gospodine Dumbal jas kako dolgogodisen ribolovec imam pravo da mi odgovorite barem na nekoj od slednite prasanja:
1. kade vi se ribocuvarite koi po sila na zakon treba da gi imate kako koncesioner
2. zosto lani ve nemase nikade vo kontrola vo vasiot revir /jas licno ne ve vidov nitu ednas iako lani bev najmalku 30 pati na Crna kaj Novaci i 20 pati vo REK
3. dali lani poribivte nekade ,kade kolku i so sto
4. dali lani napravivte barem edna kontrola vo REK oti novacani recisi sekoja vecer frlaa mrezi i go ispustia ezeroto
koe i taka e ispusteno blagodarejci i na vas kako koncesioner
5.dali vi bese tolku tesko da zbornite so generalniot direktor na REK za da se zacuva kolku tolku ribniot fond vo ezeroto
Cekam konkreten odgovor na prasanja
Za nekoi raboti potpolno se soglasuvam so tebe ama za nekoi raboti moram da te ispravam.
1.Novacani nitu go ispustaat ezeroto nitu pak mozat i da sakaat. Jas rabotam vo Rek vo laboratorija i od kaj mene treba da dobijat naredba lugeto zadolzeni za ispustanje na vodata.
2. Novacani slabo rovarat tamu so mrezi oti taa rabota si ja rabotat lugeto vraboteni vo Rek sto se gore vo kukarkata kaj rampata.
Jas licno se uveriv vo toa koga bevme so Laguna i Spirkata ne ni dozvolija da fakame do branata i ne izbrkaa so zborovite.
CITIRAM : NEMOJ DA FAKATE TUKA, KE ODITE OD KARPITE PA NATAMU OTI TUKA IMAME NESTO POSTAVENO. -lud jebe zbunjenig.
3. Lani cuvarite rovarea po Crna i kaj Ergelata ama samo na pocetokot od godinata za da gi predupredat ribarite deka ke ima kontroli za tie sto nemaat dozvoli i otkako da nerecam se isplasija ribarite i izvadija dozvoli (barem toj sto izvadi) cuvar ne pomina oti Dumbalo bese zafaten so lovenje na somovi, crvenoperka i plasica na Strezevo.