ma ne, imam i sinking voblere, ali ne ovaj model(Maria Fake Baits),
zubatac i gof npr. su pretezno ribe dna, naravno ima izuzetaka ali to je kao neko pravilo
,
brancin se uglavnom drzi srednjih(i plicih) slojeva blizu obale ili blizu kakvih prepreka npr. velike stene koje vire iz vode i koje mogu biti nekoliko desetina metara dalje od obale, , veci brancini su uglavnom dalje i dublje i priblizavaju se obali uglavnom nocu,
a sto se tice toga na kojoj je dubini riba a na kojoj je dno, to je dosta vazan faktor i dobro je znati otprilike gde je riba, ali za to treba dosta iskustva i dosta dana/noci provedenih kraj vode, sto je meni( i ostalim kontinentalcima) nemoguce ostvariti
, to mogu znati najbolje primorci,
ali bez obzira gde je riba, ja vise paznje posvecujem bistrini i temperaturi vode, i naravno uslovi direktno na vodi(vetar, talasi itn.), npr. ako su jaci talasi onda pre bih bacao(od povrsinaca npr.)nekog popera nego walkera(walk the dog, pencil, slider itn.) ako je mirnije onda walkera, znaci ako riba napada varalicu na povrsini a pre toga je bila na 2-3 metara dubine vidimo da predatori daleko osete vibracije i siluetu varalice, i ako je gladna(ili isprovocirana) uzece varalicu ako ne onda stvarno se treba namuciti naci ribu i naci varalicu koja bi je pokrenula na napad, e tu rade nijanse...velicina kopce, debljina predveza, dekor varalice itn. itn.
tu sam se nadovezao o tome da li je vazno na kojoj je dubini, naravno ima dana kad treba joj provuci varalicu ispred nosa da bi je uzela
,
sinking vobleri se uglavnom upotrebljavaju kad hocemo da je pustimo dublje, neko bi rekao a sto ne dubokoronac?, paa ne mozes da zabacis dubokoronca koliko treba, isto tako sinking vobleri( ovde pricam o voblerima minnow(tankog tela) sa manjom(obicnom) paktom)) mogu da se tvicuju sto je dosta vazno, ali isto tako meni je najvaznije to sto su sinking vobleri stabilniji i bolje "drze" vodu sto je itekako vazno po nemirnom moru, talasima itn.
ma sve je vazno kad ne radi
.....