Emil,jas ti kazav ne sum bil nitu go znam terenot no treba da bises spremen da prifatis poveke ribari ,posebno od Sk,koi realno nemaat kaj da lovat,po nivna informacija......Isto ke mu kazam i na tie sto izdavaat camci na kozjak .da nabavat dopolnitelni camci bidejki potencijal na voda toa go ima kako i drim ili mavrovo ili debar....Cistenje na vegetacija e edna rabota za koja ne mora da sum ili da si vo pravo ama ako sakas poveke ribolovci da ti doagjat mora da im se ovozmozi mesto barem minmalno ..slicno kako i na komercijala ,plaka dozvola bara mesto ..moras nesto da im dades,ne rekov da ja otkrones cela vegetacija ...tuku rascisten eden mal prostor za da moze da dojdi do voda....ne mozes da ocekuvas da se kacuva na drvo da lovi...nema da ti dojde poveke....a mora da plati dozvola ...A ako ne doagja loso za site..za tebe emil posebno..
Sto se odnesuva do moji kontakti za koi aludiras nemas potreba toa da do pravis bidejki toa se vasi raboti i jas ne se mesam koj bil ili ke bide vo pravo .
Za dve grupi sto bile od Skopje ke ti kazam i koi se : Zik,Venco,Catal,miki, edno auto i krespo,bole i dejan i uste eden decko plav od tetovo,vtora grupa............... koi jas gi licno upativ kaj vas da lovat riba. Sigurno me spomnuvale vo " losa" konotacija bidejki gi prativ a tie nasle mestata prezafaetni..no kako se dobri ribari izvadija ponesto ..ke gi nateram i tie da se zaclenat na forumov da ti kazat i od nivna strana sto se slucuvalo toj den...i kade stoele da lovat.......Site mesta kade bil grupiran skobustot bile zafateni do edno...toa treba da ti e tema za razmisluvanje i napredok a ne za odbrana .
Kratko da ti ja kazam vrskata....Sledi:
poveke sodrzina i ponuda da ne kazam mesta za lovenje kaj vas i na drugi mesta ,znaci poveke ribari od drugi gradovi ke baraat materijal i ke se spremaat za ribolov to a znaci promet i vo prodavnici,poveke dozvoli,poveke potrosuvacka na site vidovi na produkti,jadenjae,benzin,konec,min,voda,meso,mamci,jakni,baterii itn...
Tipicenm primer e Dojran,vidi na forumov ..300 camci za eden vikend sto izmina..znaes li kolku dozi crni crvi etoa kolku tapi,dozvoli vo dojran kolku pari od iznajmuvanje camci,sobi,.iiiiitn..
Toa e prava rabota zatoa ti go napisav da site imame car...