www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 1:36 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS2324252627ELLIPSIS461»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ЛИГА 2013
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 08, 2012 6:33 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПет Ное 25, 2011 8:33 pm
МислењаCOLON306
Ицо, а ти од каде си бре човек сигурен дека ќе се пласираш за во репрезентација? Како ги читам постовите и што слушам од рибарите, „децава“ ти се острат и се спремаат на лепче да те мачкаат на вода.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 08, 2012 6:38 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
abre ti ne se sekiraj,, i da ne se plasiram ke idam portugal :D :D

koga mi se ostrat mene ja se raduvam,, poodgovoren sum togas :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 08, 2012 6:39 pm 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
problem ke bide pogolem ako ja se plasiram ,, ti da se plasiras i ljupco kvesttorovski :D :D daj boze mladi deca da se plasiraat :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 08, 2012 6:44 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПет Ное 25, 2011 8:33 pm
МислењаCOLON306
Јас морам да се секирам. Та нели сум претседател, хахахахха.
Туку ова веќе ми стои како да си правиш отстапница. Да не биде после да кажеш дека си им пуштил на младиве за да осетат адреналин на светско.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 08, 2012 6:47 pm 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
:lol: :lol: :lol: :lol: ne

aj samo zdravi i zivi da bideme so gospod napred.. :D :D

sobiraj krapdgiite i samo soniv ke mozes da se pofalis so rezultat u tvcojot mandat, ovier plivkarive samo se setaat :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 08, 2012 7:02 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
Твоја обврска (покрај големата желба и припадност-фала му на некого), Претседателе, е да направиш СЕ за да има добра лига и за да се оди за Португалија. Покрај другото, Форумот е во тек со сите твои проблеми и проблемите на Федерацијата. Никој нема да ве линчува за ништо и никој разумен нема да бара нешто што не може да се изведе.
СИТЕ ЧЛЕНОВИ НА ОВОЈ ФОРУМ, НА НАЈРАЗЛИЧНИ НАЧИНИ СЕ ПОДГОТВЕНИ ОВАА УБАВА ПРИКАЗНА ДА СЕ РЕАЛИЗИРА. Значи сите сакаме исто. Оној, што вика Ицо, што не сака да учествува, а сака да ровари, има проблем со себе и таквите ќе ги снема. Ние немаме проблем. Ние сакаме лига, сакаме одење на СП и се ќе направиме тоа да го доживееме ама заедно со тебе Претседателе, заедно со Федерација и заедно со сите добронамерници и пријатели на овој спорт.
Еве еден пример или размислување за кое се има ама и се нема доволно време. Ако највисока ставка е превозот сите знаете дека постои можност за т.н. нискобуџетни летови кои влегуваат во опција ако благовремено се резервира. На СП во Англија можевме повратно да се превеземе авионски цела репрезентација (10 луѓе) за 850 евра (85 по човек). Проблемот со превоз на опремата (појака ставка) можеше да се реши со Јоцо-комби експрес (патем и репрезентативен натпреварувач но и професионален превозник) кој заедно со уште еден или двајца членови би возеле комби со опремата со накнада за трошоците и возењето. Тогаш, реално, со ова варијанта и Португалија (500 км подалеку од Оксфорд-Англија) би можела да влезе во финансиска конструкција со сума која Ицо ја наведува). Треба само искреност, желба и работа. Момциве од Рибар 2011 можат многу работи, за нив интернетот не е толку комплициран и непознаница. Има луѓе.
Дај свикај една средба со заинтересираните (да видиш кои се сериозно заинтересирани) и многу работи што изгледаат невозможни можат да испаднат ако не лесни барем возможни.
Ти само работи и кажувај што треба, ние сме тука да помогнеме.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 08, 2012 7:13 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jун 15, 2011 3:06 pm
МислењаCOLON1998
Јас можам да организирам Хималајска експедиција па не патување за светско првенство во Крап. Гачки - прикаски само.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 08, 2012 7:14 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 08, 2012 10:04 pm
МислењаCOLON6059
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
Мали , не е проблемот во организацијата туки во финансиите :head_bang:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 08, 2012 7:19 pm 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
ne ja naveduvam ja sumata nego zimam primer so hrvatite koj odat so avtobus po 25 ljudge ,sto taka ke bide i za portugal kaj niv,,

troskovite na prevozot se 75% od kompletnata suma sto i veruvama deka ke se pokrie bna bilo kaqkov nacin,,

prednost e edna i dobra sto ne kako u francija da odime u hotel koj hitler bil gostin pred 100god :D :D i da ne izgorat so pari, nego na stazata ima avto kamp za site natprevaruvaci koj kosta stvarno evtino za prestoj..

beveme i portugalija i francija so mali minibuvcinja po 17ljudge i stasavme bez problemi,,
e sega ako se odi u portugal ke se odi so golem dvospraten avtobus i ke se odi poveke ljudge pr,, za dobra organizacija i dobra logisticka podrska,, moze cela liga da odi na sampionat koj verujte site ke pridonesat narocito tie so pogolemo krapsko iskustvo..
loso e da se ostavi portugalija i loso e odma da se isgrli kako moznost za odenje..
treba volja da se izraboti liga i da se sogledaat site mozni opcii za makedonija da ima prestavnici na toj sampoinat koj mislam deka e najdobar za nas za ralika od drugite 3 sto sledat..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 08, 2012 7:20 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jун 15, 2011 3:06 pm
МислењаCOLON1998
Vasil Kostov НапишиCOLON
Многу малку од луѓево кои коментираат на форумот се зафатиле со вистинска организација. Ти најдобро знаеш колку труд треба да се вложи за да се организира една експедиција. Покрај парите (кои секогаш се дефицитарни) треба и еден куп организациони активности. Патување, автобуси, лиценци, престој, комуникација со домаќинот и тн. За се треба време и ангажман, а се помалку „јунаци“ има за да влезат во организација. Верувајте сум бил во организација на веќе десетина експедиции.

Една експедиција во Португалија би чинела од прилика 15 до 20 илјади евра.
Еве ти Тафта.

А од каде олку голема сума на пари не знам, 20.000 евра за до Португалија. Освен ако и таму не порибуваме.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS2324252627ELLIPSIS461»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 19 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum