Толку блазесвање за порибувањето добија Барбус уште господата од Барбус да работа чесно и во најмала мера да одговреа на претходно поставените прашања од колегите риболовци.Сега јас би ги запрашал господата од Барбус :
1.Зошто цели 2 години и повеќе кажвавте дека ќе има рибочувари,полагале некаков курс,ќе имало чувари во соработка со полицијата и агенцијата за обезбедување...Кај се сите тие??????
2.Требаше да порибите неколку пати,ова порибување е за претходната година шо не порибивте....Другите кај се?????
3.Дали извршивте една контрола во која запленивте нешто ,дали имате слика/снимка???На нашиот ревир царува арамилок,на секој чекор мрежи...Вие една не најдовте?????
4.Се прашувам,како сте биле толку ангажирани,сте запоставиле фамилија и работа и на крај ви ја одзеле концесијата?Чудно,сега барем на ФБ се се гледа,видете како работат другите риболовни друштва ширум Мк.Џабе не е земена!Плукавте по Црна река друштвото,тие не ви чинеа шо опстојуваа 50 год па вие ја решивте работата....
5.Втор град по големина во Мк,еден куп работи се испустени во градот и ова го испустивте...златен ревир имаме ништо не попрајвте туку само му наштетивте...И кога и да слушнев од вас само едно велевте : втори сме во Мк,втори сме во Мк,втори сме во Мк...Ако то ви е сатисфакција дека сте втори во Мк,кажете ми во шо ја мерите таа величина???Во дипломите на ѕидот,или во сработената работа на терен???И господа од Барбус,овде сите риболовци кои години вадиме дозволи,одиме на риби за едно парче ќеф должни сте да кажите шо е и како е ,неможи вака да работите,ревирот е на сите не е ваш ниту на вашите претци!
6.ЗА КРАЈ САКАМ ДА МИ ОДГОВОРИТЕ НА СИТЕ ПРАШАЊА И ДА МИ КАЖИТЕ ДАЛИ МОЖАМ ДА ОДАМ ДА ЛОВАМ НА ЦРНА?ДАЛИ ТОА ПРАВО ,ШО САКАМ ДА ИЗВАДАМ ДОЗВОЛА И ДА ЛОВАМ КАКО ЧОВЕК МИ Е СКРАТЕНО ЗАРАДИ ВАШАТА НЕСЕРИОЗНОСТ?ДАЛИ АКО ОДАМ НА ЦРНА МОЖАМ ДА ОЧЕКУВАМ ДЕКА ЌЕ БИДАМ ПОПРЕЧЕН ИЛИ КАЗНЕТ?ЕПА ГОСПОДА ОД БАРБУС,СЕ ВИДЕ ВАШЕТО РАБОТЕЊЕ,УСПЕВТЕ ЗА КРАТОК ПЕРИОД НЕ САМО ДА НЕ НАПРАЈТЕ НИШТО ТУКУ И ДА УНИШТИТЕ!