www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 9:48 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Kade e stariot ribolov?
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 16, 2012 12:59 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 24, 2012 11:03 am
МислењаCOLON2236
ЛокацијаCOLONСкопје
[ img ]

[ img ]

No Comment :hit_head: :head_bang:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 16, 2012 1:09 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... баш е така , ко шо рекол „бавниот Елен“ :(

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 16, 2012 1:26 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСре Дек 07, 2011 4:20 pm
МислењаCOLON132
ЛокацијаCOLONSkopje,chento
Тафтабит :NotWorthy: :~~ Ова е спорт, сите ние сме тука за таа цел собрани, тоа што сте ваделе вие риби пред 30 години не значи дека сите сте ги враќале, да сте ги враќале ке имало риба, сега нема , има ама не како порано зошто е тоа така? да не земаа малдиве да фрлаат мрежи и ред други работи? ИМА ИСКЛУЧОЦИ СЕКОЈА ЧЕСТ, како порано така и денес, јас и други помлади риболовци доколку сакме да сме активни во овој спорт, мора да правиме миксеви и нз што. Значи ова не е од вчера да снемува риба, имало пред 30 години, и од тогаш навака се намалувал фондот, како тргнало ...страшно сите се криви на некој начин, наши води наши риби, треба сами да се грижиме за нив сите заедно, а не да се бара вина и да се категоризира и дели на млади - стари и како уште не

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 16, 2012 1:35 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
Stefan oni kolku i da zimale riba so trska pred 30 godini se 0 za u sporedba so mrezarite denes.Znaci denes mrezari da nema ti sekoj den ke mozes doma so polna cuvarka da si odis i utre pak ke ima riba.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 16, 2012 1:58 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСре Дек 07, 2011 4:20 pm
МислењаCOLON132
ЛокацијаCOLONSkopje,chento
Па ти ништо не си сватил од муабетов што го правам, мене не ми треба полна чуварка!!! мене ми треба полна душа од риболовниот ден и вака и така само караш носам дома за комшии другото мн ,мн ретко, а за мрежите прочитај ми го коментарот погоре поубаво истото го зборам и јас само дека нетреба да се категоризира него треба да се превземе нешто, не да се пати и да се лечат рани... а порано ко да немало мрежари имам еден комшија има мрежа од пред 30 години од тато му сеа му е укрес во двор со шкочлки и што ти ја знам, имало и порано само што се криеле ептен, никој да не ги види, а сега //// :head_bang: :hit_head: :nono: :cray: :foottap:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 16, 2012 2:37 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
"за 50 Години, скоро еден човечки живот, нашава планета е радикално променета, отколку сите поранешни генерации на човештвото„

Прекрасен Филм H O M E во кој на некој начин е воопштен муабетов на оваа Тема ;) Задолжително е гледање на филмов од секој љубител на природата на нашава Планета Земја, која е нашиoт Дом ...

Последна промена од 2 на Lepi, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 16, 2012 3:02 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 24, 2012 11:03 am
МислењаCOLON2236
ЛокацијаCOLONСкопје
Мислам дека е овде торентот за филмот НОМЕ
http://torrentz.eu/cf6ad9e546a9b649bca4 ... b137d43e00

а ова дека е преводот
http://titlovi.com/titlovi/home-147157/

(јас го гледав поодамна и ако сум грешка простете. ова е сепак на брзина.
со превод сигурно ке биде подобро да се гледа)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 16, 2012 6:12 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 8:00 am
МислењаCOLON36
Ех стариот риболов љубов незаборавна,2,3 трски ранчето на грб,една платнена(читај јутена)торба,внатре мамци чуварка и таа јутена врека избушена со цигара неколку дупки за побрзо да влегува и излегува вода и правец на вардар.Иако не сум многу стар со години мислам дека фатив малку од тоа убавото сто се ловеше по вардар.Кадина и Пчиња по Вардар ни беа омилени дестинации а кога ке отидовме `доле` накај Стоби ни се чинеше како сега во Грција да сме отишле.Немаше потреба да се оди далеку риба имаше скоро секаде по вардар,дудинки и дренки и во джунглата(меѓу Кадина и Пчиња)кленови имаше такви големи што мислам дека бевме на завидно ниво во риба во бивша Југославија.Ама се е тоа сега само спомени,не верувам дека некогаш ке се врати да го доживееме повторно.Мрежи имало и тогаш и мислам дека дупло повеке од сега,и не верувам дека од мрежи се истреби рибата,мислам дека најголем фактор е загадувањето.Памтам како дете ми кажуваше дедо ми во Скопје дедо му негов чувал волови кој паселе и пиеле вода од вардар,кога почнал Охис да работи на воловите почнале да им паѓаат копитата од толку што се загадила водата.Затоа пак ќе кажам се е до загадувањето,па колку помори имаше до сега веќе и не памтам,а поморот не бира големина на риба што е најтрагичното за разлика од мрежата и јадицата,мислам дека ќе се сложите со мене.БИСТРО!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 16, 2012 8:16 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 18, 2010 9:47 am
МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
EEEEEEEEEH BEVA VREMINJA TOVA :lol:
trska bambus so 6 dela a jas imam samo 3 ;)
za moje godishte top velichina ahahhaha
i sekoj den idi na vardar,treska,matka,pchinja,ezercata vo park,debar...
mashinka namot a pokasno kolce edno ahahahahaah
...karash,krkushka,plashka i belvica si vadev celo vreme :mrgreen:
pokasno pochnav da frlam na vaserka i mushici mnogu me privlekuvaa duri i izrabotuvav.od zoloshka nabavuvav perduvi!
na germina edna prastara trska ahahah i klenovi si vadev 8-)
eeeeee ostarev i jas :P

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 16, 2012 8:23 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
Stefan НапишиCOLON
Па ти ништо не си сватил од муабетов што го правам, мене не ми треба полна чуварка!!! мене ми треба полна душа од риболовниот ден и вака и така само караш носам дома за комшии другото мн ,мн ретко, а за мрежите прочитај ми го коментарот погоре поубаво истото го зборам и јас само дека нетреба да се категоризира него треба да се превземе нешто, не да се пати и да се лечат рани... а порано ко да немало мрежари имам еден комшија има мрежа од пред 30 години од тато му сеа му е укрес во двор со шкочлки и што ти ја знам, имало и порано само што се криеле ептен, никој да не ги види, а сега //// :head_bang: :hit_head: :nono: :cray: :foottap:
petel ne se mongu sili demek site nepravdi ke gi resish :D
Sprema mene nema potreba otvaranje na ushte edna tema za zalenje i placenje kolku e mizerno ima dovolno takvi temi. ;)

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 12 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY