .. .