www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 9:39 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1617181920ELLIPSIS47»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 31, 2013 1:07 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПет Ное 25, 2011 8:33 pm
МислењаCOLON306
Дај боже да е така. Три години истиот муабет го правиш, ама никако да стигнеме до таму. Оваа година треба сериозно да ја сватиш работава, или јас да организирам. Активност ке ја преточам во проект „во потрага по светскиот рекорд“. хахаххаха И ставам конец 50+.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 31, 2013 1:09 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
tamu go ima sigorno...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 31, 2013 1:14 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСре Ное 30, 2011 10:02 pm
МислењаCOLON255
И она што е за мене и за Мики многу важно, последните вчерашни информации се дека езерото расте. Имаше пад минатата година, поради сушата, но има реални шанси да го достигне нивото од 2011. Како и да трските сигурно и оваа сезона ќе бидат потопени длабоко во вода, а тоа значи многу убав и сигурен мрест. Матичните единки имаат свои фаворизирани локации за мрест, а тоа се се разбира поред обалата. Тоа го знаат и рибокрадците. Но трската е многу убава природна заштита од овие несовесни луѓе. Ако ги погледате убаво сликите, ќе видите колку се густи, и колку е појасот дебел. Тоа е, исто така, одлично скривалиште за подмладокот. За жал немам можност да ги презентирам доказите на одличната популација крап која е во тој наш рај, кои јас секоја година ги гледам како се зголемуваат, како на пример: дупки од риење по храна, измет, превртено (обработено) дно и сл. и се разбира визуелните контакти, и евиденцијата со подводна камера!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 31, 2013 1:19 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
Дали СРД Вардар е сеуште концесионер на ова езеро ???

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 31, 2013 1:30 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСре Ное 30, 2011 10:02 pm
МислењаCOLON255
Stole НапишиCOLON
Дали СРД Вардар е сеуште концесионер на ова езеро ???
Тоа е одлично прашање за ова здружение на риболовци. Коментарите од некои членови на овој форум, кои незнаат ништо за овој ревир, и кои се претставуваат истовремено за репрезенти на Вардар и експерти во се и сешто, едноставно не се вредни за никаков коментр.
Ја искрено многу ќе жалам ако мојот Вардар, се одлучи да не ја задржи концесијата на овој исклучителен не само ревир туку и бисер на Македонија.
Со цел ризик да бидам лошо сватен, доколку концесијата е вратена, тоа е само еден лошо пресметан и според мене грешен потег.
Риболовниот туризам на ова преубаво езеро, едноставно чека да биде развиен. Се надевав дека Вардар ќе ја има привилегијата тоа да го направи.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 31, 2013 2:15 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
akiribar НапишиCOLON
a za prespa znam dobitna kombinacija shto bilo kje vi kazam :mrgreen:
treba da idesh 3 dena i kaj shto kje gi frlash trskite da spremish hranilishte :D
ama ne bilo kakvo!
treba da se nurnesh pod voda i da gi zakopash pod pesokot,tinjeto pchenkite i boilite.
posle na 4-5 dena kje gi iskrshish taka vikaat :lol: :lol: :lol:
Neznam sto e rabota ali nikoj ne obrna vnimanie na ova sto go pisa Aki,dali deka znaete deka e vistina pa ja vrtite topkata na druga strana ili pak nemate vreme da obrnete vnimanie na samiot nacin kako da go ulovime krapot na Prespa.
Ova sto go pisa Aki znam deka e tocno licno sum se uveril deka e taka,ne deka nie pravevme taka nego posmatravme ekipa od Skopje koja go rabotese mestoto.Del od tie krapovi sto gi ulovija zavrsija na eden jazovir sto vika Ico.Ja znam i ekipata po ime nego aj da ne ......

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 31, 2013 2:19 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Сеп 21, 2012 2:25 am
МислењаCOLON1322
ЛокацијаCOLONПрилеп
Прекрасни фотографии од најубавата Преспа!
За мое огромно задоволство имам викендичка во С.Асамати едно десетина години, но и пред тоа кога ја немавме одевме многу често. Откако ја купивме во последниве 6-7 години ми се случува да заминам во Јуни (веднаш после Јунската испитна сесија), а да се вратам кон крајот на Септември !
Уживам во сите убавини и благодети кои ги нуди овој крај, од капење, шетање во природа, берење на чаеви и печурки, посета на цркви и манастири и се разбира - во РИБОЛОВОТ!
Како некој кој постојано е таму (иако на другава страна на езерото, за оние кои незнаат Асамати се наоѓа на 1км. до Претор кој е на спротивната страна од Отешево) со сигурност и одговорно тврдам дека РИБА ИМА УПМ !!! Иако морам да напоменам дека делот од кај Отешево држи повеќе риба (веројатно заради конфигурацијата на дното и поради длабочината) и е подостапен (со пообри места) за лов од брег. Еве јавно ве поканувам (Се однесува на сите добронамерници кои риболоват на Преспа во летниот период) да ме посетите, да се подружиме, да помезиме и да попиеме, а и да одиме на риболов. Кој иди натаму нека ѕвони, телефонот го има во оваа тема :arrow: http://forum.ribar.com.mk/viewtopic.php?f=133&t=1858

Поздрав и Бистро !

Постои само една солуција - РЕВОЛУЦИЈА !!!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 31, 2013 8:35 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maр 15, 2012 10:56 am
МислењаCOLON716
akiribar НапишиCOLON
JaneMK НапишиCOLON
Da aki ama i mnogu retko nekoj od krapdziite da se pofali deka izvadil krap barem na 10 vodi vo drzavava.Na edna raka se brojat
me zamisli sega da si gi brojam kaj sum fatil iako ne se deklariram za krapar hahahaha
kako i da e sve se pod 5+ :oops:

a za prespa znam dobitna kombinacija shto bilo kje vi kazam :mrgreen:
treba da idesh 3 dena i kaj shto kje gi frlash trskite da spremish hranilishte :D
ama ne bilo kakvo!
treba da se nurnesh pod voda i da gi zakopash pod pesokot,tinjeto pchenkite i boilite.
posle na 4-5 dena kje gi iskrshish taka vikaat :lol: :lol: :lol:
Во тоа што си го чул, или од ускуство го зборуваш за закопување на боилите има голема встина.
И тоа можам не скромен да бидам, ама е финта на Раде. Пошто ја друг крапар што гњури таму каде пеца не сум видел.
Тоа не е ништо друго туку инстиктот на дивиот крап да рие по дното.Во времето кога го правиме хранилиштето на крајот на денот игњуриме да видиме што е изедено и колку од прихраната.Тогаш и дел од храната и ја закопуваме,кој нема да верува слободно нека дојде и со свој очи да види, шлајки има по големи од тањир.Иобично тогаш е испровоциран максимум за хранење.
Ево такви денови сме имале и по 20 удари само во еден саат.
Нино од Млечен знам дека го знаеш, исконтактирај го,можам да ти пренесам многу искуства во врска со риболов на крап во Преспа
Поздрав.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 31, 2013 8:45 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maр 15, 2012 10:56 am
МислењаCOLON716
SantaFe НапишиCOLON
Прекрасни фотографии од најубавата Преспа!
За мое огромно задоволство имам викендичка во С.Асамати едно десетина години, но и пред тоа кога ја немавме одевме многу често. Откако ја купивме во последниве 6-7 години ми се случува да заминам во Јуни (веднаш после Јунската испитна сесија), а да се вратам кон крајот на Септември !
Уживам во сите убавини и благодети кои ги нуди овој крај, од капење, шетање во природа, берење на чаеви и печурки, посета на цркви и манастири и се разбира - во РИБОЛОВОТ!
Како некој кој постојано е таму (иако на другава страна на езерото, за оние кои незнаат Асамати се наоѓа на 1км. до Претор кој е на спротивната страна од Отешево) со сигурност и одговорно тврдам дека РИБА ИМА УПМ !!! Иако морам да напоменам дека делот од кај Отешево држи повеќе риба (веројатно заради конфигурацијата на дното и поради длабочината) и е подостапен (со пообри места) за лов од брег. Еве јавно ве поканувам (Се однесува на сите добронамерници кои риболоват на Преспа во летниот период) да ме посетите, да се подружиме, да помезиме и да попиеме, а и да одиме на риболов. Кој иди натаму нека ѕвони, телефонот го има во оваа тема :arrow: http://forum.ribar.com.mk/viewtopic.php?f=133&t=1858

Поздрав и Бистро !
Немам по големо задоволство од тоа да се дружам на вода со заљубеник на Преспанското Езеро.
И јас и Раде имаме таму викендици,па ова лето може да падне добар краполов и дружба локацијата не е битна.
До средба на вода поздрав

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 31, 2013 9:44 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
пријавувам екипа :fishing:
за било кој дел на преспа

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1617181920ELLIPSIS47»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 13 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum