www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Чет Ное 14, 2024 11:36 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS6162636465ELLIPSIS70»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ЦРНИЧАНИ
ТемаИспратеноCOLONНед Aпр 21, 2013 10:08 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Znaci filip deka se raboti na slucajot.za sve blagovremeno ke bide izvesteno.imeto znci deka g-din.Istatov seriozno misi da napravi ne samo najdobar komercijalen revir nego cel eden segment od ribolovot.licno go zapoznav i dokolku mu se dozvoli sigurno ke go ostvari..

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONНед Aпр 21, 2013 10:44 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
marks НапишиCOLON
Да не заборавам. Го потврдувам написот на Јане дека ова езеро нема врска со селото Црничани освен проблемите околу наводнувањето. Се работи на тоа оваа вода да биде прогласена за спортски риболовен центар кој ќе го носи името ИСТАТОВ.
Ovoj problem so navodnuvanjeto mora da se resi,ako i ponatamu se koristi ezeroto za navodnuvanje ke pravi problem so ribolovot.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONНед Aпр 21, 2013 10:49 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:11 pm
МислењаCOLON819
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
Дуле се е добро со позициите само мислам дека 1 позиција треба да се помести малку полево..многу е блиску до насипот...мое мислење :) ..а и на неколку други кој ги виде денеска :lepi:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONНед Aпр 21, 2013 11:03 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Се е супер, сите досега кои беа се со позитивни импресии.
Како со состојбата на езерото, така и со уловот.

Сигурен сум дека ќе се модифицира до лига се и ќе биде спремно.
Едвај чекам да почнеме со пецање... нема што друго да се каже. :ok_ok:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONНед Aпр 21, 2013 11:38 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 10, 2011 7:13 pm
МислењаCOLON396
ЛокацијаCOLONБИТОЛА
Ezeroto e odlicno.Vo zivo e pogolemo otkolku sto se gleda na slikite.Od kaj sumata poziciite so malku maka ke se iscistat ama natprevaruvacite ke bidat pod senka celo vreme.Problem ke bide prefrluvanjeto na ekipite so camec na taa strana, pa zatoa predlagam da se pocne porano so izvlekuvanjeto na poziciite za da se ima vreme za smestuvanje na ekipite i da se pocne so natprevarot navreme za da ne se sozdade nervoza.Uste eden predlog od mene, da ne se iskosi trevata, bidejki podobro e da ja gledame na povrsinata i ke imame podobar pregled pred nas kade da lovime.Inaku vo razgovor so Blagoja Istatov, mi kaza deka ke se poribi ezeroto so 300kg Amur koj mozebi ke ja ispasi trevata.Inaku krapovi ima dovolno i bez da se poribi.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 22, 2013 7:59 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 14, 2011 11:43 pm
МислењаCOLON2377
Околу тоа како ќе се пренесеме за лигата!
- Со 2-3 чамци по однапред определена патека на движење покрај брана и обалата,
- Како и на останатаите натпревари откако ќе бидата сите екипи поставени пред својте боксови ќе биде свирен прв сигнал за влез во боксот и почеток на отварање на опремата (никој претходно без разлика од која страна на езерото нема да се отпакува)
- Порибувањето си е во интерес на идниот концесионер,
- состојбата на тревата ќе биде за сите три натпревари иста.

Кон врв

Наслов на мислењетоCOLON Re: Езеро ИСТАТОВ (ЦРНИЧАНИ)
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 22, 2013 11:06 am 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Местото е преубаво.. краповите се снажни, водата е камен ладна.. да си земете чизми ако треба да влегувате во вода до коленици ако позицијата ви е плитка на почетокот.. за кепање на рибата..

Дното не е тиње.. чисто и убаво е.. има многу природна храна и устите на праповите им се ептен дебели и јаки.
Константно понира до тревите кој се на средина на езерото.. и имаат плашт од околу 30-40м.. Ништо страшно..
Два крапови ми влегоа во тревата и немаше проблем да се извадат..
Последниот кој го фатив беше рамно 8кг.. се бореше ептен мушки.. околу 8-10мин го вадев.. а види пличак.. пали турбо и бега..

Повеќето од популацијата мислам дека е измрестена и сега се по снажни..
Тенди и чадори обавезно да си земете.. Ноките барем мене не ми беа којзнае колку ладни..

Што се однесува до природата и гостопримството.. пар ексаланс..

Како за споредба.. 3 1/4лб новите мој трски Daiwa Longbow ја кифли до пред кичма на крап од 5кг.. според мене краповите се многу здрави и борбени..

Се на се душевна бања.. прекраснотии..

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 22, 2013 11:08 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jун 15, 2011 3:06 pm
МислењаCOLON1998
Брао Марчо :lepi:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 22, 2013 3:43 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Сеп 21, 2012 3:46 pm
МислењаCOLON187
ЛокацијаCOLONSkopje , Makedonija
So moeto skromno ribolovno iskustvo , mozam da kazam do sega edno od najubavite lokacii sto sum bil , ne zboram za ribi nego cisto za prirodata i pozicijata na samoto ezero , melem za dusa. Ezeroto voopsto ne e malo , vodata nema nekoja golema vidlivost 70 cm se gleda nadole posle toa temno ako na nekoj mu znaci nesto , celo vreme pirka vetre koe voopsto ne smeta na ribolovot , kako prirodna klima . Okolu pozicii , boxovi nema da komentiram nisto , ne sum ucestvuval nikogas i nemozam da komentiram dali moze , kako , zasto. Mozam eden sovet nepovrzan so temava, Kaptura (teflon i karbon ) jadici ako planirate da kupuvate nikako , a ako imate odma u gjubre :D
Pozicijata kaj sto lovevme nie ( od kapija odma desno preku nasipot ) polna e sitna zelena treva koja ne pretstavuva nikakov problem od obala do 40-50 metri , a po 50-60 zavisi vo koj predel ima krupna visoka treva so podebelo steblo , lesno se sece so konec , osven ako soberete sami ili krapot ako sobere povekje stebla neznam za toa , ne e premnogu gusto izrasnata taka da ne veruvam deka ke ima takov problem. Ima po nekoja granka i korence , ali vekje e vo proces na raspagjane taka da lesno se krsi i se vadi od voda bez gubenje na sistemi .
Ali prirodata e fantazija . Za ribniot fond nemora da komentiram vidovte reportazi od Jane , a eve gledam ve informiral i za Martin is Sasoj , znaci jasno e deka ima riba . Krapot sto go izvadivme , pravo prase , zdrav so ekstremno debela usna , bez nikakvi rani i polnicok ne go vadev jas , ali po toa kade sakase tamu si odese , mozam da kazam deka e mnogu borben , Sale znae najdobro, kaj nego gi umrsi site 3 parabolici , pravo vo niv :D
Ne veruvam deka ima mulj- tinja pod samata zemja i treva posle 2-3 CM se e siten kamen , barem na obala i 2-3 m u voda , po obidot za bockalki se osekja .
Soveti , Cador -tenda , krema za sonce , i AUTAN obavezno , insekti od najmali do najgolemi se sto ima zastapeno vo Makedonija , se ima tuka .Cizmi barem eden u tim obavezno , skoro site pozicii posto e nadojdena bajagi vodata imaat edno 2 metra prema ezero so dlabocina od 10 CM za crpenje bez cizmi e komplicirano , osven ako ne vi se sukaat pantaloni do kolena :D
I cepcinja za usi , ima nekoj zeleni zabi, sto ispustaat nekarakteristicen zvuk za zaba , podosadni se od Utka.
Nokjta mene licno , mi bese ladno nadvor od sator. Rosa , slana i vetre si go pravi svoeto . Mokri corapi i vlazni trenjerki ladno e !

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 22, 2013 8:43 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСаб Maр 26, 2011 4:03 pm
МислењаCOLON850
ЛокацијаCOLONbitola
EDNA SLIKA ILJADA ZBOROVI :D :D .........namesto da pisite referati stavete nekoja slika od :volku_golema: :volku_golema: :volku_golema:

Кон врв

Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS6162636465ELLIPSIS70»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 16 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum