www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 08, 2024 1:37 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12345ELLIPSIS7»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON EZERO GLOBOCICA-RIBOLOV NA KRAP
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 26, 2011 3:30 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 18, 2010 9:47 am
МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
se zapocna vaka...so kirca od forum se zdruzivme i organiziravme da napravime edna sedenka od 3 noki na krap.kako za lokacija mu ja predloziv globocica i predlogot beshe prifaten.pravenje spisok na raboti za kupuvanje,oprema sve full,trski mamci,camci,penti,sve u jugceto tovarenje, vrzuvanje na krov i pravec nakaj ezero.
pakuvanje kaj mene pred zgrada i tganje...
[ img ]
pristiganje :)
[ img ]
najprvo otidovme do edno selo da go zeeme na kirca prijatelot od tamu koj sakash so nas da go poceka i on.potoa otidovme na mestoto vikano tesnec koe vazi za najjaktuelno tamu.terenot e odlicen i pristupacen samo bidejki sakav da bideme vo sto poveke divina a pomalku narod otidovne od sprotivnata strana na edno bregce i pocnavme da se montirame.mestoto izgledashe vaka...
[ img ]
[ img ]
se napravi kampot,se nakrmi jako i ostanuva da se ceka,ili kako sto vikashe nasiot meshtanin TREBIT CEKANJE...
[ img ]
[ img ]
[ img ]
pred stemnuvanje vlagavne vo camec da pravime nekoj krug i iskacaa klenovi po pola kilo na vobler a celo krajbrezje beshe poslano so bojnik i svetkashe na sekade.lovevne i bojni i klen ama ne mnogu seriozno bidejki ne bevne dojdeni za toa.karash vrijeshe ama ne sakashe da pipne i se beshe na povrshina.eve edno jato na koe mu se prikradov i go sliknav i koja slika mi e na pozadina na kompjuter :mrgreen:
[ img ]
eve edno jato, ne se znae shto e..

temperaturata beshe mnogu vruca pa iako vodata beshe kamen ladna morashe da se napravi i edno banjare...
[ img ]
i nekoja podvodna snimka ;) eve edno radoznalo bojnice...

osven prvata nok koa imavne udar vo momentot koa site zaspavne i se stisha mestoto, drug udar nemashe, shtama na teren.prvata nok ripaa ogromni ribi nad voda,vtorata nok beshe shtama a tretata veke ne fati veter i losho vreme.
ocekuvavme mnogu poveke ama toa e ribolovot,koj ceka ke doceka,nekad.

[ img ]
[ img ]
[ img ]
se si teceshe ubavo i pokraj toa shto nemashe mnogu udari harmonijata ni beshe na najvisoko nivo.ama...mora nekoj da ti rasipe sve :evil:
poslednata nok koa najveke se nadevavme na udar od nikade doaga nakaj nas camec so 7 luge na nego.kako se priblizuvaat kirca im vika da vnimavaat deka na grankata pred nas vo voda ima riba obeseno vo mreza, deka ima krap.dvajca se istovarija a ostanatite beja vo camec i ja gledaa ribata.tie dvajca sherifi shto iskocija ni kazaa deka sme prijaveni kako mestime mrezi i deka gotovi sme ahahahahah zapocna racija ama od mrezi ni traga ni glas.uvidova deka sme nevini i si zaminaa a so toa mi go upropastiva mestot,mi ja uplashiva ribata,mi ja poebaa krmata i zagubenoto vreme.ama toa ne e najloshoto.sabajleto koa se spakuvavme i ni ostana uste ribata da ja zeeme i da si ideme,ribata ja nemashe :( nekoj od lugeto na camecot ili ja ukral ili ja oslobodil na najpederski nacin.ova im go pishav i na stranata na crn drim na facebook i se ceka da se otkrije vinovnikot a do togash SVE NAJMILO DA MU SE IZNAEBAM NA TOJ SHTO JA UKRADE!!!posle makotrpnoto pakuvanje, bidejki ostanavme samo dvajca,jas i kirca,se upativne nakaj doma nervozni i umorni.za uteha vikam ke go nosam bratot kirca da se opusti na radika na moeto mesto za uzivanje, malce da smiri dusha bidejki krapot beshe negov.zemavme i edno pivce,go zaladivme vo radika da osvezime dusha.
[ img ]

toa e tova narode,braka,prijateli...sve najjubavo vi posakuvam i normalno BISTRO!!! :D

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: EZERO GLOBOCICA-RIBOLOV NA KRAP
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 26, 2011 3:53 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
abe aki toa e
mnogu dobra reportaza si sklopil
se si opfati DETALNO :D :D
samo sto mora nekoj da ja zaebe cela rabota toa kaj nas

bitno druzbata i izletot vie za 5ka

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 26, 2011 4:05 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONСаб Maј 07, 2011 8:16 pm
МислењаCOLON1249
ЛокацијаCOLONБогданци
ubav pomin ste imale
ama i ubavo ve izdupile

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 26, 2011 4:10 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
brat ne mi zbori izdupile krv na nos ke mi ibije mnogu se nerviram!!! ..tolku sum bil pozitivno nastroen za toj kraj i toa ezero ova mi gi srushi site karti,kaj k.r mene me najdova c c c ali kirca me teshi go gledam ne se nervira mnogu a negov beshe krapot i polesno mi e a da beshe moj lelelel godina dena ke se nervirav...
nostheboss ke ideme koa sakash :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 26, 2011 4:10 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 05, 2010 3:44 pm
МислењаCOLON1681
ЛокацијаCOLONСкопје
Аки,браво за репортажата штета што слабо сте поминале,но затоа секогаш има следен пат :D

ВАРДАР Е ВАРДАР

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 26, 2011 4:13 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Maј 18, 2011 11:08 pm
МислењаCOLON181
ЛокацијаCOLONСкопје
Мислам до сега ова е најубава репортажа, големо браво за Аки и Кирца :!:
Бистро :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 26, 2011 4:15 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
FALA VI BRAKA FALA :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 26, 2011 4:47 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... абе со тие „каубојците“ одсекогаш сум се нервирал :x Ќе си накрмиш убо, ќе почнит да работит рибата и ето ги кајчето залетани директно на крма :!: Јас ги имам многупати пофалено дека многу го чуваат Г. езеро, ама стварно тие шо се во контрола немаат абер од кодекс на однесување се рибарите и на кој начин треба да ти дојдат во контрола со Кајче :evil: На Тасим, еден од контролорите му се пожалив за оваа работа, ми вети дека ќе бидит подобро, ама ко шо глеам немат сеуште напредок.

Репортажава ти е супер и фотографиите и видеата прва лига, ќејф сте напрајле ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 26, 2011 5:01 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
LEPI ZA ISTIOT COVEK STANUVA ZBOR I NEGOVATA VERNA DRUZINA :evil:
KRAPOT BESHE 4KG I BESHE VO SAK I VRZAN ZA GRANKA NAD VODA I STEGNATA SO TOA SHTO SE STEGA MREZATA.ZNACI NEMA SANSKI DA RIPNE OD POD VODA DA JA OTVORI I DA IZBEGA A ISTO TAKA MREZATA SI STOESE OBESENA I NEMASE NIEDNA DUPKA NA NEA SABAJLETO KOA SAKAVME DA JA ZIAME.RIBATA BESHE OBESENA VO METRO DLABINA I NE BESHE POKRAJ KRAJ STO ZNACI SANSITE DA IZBEGA A MREZATA DA OSTANE DA SI VISI SE NIKAKVI!...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 26, 2011 5:15 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... јас мислам му било мака дека сте застанале на „нивното“ место и да ви го расипат ќејфот го напрајле тоа :evil: По мое подобра локација за Лов на Крап е „Лабунишки Ливади„ 1 км према Струга. Таму е помирно, поплитко и се фајќат повејќе риба, иако сите запнале за кај теснецот. Сепак ова е мое мислење подкрепено со досегашни улови, а и многу лабунишки мајстори сеуште си одат таму на Крап ;)

Последна промена од 1 на Lepi, променето е 0 пати

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12345ELLIPSIS7»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 11 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON