www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Ное 18, 2024 12:03 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7980818283ELLIPSIS461»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ЛИГА 2013
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 30, 2012 8:56 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
vasil spored sekoj pravilnik e 4ta ekipa da bide ekipa kako rezerva na samponatot, i trebna da ostane taka kako sto , samo poradi ovaa pricina,, ona e natprevaruvac u liga koja raboti,, znaci so opremata u liga i kaj prvite 3 tima, rabotat 2ca i stvarat iskustvo,,

drugite dvajca sto se kako kapiten i tret covek nemaat vrska so lovenjeto i kontakt so oprema,,

zatoa e dobro i 4ta ekipa da bide kako del od reprezentacija i da se dade pogolem motiv, kaj natprevaruvacite,,

blagodaram :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 30, 2012 8:57 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 08, 2012 10:04 pm
МислењаCOLON6059
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
Три кола на една вода и мене ми звучи како добра идеја ...
ако таа вода ги исполнува условите и биде порибена со солидно количество на риба за да се осети натпреварот како вистински натпревар , за мене е прифатливо ...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 30, 2012 8:58 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jун 15, 2011 3:06 pm
МислењаCOLON1998
Ицо а ако капитенот лови 1 коло од тие 3 и успее да добие пласман за на СП и место него да отиде 4 та екипа а тој да остане во Македонија ?

Ќе се согласам со Васил Костов по тоа прашање :
Vasil Kostov НапишиCOLON
Имајќи во предвид дека секоја екипа која ќе настапува во лига натпреварите може да брои до 4 члена (два натпреварувачи, резерва и капитен) не е во ред да оди четвртата екипа затоа што местото за резерви ќе го потполнат резервите од првите три екипи. Тоа е мојот став. сепак натпреварувачка одлучува за ова во своите пропозиции. Тие ќе ни бидат познати пред почнување на лигата.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 30, 2012 8:59 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Мислам дека треба да заокружиме на 3 кола со по 50 часови.

50 часови поради отсуство од работа.
3 кола поради финансии и отсуство од работа.

Ова е некој задоволувачки опсег и пропорции за да не дај боже откажат пола екипи.

Доколку се збогати со риба езерото, среќата деф. е елиминирана.

72 часа по фипс на светско, ќе имаат 3-те екипи кондициони тренинзи.
Само строг тренер и вредни момци и тие 22 часа ќе бидат ирелевантни.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 30, 2012 9:03 pm 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
ne se soglasuvam,, znaci liga e natprevar kade sto ke izdvoime kvalitet i kade sto poveke ni znaci sampionatot,,

zatoa do site sto ke natprevaruvaat sakam ova da go poracam i da se potrudat site da go realiziraat,,

lovete 2ca bidete tim pridrzuvajte se eden so drug , imajte pogolem kontakt so opremata i mislete kako eden,, sekoj isklucok od natprevar e zaguba za timot so treto lice..

od start pocinjame da pravime strategija za ponatamu i sekoj sovet i mal detal e dobrodojden koj mora da se zapazi,,

znam od iskustvo sto znaci uigrano duo i pravanje na dobar rezultat,,,zatoa timot e biten koj i za vas e podobro kako natprevaruvaci,,

eve eden pr sto i normalno se slucuva,, 1 lovi prvo kolo drug vtoro i teretiot treto, mora da se najde nedorazboranje medgu vas,, ona , eh ja da bev sega,, taka nema gradenje na pravo duo u nikoj slucaj,,,

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 30, 2012 9:04 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПет Ное 25, 2011 8:33 pm
МислењаCOLON306
Не е само кондицијата во прашање. Различен е пристапот и целиот натпревар се разликува, кога се одвива во 72 часа, споредено со натпревар од 50 часа.
Има многу разлика. Тоа може да го продискутираат поискусните натпреварувачи.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 30, 2012 9:05 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
4-ta ekipa odi od edna pricina.....ako na edna od prvite tri ekipi koi se takmicat vo sektorite ne im odi dobro,potocno ako selektorot odluci deka ne lovat dobro gi vadi od igra i na nivno mesto vleguva 4-tata.Znaci izleguvaat nadvor so se rezervata i kapitenot.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 30, 2012 9:06 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 08, 2012 10:04 pm
МислењаCOLON6059
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
дајте да не мешаме лига и светско ... мислам дека сега треба да се сконцентрираме повеќе на нашата лига .

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 30, 2012 9:09 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jун 15, 2011 3:06 pm
МислењаCOLON1998
ico baits НапишиCOLON
eve eden pr sto i normalno se slucuva,, 1 lovi prvo kolo drug vtoro i teretiot treto, mora da se najde nedorazboranje medgu vas,, ona , eh ja da bev sega,, taka nema gradenje na pravo duo u nikoj slucaj,,,
Ако екипата не знае да си одбере човек достоинствен за нив, тогаш нивна е вината. Не значи дека нема тимови каде што третиот е исто толку добар колку еден од дуото.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Дек 30, 2012 9:10 pm 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
sprema kapacitetot na riba koja ja ima i ke ja ima ovaa voda, dovolni se 52 casa za dobar natprevar..
e sega nemojte da ve laze ona 300-500 kg koj vo nikoj slucaj ne treba da se bazirate na kilazata na ribata sto ja imaa vo taa voda,,
na i skoro sekoj natprevar na komercijali preku sila da se izlovi riba od najveke 30% sto ja ima vo ezeroto zatoa sto taa riba se rastura na poveke mesta, od hranata sto se frla na cela obala i vo zavisnost kolku ekipi ke ima.. e sega kolku ima

veruvam deka ovde ke ima dobar ulov i dobro ke bide bar 1 kolo da se lovi 72 casa, ili pa ako se pravi drzavniot kup za nego da bide 72 casa ..

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7980818283ELLIPSIS461»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 30 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum