Моја дилема: Дали мамецот го определува името на техниката на која се лови ???
vistinsko prasanje,mamecot vo slucajov musicka navistina e dilema dali onie so tirol ili vaser kugla so spin trska i masinka se musicari zatoa sto fakaat na musica bez nekoe posebna majstorija za ribolov ILI nie sto fakame so trski musicarki,so snjur koj e prvenstveno namenet za musicarenje so masinka koja se koristi isklucivo za lov na musica odnosno celiot set za ribolov ni e namenet isklucivo za ribolov so musica.
Znaci
musicarenjeto e edno i edinstveno a se drugo e kombinacija od 2 ili poveke tehniki na ribolov vo slucajov kombinacija na spin oprema so musici i vaser kugla ili tirol od sto proizleguva deka samo mamecot ne povrzuva a nacinite se razlicni , vaserka i tirol se najverojatno nekoj kombiniran ribilov.Koga nekoj nepoznavac na musicarenjeto bi gi narekol vasergiite i tirolasite misicari nas bi trebal da ne narece vistinski musicari.svarno ne mi e jasno zasto nemozeme da se objasnime,ako nekoj faka krap na tapa so bojla toj e krapgija ili tapagija???a krapgiive koristat oprema prvenstveno nameneta za krap.
Rekov deka nema da komentiram povekje,ama srce teleshko ne izdrzhuva.Perun,kazhi mi kade pishuva(dali na trskata ili vo bilo koja statija ili nekoe upatstvo za upotreba)deka mushicharkata e samo za FF "tehnika"-disciplina.Okolu narekuvanjeto,vo sloboden prevod bi trebalo da se narekuvaat "letechki"mushichari.(Piloti)
tvrtko ocigledno ne si otvaral online prodavnici za ribolov ili katalozi stom mi go postavuvas prasanjevo,koga ke otvaras zapazi gi kategoriite
fly fishing,carp fishing,spin fishing,fider,...vo koi ima trski,konci,masinki...prvenstveno nameneti za speciliziraniot nacin na ribolov i na istite pisuva FF ili spin ili carp plus akcijata za koja se predvideni duri kaj nekoi i za tipot na riba za koja se nameneti(bas,pike,catfish,trout...)sto ne znaci deka nema da fatat druga riba ili nema da se iskombiniraat vo drugi nacini na ribolov koi ke mu teknat na nekoj inivetiven ribar,na pr.somgiite fakaat som so spod rod crapska trska i so bajtraneri,ti gi frlas musicite najverojatno so spin trska i masinka,a ima i mal milion drugi kombinacii niz svetov sto ne gi znaeme,vo vrska so tvojov sloboden prevod ne sum bas strucen angliski megutoa uspesno komuniciram i znam deka bukvalen prevod od
fly fishing e musickarenje fly-e sekoj insekt sto ima krilca vo sloboden prevod.Sto bi znacelo spored tvojot sloboden prevod
fly tuing mozebi vrzuvane na avion ili pilot...Ovie ravoti sto gi pisuvam ne se moj licen stav tuku jasno precizitani raboti i prifateni od ribolovcite od cel svet so isklucok na tebe.sto znaci za sekoj specijaliziran ribolov ima i specijalisirana i standardizirana oprema.Za musicarite musicarska oprema,za krapgiite krapska itn...