www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Сре Ное 20, 2024 11:34 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS134135136137138ELLIPSIS461»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ЛИГА 2013
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 08, 2013 11:41 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 14, 2011 11:43 pm
МислењаCOLON2377
marks НапишиCOLON
Млад Риболовец НапишиCOLON
Абе за лигава има ли старосна граница?
Има.
Прва и втора „ крапска“ лига, сениори
Сениори: до 31.12. во тековната година полнат 20 години и повозрасни;

извини младо спремај се за во иднина

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 08, 2013 11:44 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
даниел
абре не си грашка ама убаво читај ги правилата

и ако дојде до замена на светско - обично се заменува цело дуо колку јас прочитав

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 08, 2013 11:45 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Aвг 15, 2012 11:28 am
МислењаCOLON2075
ЛокацијаCOLONKumanovo
Spiro znam gi ja pravila mnogo ubavo, i ne se menja ceo duo, nemozes da smenis nekoga sto e zdrav kako konj i sto ke izdrzi i 240 sata da se takmici, menja se samo natprevaruvac sto mu e ugrozena sostojba,umor,bolest, takvi rabote.

Vremeto tamu mi e dragoceno za da si go gubam izigruvajci deka sum Stevo Karapandza

Alliance Carp Team

Предупреден

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 08, 2013 11:50 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
kolegi pa nepotrebna diskusija, pa toj e prvilnik odamna i se odi spored nego da 4ta ekipa e rezerva za sampionat..

jas stvarno neznam od kade ispadna ova i nikogas go nemalo za rezervnite igraci od timovite,, mene stvarno ne mi e jasno..

e sega, znaci rekovme i na start sekoj sto ke faka u liga treba i da pomogne da se ova se realizira koj jas mislam deka ke bide super,,

u princip mene najmalku od site vas mi se faka u liga i mi se odi na samponat ,,verujte, no prikaznata e druga sto treba da se vrati nekoj ribolov kako sto bil porano, i za tie sto neznaat i nebile da se informiraat i pridonesat okolu krapskiot ribolov,,

zatoa ne slusajte prikazni, najveke za da ne vi padga moralot i duhot za natprevar nego koncetrirajte se na pripremi i strat na liga..

ima dovolno ekipi koj ke lovat i ke se druzat, koj neke i nemora, a najveke da odmaga.. ili fakam ili nefakam, e nema ovde pu pu neigram i neseriozen nastap..

svetskoto ne go mesajte so liga toa e posebna prikazna, koj posle 3to kolo ke treba da se gradi i realizira,, premnogu obvrski vreme i pari se potrebni za eden sampionat koj treba da bide spremen do samoto trganje..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 08, 2013 11:54 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Spaiva НапишиCOLON

Па тоа сакавме да дојдеме до битното прашање...КОЛКУ ЗАМЕНИ СЕ ДОЗВОЛЕНИ НА СП според FIPS правила?
Одговорот е: 2 ЗАМЕНИ.

Целта беше да се даде до знаење на тие што ќе бидат 3 натпреварувач (РЕЗЕРВА во ЛИГА) дека не одат како РЕЗЕРВА на СП.

Резерва во лига е едно, резерва на СП по FIPS е друго...

Секако може да појдат како логистика или гостин. Али здравје до тоа не сме дошле уште.
Тоа е тоа.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 08, 2013 11:56 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
ајде и така нека е
кој ке го мени тој натпреварувач?
кога правилата викаат дека вкупниот број на репрезентација брои ЕДИНАЕСЕТ члена, 6 натпреварувачи, 2 резерва, еден капитен, еден делагат и едно официално лице - пак еден ке фали од некоја екипа (ме разбираш)
и да треба да смениш некој - можи ке биде од друга екипа со која ти си немаш врска ;) и како ке функционирате како дуо

ицо
во право си
ете и јас можам на пример да учествувам во лигата и што ако јас на срекја фатам место меќу првите 3 а уште од сега знам дека нема да можам да го издржам темпото за на светско

лигата треба да биде од луѓе кои се навистина спремни да одат до крај и имаат знаење за тоа
е тогаш ке биде лига :ok_ok:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 08, 2013 12:02 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
pa celta e da se napravi tim za tamu,,mora da se ima iskustvo ,i asko se nema mora da se nadgradi,

jas 90% gi znam site krapddzii u makedonija i ja poznavam bivnata strategija i nivniot nacina na rabota, skoro kaj site,,

ne mozam veke da ja citam ovaa tema glava pocnuva seriozno da me boli.. samo pravila se interesiraat, vadat nivni od pamet, drug nekoj serdgija ke gi zapali rabotite itn..

abre fokusirajte se na hrana oprema jadici predvezi, i so kolku markeri ke pocnete da sondirate za da dojdete do rezultat..samo zakoni i pravila ve interesiraat koj se najmalku strasni za sekoj koj ke vleze u box,, ednas li sme lovele u liga pa da neznaeme kakoe,, eve jas ke vi kazam deka e super./.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 08, 2013 12:04 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 14, 2011 11:43 pm
МислењаCOLON2377
:thumbs_up: :lepi: :~~
Значи УО на МРФ ќе треба да се состане некаде после 20-ти овој месец. Сега за сега имаме одлична комуникација помеѓу крапџиите (искусни-стари и нови-млади) од една страна со натпреварувачка комисија на МРФ а и со УО на МРФ.
Позитивна енергија има само сите треба да се заземат за што подобро да изгледа целава оваа лига 2013-та.
Прашањето што ако се пријават повеќе од 10 екипе е разгледано така да и 15 екипи може да се натпреваруваат. Можноста за преградување на езерото, косењето на езерото, порибувањето.... се е испланирано само трпение.

Што е најбитно во овој момент, да се има позитивна енергија и да имаме повеќе срдби и разменување на искуства и идеи но позитивни.

Идејата за средба на едно кафе и разговори за и околу лигата за сите оние кој имаат намера да земат учество во лигата иамаме секој ден што овде на форумов, некој на кафе кај Пепи, по телефон, некој разговори се случуваат на кафе во Велес и т.н. Може и поголема средба не е на одмет не немојте одма ова не чини, вака е во србија, вака е по ФИПС, мора ова ....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 08, 2013 12:07 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Лелеее..пак одново се.
:hit_head:

4-та екипа - дуо по ранг после 3 кола во лигата се резерви на СП.

Тие 2-ца можат да сменат било кои 2-ца од 6-те кои веќе се натпреваруваат во текот на СП.

Резервите од екипите во лига кој ќе бидат 1-во , 2-ро, 3-то и 4-то место --- НЕ ОДАТ КАКО РЕЗЕРВИ НА СП.

На среќа во 3 кола неможе да победиш, тоа да им е јасно на сите!!

Секој со секого може да фаќа, тоа според мене е најмал проблем...има тренинзи и се тоа ќе се усогласи.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 08, 2013 12:22 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
диме немора да победам во 3 кола - доволно е на едно, а ти израчунај дали ке влезиш во првите 3 помегу 15 те екипи :D ,

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS134135136137138ELLIPSIS461»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 12 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum