www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 7:37 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1415161718ELLIPSIS47»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО
ТемаИспратеноCOLONСаб Maр 30, 2013 11:12 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПет Ное 25, 2011 8:33 pm
МислењаCOLON306
Ups izvinuvanje za fontot, od mobilen pisuvam.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Maр 30, 2013 11:25 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСре Ное 30, 2011 10:02 pm
МислењаCOLON255
Vasil Kostov НапишиCOLON
Znae, bidejki dizivea storija za "veruvale ili ne," no vo druga prilika. Sega navistina MI SE ODI NA PRESPANSKO. Sto ti tekna bre druze sliki da lepis na forum? Belja na lugevo im napravi. Ligi mi potekoa, hahaha.
Пишувам и постирам слики, оти некој претходно рече дрека Преспа нечинела, била кардинална грешка...
Е проблем е со такви провокации кога некој зборува, тврди и ... за нешто што незнае.
Васкооо, можеш ли да одговориш, колку писа може да се улови за 1 час на Преспа. Еве ти уште една слика за потсетување![ img ]

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Maр 30, 2013 11:30 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСаб Maр 26, 2011 4:03 pm
МислењаCOLON850
ЛокацијаCOLONbitola
Баџо НапишиCOLON
Немој да одиш со чамец за Коњско, времето на езерото знае да се промени во минута и да останите 2 дена до трски.
Koga sme kaj vremeto na prespansko ezero sakam da vi raskazam edna slucka od 1997 godina oktomvri mesec.Datumot tocno go pamtam 11 oktomvri bidejki za 4 dena trebase da zaminam vojska......sakav za posleden pat da uzivam vo ribolovot bidejki mi sledese pauza od 9 meseci :s)
Razmisluvav kade da odam po riba i zaedno so komsijata resivme da lovime na prespa.Go tovarivme negoviot opel rekord karavan maestralot vo nego i se upativme otesevo.....ribata rabotela ludilo :o
Se parkiravme stotina metri pred rampata vo otesevo,se rastovarivme maestralot vo voda veslata vo race i udri........300metra vnatre navodno tuka najpojke davalo :hit_head: Vremeto bese prekrasno prava prolet ,a ne esen kako sto bese kalendarski,raspasani po kusi rakavi pocnavme so ribolov...ne bese loso :) Arno ama samo 50setina metri povnatre edni decki rasturaa :D i ribari budali odime uste podlaboko do niv :volku_golema:
Se namestivme do niv i samo sto pocna da dava naednas od prolet vremeto se smeni vo zima :o
Pocna prvo eden silen veter,pa dozd,pa sneg i najstrasnoto branovi po dva metra.Deckite do nas si ja zapalija pentata i odma nadvor ama nie sto pravime sega so vesla.Pocnavme da veslame ama nekako ne odi,kako da stoime vo edno mesto, branovite go polnat maestralot sneg ne tepa od gore,veterot ne seci v koski.Moravme da smenime taktika jas veslam a komsijata crpi voda da ne potonime..........pojma nemam i den denes kolku vreme veslav znam samo deka na krajot so maestralot izlegovme na suvo.........samo imase eden problem ne bevme otesevo ...se najdovme stenje :roll: Branovite celo vreme ne noseja prema albanija i zatoa izlegovme 4 km nastrana od mestoto kade vlegovme vo voda.Jas ostanav da go cuvam camecot a drugarceto zamina po kolata.Koga se vrati so kolata se slekovme po gaki parnoto do kraj i pravec bitola.Se molevme po pat samo da ne ne zastani policija.......kako ke im objasnime deka ne sme pederi :lol: dvajca po dve metra po gaki :lol: Od togas navamu begam od camec........a prespa taa e prekrasna :NotWorthy: ..... samo znae da bide isto tolku surova :NotWorthy:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Maр 30, 2013 11:40 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON255
Пошто редовниот е присутен и препека за Дојран (Црничино), ова е само за него, мотиви од Преспа, рано наутро, драги гледачи [ img ], мислим!!!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Maр 30, 2013 11:44 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON306
Rade Rusevski НапишиCOLON
Не ми замерајте, ја откриф финтава со сликиве и сега додека ми пројде меракот, постои ризик да ве отечам. Еве малку за љубителите на крапски риболов со тапа[ img ]... а ... што правам јас до тапите, е ... тоа е долга приказна, за во рубриката верувале или не!!!!
Прашајте го Мики можеби ќе ви раскаже :D
2009 година. Раде прв пат успева да ме „довлечка“ на Преспа. Јас доаѓам, а тој подготвил се. Чамец, крма, трски, мамци . Влегуваме во чамец и по кратко возење се котвиме на триесеттина метри од трските и се вртиме кон нив. Се лови на 20 цм од трска на, спот „сработен“ по „направено по Раде“. Раде вели „сега фрлај што поблиску до трска“. И нормално јас фрлам, но никако доволно блиску до трска. Па едно зафрлање, второ зафрлање, трето зафрлање и јадицата внатре во трска. Тргај, влечи па некако се опткачува јадицата. Се е на место и тапа и олово и јадица, само местото веќе не е исто. Гранката на која ми беше закачена јадицата сега е на сред спот. И не поминува многу време, Раде станува, се соблекува и буч во вода. Полека плива и почнува да оди по конците. Немам коса, да ми се крене, но се во мене почна да се буни. Замислете, Раде си плива на местото каде ние треба да ловиме крап. Што се не му реков. Моржу еден, киту еден, сому еден, па сега ајде да си одиме и да се вратиме за три дена. Крапот усвет фатил, на сред езеро е сега и редам јас што на ум то на друм. А до мене Мики, мртов ладен, ми вели „не викај туку гледај си ја тапата“. Абе каква тапа те спопаднала па тебе бре, си мислам, и продолжувам да коментирам. А Раде конец по конец, секоја тапа ја мести на 15 цм од трските. Ми се врти и ми вели „сега ти е мамецот во зона сумрака, пази“ и продолжува да ги реди другите тапи. Веќе сум спремен да се спакувам и да си одам, кога Мики пак онака ладно, мирно, во негов стил ми вели „Васко ти ја нема тапата“. Замислете во какво чудо бев, колку бев запрепастен. Си велам овие ме викнаа мајтап да си прават со мене, скриена камера барам, но сепак удирам контра и.... Риба, влече, шпунла пушта конец и запира. Крапот влета во густата трска. Раде се враќа. пак го фаќа конецот и оди по него. Доаѓа до трските почнува нешто да плетка и отплеткува и ми вели „ај сега влечи“. И влечам јас и си вадам крапче од приближно две кила. А Раде се смешка и пак ми вели „ај намести мамец и фрли тапата да ти ја наместам во зона сумрака“. Сега веќе не се бунам, слушам и постапувам. Јадицата ми е набрзо пак во „зона сумрака“ и верувале или не додека Раде сеуште се бучкаше околу другите тапи јас буквално од под негови нозе закачувам уште едно крапче. Сеуште не ми е јасно како тој крап, по влегувањето на Раде во вода, не замина на острово. Но... тоа е Преспа.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Maр 30, 2013 11:49 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON255
Чим е раскажано, еве повторно една слика од моментот за кој пишува васко, вака се прославува гол упс... удар на крап![ img ]

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Maр 30, 2013 11:51 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON255
Прашање до Васил:
колку писа може да се фати за еден час на Преспа?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Maр 30, 2013 11:54 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON306
Rade Rusevski НапишиCOLON
Vasil Kostov НапишиCOLON
Znae, bidejki dizivea storija za "veruvale ili ne," no vo druga prilika. Sega navistina MI SE ODI NA PRESPANSKO. Sto ti tekna bre druze sliki da lepis na forum? Belja na lugevo im napravi. Ligi mi potekoa, hahaha.
Пишувам и постирам слики, оти некој претходно рече дрека Преспа нечинела, била кардинална грешка...
Е проблем е со такви провокации кога некој зборува, тврди и ... за нешто што незнае.
Васкооо, можеш ли да одговориш, колку писа може да се улови за 1 час на Преспа. Еве ти уште една слика за потсетување![ img ]
За еден час може да се улови........ па многу пријателе. Туку кој да ја чисти после, хахахха.
А јас си правев кеиф два три часа.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Maр 30, 2013 11:57 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON255
Еве потсетување за писите: [ img ] башка ве уверувам дека се многу вкусни!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 31, 2013 12:00 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maр 15, 2012 10:56 am
МислењаCOLON716
[ img ]

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1415161718ELLIPSIS47»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 18 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum