Sto da se doobjasnuva, ne e tuka mestoto za reportazi, i znam deka zelenite ke se nalutat i ke me karaat, NO nemozam da odoleam...
Vaka bese voda vo reka ima, riba nema, voda bistra nezamatena (zboruvam za Kumanovskiot del na reka Pcinja posle seloto i pred seloto PCINJA)... E sega kako sto spomna ILCO posle ubavite slucki po ribi, gi odvedov vo selskata kooperacija kaj mojata i na OKI omilena prodavacka, na po "edno" pivo... Tuka ni se pridruzi mestanin od S.Pcinja (Bivsi gradonacalnik) i ne castese pivo se so cel da go promovira seloto kako prijatelski nastroeno, i ne castese so cel na razvivanje na selski turizam. Ocigledno bese deka istiot mestatnin pred nas izgleda naisol uste na min. 10 ribari i taka so promoviranje i castenje se imase napraveno letva, nie mislam deka mu bevme posledni musterii za toj den... Od po edno pivo (castenje na bivsiot gradonacalnik), zavrsivme do letva pijani ribari
, i sreca sto si zamina covekot da se presoblece, pa zaminavme duri ne se vratil, inace i den deneska ke sedevme pred kooperacija i ke pievme... Sto bese najtragicno jas morav da ja vozam kolata, iako bevme site letva pijani i edvaj stoevme na noze, sepak stignavme bezbedno doma...A zgora na toa go zedov motorot i prodolziv na gosti... Kako sum stignal poima nemam, nitu se secavam, utredenta celo popladne sum ja baral opremata kaj ja imam ostaveno... Za sreca komso ja sobral od pred vrata oti me videl vo kakvo stanje sum ja ostavil i vo kakvo stanje sum zaminal... Se na se pominavme prekrasen riboloven den... Pozdrav do site ribari