So netrpenie go cekam pocetokot i na ovoj tradicionalen natprevar vo krapski ribolov do sega sum ucestvuval na site natprevari na globocicko ezero a za organizacijata na natrevarite na ova ezero navistina nemam zborovi
a siguren sum i site sto ucestvuvale go delat moeto mislenje sekojdnevno sum prisuten na voda na globocicko ezero navistina ova ne e samo reklama ama ovaa godina vrie od krapovi kapitalci a najmnogu me raduva sto uste povece go ima podmladokot krapcinja od 100 do 300 grama a uste e povece me raduva sto sportskite ribolovci site takvi mali krapcinja sto gi ulovile gi vracaat nazad ...
da se vratam za turnirot Tasim kako glaven organizator osecam deka ovaa godina ce priredi povtorno nekoi prijatno iznenaduvanje za ucesnicite kako sto i dosega toa go pravel dosega kolku sto mozev da primetam se prijavile okolu 15 ili 16 ekipi sto posebno me raduva ne se somnevam deka ce se ispolni brojot do maximum od 25 ekipi a daj boze ako gi nadminime site problemi za do godina ce se prosiri uste patekata pa ce ima i za povece ekipi
DOBRODISLICA GOLEMA ZA SITE DOSEGA PRIJAVENI EKIPI
Babus blagodram na dobrite iskazani zborovi prema organizatorot tuka mislam (ribolovnoto drustvo crn drim) jas sum samo eden inicijator i podrzuvac na toa drustvo sto licno vo moe ime kako volonter da se pravi vakvo edno druzenje sto za mene mi pricinuva edna posebna cest koga ce se vidime site krapdzi sirum mak... na edno mesto sto mozime da se upoznime i posebno mi pravi edno zadov.. sto tuka licno steknuvame prijatelstva eden medzu drug sto znaci tuka nema NEMA NACIJA NEMA VERA NEMA POLITIKA site sme edno i site sme tuka za eden cil ajde site ribari ramo do ramo i na sekomu da pokazime deka kaj nas sportskite ribolovci ima eden duh da go zacuvuvame ribniot fond sirum makedonija bistroo.