Dali ti, Sergej, ke se nafatis i ponatamu da bides selektor/kapiten na nasata reprezentacija i na slednite svetski natprevaruvanja ( se razbira dokolku MRF toa pobara od tebe - ne goledam pricina toa da ne go storat ) ?
Секогаш сум и ќе бидам тука да помгонам доколку од мене тоа се побара, се разбира во рамките на слободното време кое го имам.
Секогаш ќе помагам, ќе давам сугестии и предлози се разбира доколку бидат од мене побарани.
Едноставно неможам да се помирам со фактот дека победуваат репрезентации кои со нормалниот крапски риболов и немаат многу заеднички нешта.
Навежбани Бодибилдери кои слепо го слушаат својот тренер без поговор или свое размислување.
Разговаравме со хрватската репрезентација после натпреварот во поширок круг и некои од натпревачите беа пристуни, можат да кажат што беше кажано за фрлањето. Пример беше земен партнерот на Банај. ќе пробам да цитирам...Мали није могао бацити 10 ракета на 100 метара, сада млати на 140 без престанка за само две године рада. Сваки дан на води по два сата, нема пуно филозофије у бацанју.