www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 16, 2024 12:52 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS9596979899ELLIPSIS228»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 10, 2015 11:15 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
JaneMK НапишиCOLON
moj me insekt nikad ne vara :D :D :D :D
ima uste ama jas ja dadov prognozata uste pred nedela dena,pogotovo za nasite :D :D
Jane izvadi mu baterii na satot non stop da pokazuva ribi.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 10, 2015 11:17 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Ајде една мала слика/споредба...

А сектор

Литванија (лево) - 60.955 (6 риби)
Македонија - 0
Англија (десно) - 88.730 (7 риби)

Б сектор

Шпанија (лево) - 40.990 ( 5 риби) пецаме на исти пелети како нивните!!!
Македонија - 0
Босна (десно) - 9.815 (2 риби) Ова им е вкупен улов само во овој сектор! :kompir:

Ц сектор

ОТВАРАЧИ (лево) - страшна предност
Македонија - 19.095 (3 риби)
Русија (десно) - 29.245 (3 риби)

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 10, 2015 11:20 am 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
Мислам дека на светскиве првенства се поголем фактор на успех или неуспех е локалното искуство, т.е дали претходницата ловела, ако не ловела кој локален човек нашла за инфо. Пример. Замислете следна година светското е на Козјак, тие што ќе можат ќе дојдат да ловат ќе имаат какво такво првично искуство на водата, тие што нема да имаат можност да ловат (а нашата репрезентација обично е таква) ќе се згнат да бараат кај е тоа езеро Козјак и ако може да најдеме некој локалец или некој што ловел таму да ни даде информации.....и така сите ќе тргнат да бараат локални риболовци и луѓе кои ја знаат водата.......Е сега (лупам) една репрезентација ќе го најде Крсте, другa ќе го најде Sale_carp, третa ќе го најде Bobi brada, четврта ќе се врзе со Шинде чуварот, петта ќе го најде некој локалец од Македонски брод кој ќе им каже дека цел живот е на езерото, шестти ќе го најдат Велијан, седми ќе го најдат Окирибар, осми ќе се врзат со другиот чувар на езерото, девети со Алекс, десети со Мрчо бајтс итн....Или еве пример со Велешко, едни ќе го најдат Зајко, други Даниел, трети Vardarski, четврти босанецот чуварот, петти Јане, шессти Пепи, седми Мартин и Максим, седми некој безвезе велешки риболовец, осми Сергеј, деветти Кладофора, десетти Милчо, единаесетти пак некој Велешки рибар кој цел живот е на Велешко (ама лови караш и црвеноперка)...Е сега колку точно, колку искусно, колку искрено и колку исправно овие луѓе ќе ги избрифираат репрезентациите е големо прашање.....Се плашам да овој факт можеби е и еден од факторите за нашиот овогодишен резултат, знам дека најдоа некој кој даде многу инфо, меѓудругото и за на што да се лови......знам дека нашиве и сами правеа бојли, ама за жал во 3-4 дена тешко е да експериментираш и да менуваш, едноставно или ќе ја трефнеш, или психички ќе се изгубиш дали е правата или не, дали да чекам да дада резултат или да менувам, ако сменам дали е на време :? ....посебно на ваква вода каде реално излегоа многу малку (бројчано) риби но во просек поголеми од некои други претходни првенства...ова со мамците е еден од основните фактори

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 10, 2015 11:23 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
Spored ova definitivno e potfrleno vo site sektori, no prevnstveno vo A
Komsiite imaat solidna kilaza i levo i desno od nas.
Vo B edno vreme na pocetok nikoj nemase ulov, posle pocna i tamo da im udira, za zal kaj nas O.
Spored mene i Ico i Daniel trebaa da izvadat poveke ( prvenstveno zaradi otvarackata pozicija ).

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 10, 2015 11:25 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Во Б сектор замо 4 екипи се без улов (една е Македонија), додека во А сектор 8 репрезентации немаат улов (и ние сме во тие 8).

И ова е податок кој треба да се земе во предвив, не е само килажата!

Ако се земе во предвид дека Босна во Б (прв комшија) има 2 риби, тогаш незнам шо да праам муабет повеќе! :kompir:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 10, 2015 11:27 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jун 15, 2011 3:06 pm
МислењаCOLON1998
Според комшиите во А и Б сектор и нивниот улов, проблемот е кај нас.

Оправдување со тоа дека „не можевме да дофрлиме 160м“ веќе е клише.
Штом си се пласирал ќе вежбаш секој викенд, 2 месеца и ќе знаеш како да фрлаш.
Катастрофа.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 10, 2015 11:28 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Boris vo zabluda si.Razmisluvas kako i Predrag i cela kompanija.Nieden od niv ne nasol lokalec.Toa se nivni luge koi ziveta i rabotat tamu.Koj bre da mi dojde mene od druga drzava i da mu kazam kako da ja pobedi mojata reprezentacija vo sopstvenata zemja.
Nikogas nema da veruvam na stranec ako nemi e prijatel.Toa e poentata.
Lokalci najdoa nie i bosancite i juzno afrikancite i zatoa si drememe.Im kazav na ico i daniel pred trgnuvanje.ne gi slusajte nikoj od nasite i pecajte si po vase so vasi mamci.Zatoa imaat rezultat.Taktika ni krojat experti sto pojma nemaat od prakticen ribolov a toa go dokazaa na nekolku navrati.Pred se nemaat verba vo sebe i lutaat po komsii.Od tie nema dobri takmicari nikogas da bide .Ama ajde nevredi pak da razgoruvam stara bolka.

Edno sum vo pravo i toa mozat koga ke se vratat da potvrdat.

Rekov deka ke bide isto kako lani .Ico i Daniel ke fatat a drugive jok.Se nadevam tafta deka ke iskopa barem edna riba na sosema druga taktika od onaa sto ja imale .

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 10, 2015 11:28 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Sreken im pat nazad na site nasi koj se vo Spanija :shake_hand:

:foottap: gi cekame

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 10, 2015 11:29 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
howitz НапишиCOLON
Според комшиите во А и Б сектор и нивниот улов, проблемот е кај нас.

Оправдување со тоа дека „не можевме да дофрлиме 160м“ веќе е клише.
Штом си се пласирал ќе вежбаш секој викенд, 2 месеца и ќе знаеш како да фрлаш.
Катастрофа.
Pak li so tie 160m.Ne fakaat site na 160m.Aman te bre veke.Bojanic nedofrla 160,spancite poveke od 120 nemozat,ico i daniel nemozat pa imaat riba.Toj sto nema pojma i iskustvo i verba vo sebe ke se vadi na 160.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСаб Oкт 10, 2015 11:30 am 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 24, 2012 11:03 am
МислењаCOLON2236
ЛокацијаCOLONСкопје
:filip: Ај не се сакалдисувајте
  • Идна година ке ги пратиме на ПОПРАВЕН
:kompir:

Кон врв

Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS9596979899ELLIPSIS228»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 33 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum