www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 8:49 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS4243444546ELLIPSIS70»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ЦРНИЧАНИ
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 08, 2013 9:02 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Eden primer malku povrzan so celata situacija na crnicani.Nekoj ke kaze deka sum gospodin,nekoj deka se umislil,ama takov sum kakov sum.Site znaete deka trebase ovaa nedela da odam na DESOL ezeroto na takmicenje.Sega na Pelagicevo bea del od ekipite koi ke fakaat tamu i mi kazaa deka treba da se nosi opremata okolu 100 metri.Go kontaktirav organizatorot sega po telefon i ispadna deka ke se nosi opremata so nekoj traktor do mesto ke bide ostavena tamu i povtorno ke bide tovarena na kraj od takmicenje i donesena do kola.Veke nekolku ekipi vkljucuvajki me i mene odkazavme.

Opremata e moja i jas znam kako sum ja steknal i ne nameravam vo kal da ja butam,da ja vlecam ili da ja pazam koj kako ja odnel ili istovaril i dali e sve na svoe mesto.Organizatorot treba da mi gi ovozmozi site uslovi za ribolov a osnovno e kolata do mene.Jas znam kako po red da tovaram i kako po red da rastovaram.KAkvo treba da mi bide mestoto za fakanje.

Slusham muabeti i citam deka aber se nema od organizacija na boxovi i pat okolu ezero do mesto vo boxot.Znaci mora da se ovozmozi kolata da dojde do box a ako treba posle toa ke se trgne od mestoto.Ako mozese na MAvrovica da probivame pat so buldozer,NA globocica pa ke se probie i za ligata.Dokolku ne se napravat uslovi za takmicenje po site normi neka se kaze so vreme javno i bez razlika na uplatena kotizacija neka si odlucat natprevaruvacite dali ke odat ili ne.Ne planiram nisto JAS da rabotam.Nema pomaganje,fer ili neznam sto.Moeto go napraviv,se prijaviv si uplativ i izvadiv sportski.Od mene za ligata tolku.Gi molam samo nadleznite da se izjasnat a ne 5 do 12 da kazuvaat sto e i kako e.Ova e licno moe razmisluvanje i stav i nicivo drugo.Sekoj si ima pravo na svoj stav i razmisluvanje.Meguto definitivna odluka moja e gorespomenatata.ILI spremeno kako treba ili jok.Ovde nezboram za situacijata vo ezeroto za koja se znae i si ja prifativ kakva e.Izvinete ama za bilo sto drugo neprifakam nisto.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 08, 2013 9:35 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
petle sto volku revoltiran ;)

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 08, 2013 10:04 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Nema revolt :ico: .Revoltot prema organizatorot na desol shto ne gi kaza rabotite odnapred realno kakvi se mu se svrti obratno.Revolt ne postoi nego samo treba da se znaat nekoi raboti kako treba da se.Kalendarot sum go zacrtal.Odstapuvanje nema.Megutoa ako mozev da platam kotizacija na desol i da neidam mozam i u liga.Fer e da ukazam na vreme i da mi ukazat na vreme a ne na kraj.Zosto kolku sto citam nigde neprocitav deka e nesto prevzemeno ili deka ke se prevzeme a vremeto si tece uste eden mesec.Ne se pravi 5 dena pred liga.JAs ja razbiram momentalnata situacija na ezeroto i samo si predupreduvam za mene-ne za site

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 08, 2013 10:11 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
Ако не се лажам читајки ги многубројните постови за таа вода овде на форумов мислам дека беше напишано дека водата сеуште е без концесионер иако се наоѓа во ловиштето на Истатов.
Ако е тоа точно тогаш незнам кој би инвестирал во уредување на дадена вода без да има право на користење.
Може и да грешам , но како што напиша Јане се до овој миг за езерото пишуваат тука на форумот само членовите, не се огласува организаторот на предстојното Државно првенство кое по мое мислење требаше тоа веќе да го направи со оглед дека останува уште еден месец.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 08, 2013 10:22 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Vasile imalo ili nemalo koncesija ne me interesira.Se barase prijava i uplata do togas si ja izvrsiv i toa megu prvite.Uste nedojden slusam muabeti a nieden zvanicnik ne se izjasnuva.Slusam duri i pomeruvanej kolo zaradi nastanata situacija so vodata.Ako nekoj nema sto da pravi vo zivotov i ja ceka taa liga pa bilo koga da e nekoj si ima i drugi raboti i obvrski i napomenav uste odamna da se zacrta shto e i kako e.Nekoi sigurno se lisile od mnogu raboti zaradi tie vikendi i ne e fer dokolku ispadne luge nie tolku mozeme 5 dena pred prvo kolo.So vreme pa koja saka neka ja prifati situacijata koj nejke nemora.AMa so vreme,imame i drugi obvrski i ne sedime doba dzabelebojadaci pa koga bidne bidne

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 08, 2013 11:08 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 10, 2011 7:13 pm
МислењаCOLON396
ЛокацијаCOLONБИТОЛА
Vo ova nase opstestvo vo koe ziveeme e sekogas i za se e taka.Za da moze nesto da se napravi treba pocesto odnosno redovno da se dosaduva kaj nadleznite, za da se postigne posakuvanata cel.Mislam deka ima licnosti od forumot ili ucesnici vo ligata koi imaat pogolem avtoritet ili pogolemo poznanstvo so organizatorite na ligata i da napravat nesto poveke vo vrska so ova. Samo treba poveke dosaduvanje, javuvanje i zboruvanje.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONВто Aпр 09, 2013 12:04 am 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
vasil НапишиCOLON
Ако не се лажам читајки ги многубројните постови за таа вода овде на форумов мислам дека беше напишано дека водата сеуште е без концесионер иако се наоѓа во ловиштето на Истатов.
Ако е тоа точно тогаш незнам кој би инвестирал во уредување на дадена вода без да има право на користење.
Може и да грешам , но како што напиша Јане се до овој миг за езерото пишуваат тука на форумот само членовите, не се огласува организаторот на предстојното Државно првенство кое по мое мислење требаше тоа веќе да го направи со оглед дека останува уште еден месец.

kolku si ti zagrizen za ezeroto sto nema koncesija c c c c c, gledaj tamu jezovirite u bugarija i ne se geizi za nas o vde, ako sakas da se grizis ela vamu gini so nas,, dosta buckas...

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONВто Aпр 09, 2013 12:09 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
ico baits НапишиCOLON

ne se geizi za nas o vde,
За тебе посебно ме заболе онаа работа !

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONВто Aпр 09, 2013 12:13 am 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
bas mi e drago sto bas za mene te zabole, ne sto te zabole zosto crnicani nema koncesija toa ne razbiram,,

gledaj toa jazovirite u blgaruja i teraj tamu, za ovde nie se grizime i premame kako treba, ako si zagrizen bujrum dojdi ovde pomagaj , ne preku granica,,

koncesijata nema vrska so sportski aktivnosti na nekoja voda da znaes, toj sto ti kazal pogresno te informiral,,,,

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONВто Aпр 09, 2013 12:49 am 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
Не е на одмет малку трпение и разбирање за оваа вода. МРФ ја користи за спортските активности пак да заживеат. Цела зима полемизираме. Можностите и капацитетите на МРФ ги знаеме. Сепак, да се ангажира машинерија и луѓе, треба средства. Ништо веќе не е бесплатно, а волонтерството и помагањето (па макар и сами на себе) гледаме каде отиде. Убаво е ова што го бара Јане. И јас го барам истото. Си се пријавив, го направив моето и сега дајте обезбедете ми вие организаторите услови за натпреварување. Сепак треба да сме во контакт со реалните можности и околности. Да не букнаа водиве, немаше да има проблем со кола секаде да се стаса. Во најлош случај со чамец ќе се префрли целата опрема доколку се извлече позиција од десната страна.
Јас сум убеден дека еден багер може да помине по брегот на целото езеро (таму каде што треба интервенција) и ќе направи простор за позиции и таму каде што сега е шума. Веројатно тоа и ќе се случи пред лигата да почне. Прашањето е дали МРФ има право да ја сече шумата и да ни отвара позиции таму каде што за месец два нема да има воопшто потреба од интервенција. Водата ќе се повлече.
Времето се подобрува, нема најава на обилни дождови, за месец дена нешто од оваа ниво и ќе опадне.
За оние кои ќе учествуваат малку трпение, а оние добронамерните, кои едвај чекаат да ја нападнат барава со тревишта, не помагајте толку. Убеден сум дека сите ќе ја засакаме оваа вода.

Кон врв

Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS4243444546ELLIPSIS70»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 24 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum