www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 12, 2024 6:49 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS9192939495ELLIPSIS147»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: КРАПСКА ЛИГА 2016
ТемаИспратеноCOLONСаб Jун 25, 2016 9:09 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jун 15, 2011 3:06 pm
МислењаCOLON1998
Мене ме плаќаат за да пишувам зајко :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Jун 25, 2016 9:30 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
More ti od popradiste da ne bese ebago :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Jун 25, 2016 2:49 pm 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Ja ne mislam nishto.. isto ko zajakot.. zelka..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 27, 2016 12:17 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
marks НапишиCOLON
:D
Дисциплината е лов на крап.
Крап се лови блиску, на средни далечини и далеку, со еден збор целта е да се улови.
Што си подалеку, толку се поголеми шансите за грешки, отстапувања од хранилиште, непрецизност, исцрпеност, вадење риби и сл. Во МК нема такви три екипи. Во МК нема ниту една таква екипа. Мислам дека е време да се свати дека одењето по најуспешните и копирањето на Хрватска, Англија или Србија, бркањето медали не е во наш ресор. Нас ни треба улов, каков таков кај трите екипи. Крајната цел, подобар пласман на СП, меѓу првите 10 е топ резултат..
Милион пати сме констатирале дека немаме екипи со 20-30 меѓународни натпревари, со 20-30 домашни толчкања по нашиве мизерни води. Најактивната екипа од МК има преку глава, вкупно 5-6 натпревари годишно.
Најголем нонсенс, по мене е во најслабата карика т.е. елемент од ловењето во МК, далечното зафрлање (кастингот е сосема друга приказна), да се прави обид да се "модернизира" тоа ловење и да се постави како елиминаторен критериум. Нас ни требаат три екипи како зајциве велешки, кои на секое СП, барем се упишуваат. А ете, тие и не се некои кои ловат на 150 м. :D
Португал (фалеше упис на Јане), Италија (упис на Пеѓа и Тафта и Крки и Мишо), Шпанија (Предраг и Васил, Крки и Мишо) не треба исклучително да не насочат кон ловењето на 150 м. Не е единствената причина за неуспех или успех ловењето на 150 м. Гледам дека светскиов првак во кастинг, пријателот од Бугарија и не е најуспешен крапџија.
Во МК нема ниту една екипа која може да лови не на 150-160 м., туку ни на 120 м., 72 саати.
И овој критериум да се фрлело еднаш 140 м., не кореспондира со ловењето крап 72 саати. Не ги мачете луѓето со кастингов.
Реално, може да се случи да не се состави репрезентација. Реално, многу покорисно и поуспешно ќе беше да го пуштевте Сергеј да појде до Франција.
Normalno deka ednas ako frlis ne znaci deka ke mozes da izrabotis.

Celta na kastingot e da vlijae na ekipite da pocnat da treniraat, za ova svetsko e veke kasno, zboram doglorocno!

Koga ke se znae deka dogodina vo liga ke ima casting koj ke saka da ucestvuva ke mora da trenira.

Patem sakam da se nadovrzam na postot na Spaiva okolu opremata !

Ne e moralno da se ima najspaka oprema za casting, tie sto redovno treniraat i imaat dobra tehnika frlaat 140 metra so sekoja trska od 3.5 libri pa nagore,

Pogledni gi rezultatite od castingot odrzan vo Turcija, ke vidis deka lugeto so Shimano Velocity koe kosta 60 funti frlaat po dvesta metra,

Na pola od nasite natprevaruvaci ako ne i poveke trskite sto gi imaat se poskapi od 60 funti,

Nie imame drug problem, problem so disciplinata i finansiite, a bogami i toa so ni sedi u glava.

Ne mozes da odis na svetsko (pa ni na kup vo Makeodnija) ako nemash po ekipa barem 2 spulni so tanok najlon polni full do gore.

Nezamislivo e prosto, bez razlika dali mozes ili ne mozes da frlis ne znam kolku stotici metri. Moras da imas ako sakash da izlezes najdaleku spored svoite moznosti.

Cenite na koncite se barem sega poveke od prstupacni za sekogo i ne e problem ekipa koja odi na svetsko da kupi kotur od 1000 metri tanko konec, ama ajde de !

Ukomponiranjeto na opremata do detali isto taka ima vlijanie na frlanjeto!

Se na se, treba vreme, rabota i disciplina!

Od nekade mora da se pocne, jbg do kade ke stigneme ke vidime !

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 27, 2016 1:12 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1142
Ајде вака дечки да се разбереме поубаво !

Како прво...јас ниту имам можности да го сменам правилникот или календарот на МРФ ниту имам намера да се обидам!

Затоа посто МРФ, да си одреди правилник, пропозиции, датуми, календар, котизација, па кој сака нека повели!

Јас можам само да се прилагодам или не !

Се беше колку што знам објавено пред почетокот на лигата, значи кога се пријавивте сите да натпреварувате во лига сите знаевте дека ќе има кастинг дел.

Значи околу кастингот во програмата на МРФ завршиме со дискусија, пишано, објавено, на време, тој што се пријавил автоматски го прифатил, место за понатамошна дискусија за оваа година нема и нема потреба да има.

Ако не сакате кастинг во лига реагирајте кај МРФ нека го сменат за догодина.

Јас секогас ќе застанам зад желбите на мнозинството крапджии, без разлика на тоа дали се сложувам во потполнбост со тоа или не.

Околу желбите наспорти можностите !

Желбите се едно, можностите сосема друга работа !

Не сакам да се повторувам, ама еве ќе кажам пак за некој што не прочитал.

Јас немам магично стапче па да ги претворам нашите натпреварувачи наеднаш во светски имиња кој ќе се закитат со медал оваа година на светско!

Патот до Успех на светско првенство не е спринт на 100 метри, тоа е маратон. Сака работа, години и години, вложување, подобрување, прилагодување, тренинг.

Многу добро ги знам нашите слабости .

Знам и свесен сум за се, но токму во тоа и лежи предизвикот.

Лесно е да бидеш капитен на Хрватска или Србија, чесно е да бидеш тренер на Кливленд Кавалиерс, ако не знаеш како дај му ја топката на Леброн.

Има приоритети, а се зависи од ситуацијата !

Приоритет е да се одвоиме од дното за почеток, а ако се створат услови за подобар палсман, ќе направиме се да се искористат максимално.

На крај, секако дека не значи дека тие што можат да фрлат далеку автоматски се кандидати за добар пласман.

Но што ако се наложи ситуација да се лови даеку а не се може ?

Еве ќе иамем ситуација во сектор негде екипата до наша ќе излезе на 140 да речеме а нашите на 70/80/ до 100 немаат улов.

И што ќе им кажеш? Дечки ловете на 140 вака и вака....Како жити се ако не можат ?

На блиску е лесно, јас нема да бидам скромен и ќе кажам дека на времето кога активно се натпрерварував ако требаше да се лови до макс 100 метра, едвам да имаше екипа на балканов што може да ме победи.

Проблемот настана кога ми се падна прв пат позиција каде треба далеку да се лови и прихранува.

Почна да тренирам, дојдов до некое ниво да можам да ловам и прихранувам на 130 метра констатно, но само јас. А партнерот ?

После 48 часа веќе си во бунило, те боли секој дел од телото, не знаеш кај се наоѓаш, лебдиш во воздух.

Кога и двајцата од тимот би можеле да ловат и прихрануваат на иста далечина, би правеле друг муабет.

Лесно е на блиску, се е полесно. Во саботата сам, на свои 46 години, без ронка тренинг за 9 часа извадив преку 100 кг риба на Гогомонд.

Да, ама ловев на 50 метри. Ако требаше тоа да го правам на 130, вечерта ќе ме носеа со брза помош дома.

Значи мора да се работи на зафрлуванјето, мора !

Не знам како некој не може да разбере, да имаш репрезентација која не може да прихранува и лови на далечина е исто како да имаш репрезентација во кошарка која не може да погоди тројка.

Можеби нема ни да притреба, ама ако треба нема кој да шутне !

Затоа тренинг, нема друго чаре, а ќе се тренира само ако е морално, инаку не можеш да ги натераш нашите натпреварувачи да тренираат сами !

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 27, 2016 1:19 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Ako e ova tocno zosto se bara samo od edniot od ekipata da frli so olovo na 140m
zosto ne e so mamec I spomb dvajcata vo ekipa na 140m?
Da nezboram kobra.sto ke mu kazes posle sedum vecer ako nemoze so kobra da hrani.spite do sabajle?

Premnogu minusi vo celiot pravilnik.ili RABOTIS na 140 cela ekipa ili ne
treto nema

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 27, 2016 1:22 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
Aren si pravilnikot petel,ne se buni. :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 27, 2016 1:22 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1142
Jane, bidi malku realen, lesno e da napises bilo sto, treba da bideme malku realni i da se simenem na zemja!

Aman veke so tie Hrvati i Srbi !

Gledajte si za sebe, ostajte gi niv, daleku se od nas.

Ako go napravime toa sto ti go kaza i go vovedeme vo liga, treba da nemame reprezentacija !

Se slagam so tebe, ama za toa mozebi ke zborime posle 5 godini, ne sega !

Od nekade mora da se pocne, ne znam kako ne mozete da razberete ?

Последна промена од 1 на Sportex, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 27, 2016 1:23 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Тaкa е зaјaк

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 27, 2016 1:23 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
ico baits НапишиCOLON
Aren si pravilnikot petel,ne se buni. :D
:thumbs_up:

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS9192939495ELLIPSIS147»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 8 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum