Tonch.Pri neodamneshnata konverzacija dali i ribolovot so vaserkugla i tirolsko stapche (za mene e mushichkarenje),struchnjacite Filip,Ilija,Perun,Atanasovski i 1/4 struchnjakot Besim(toj znae samo eden mushica da go vrze,dva i tri ne go znae),vaserkuglata i tirolskoto stapche go klasificiravte vo SPIN kategorija iako za mene se mushichkarenje,ne e samo FF.
Sakav i togash da go spomnam ovoj nachin na mushichkarenje samo ne bev siguren dali vi e poznat,pa da ne otvaram dopolnitelni razgovori go prekjutev iako na Treska kaj s.D.Matka go imav videno Pepi-DAM, na nekolku navrati loveshe so ovaa tehnika.Jas ja koristam na RADIKA koga e rekata mnogu mala isto i na DOSHNICA i nekoi drugi mali planinski rekichki.
E sega struchnjaci(ne i 1/4 struchnjak) kako kje go klasificiranje "Cheshkoto nimfarenje",kako mushichkarenje,SPIN ili sistem?
Tvrtko da ne izleguvame od temata ti objasni filip sto e musickarenje(fly fishing)ako uspees na fly rod so snjur da vrzes vaser kugla(operil) so max 3musici i da vrtis so musicarska masinka togas toa e musicarenje,sto znaci deka koristis musicarska oprema za ribolov.Jas so pepi fakam dolgo vreme zaedno i pepi sega lovi isklucivo so FF oprema i so nimfi.Klasifikacijata na "ceskoto nimfarenje" e sistem na lov so nimfi vo FLY FISHING.Lovnosta na ovoj sistem e pogolema zatoa sto vo ishranata pastrmkata spagaat recisi 80% nimfite na godisno nivo,plus se frla tamu kaj sto e pastrmkata najsigurna i nevoznemirena (vo brzacite)