www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Ное 18, 2024 1:50 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7677787980ELLIPSIS342»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Лига 2014
ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 23, 2014 12:29 am 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
Па повеќето е и до нас. Истата мака ја имавме и ние. Не погоден мамец, па ни сметаа и пајажините во боксот. Факт е дека е тежок терен. Некој си го свати тоа на време и .... инквизиција. Тегни како сите ѓаволи да ти се на јадица. Ние "мајсторите" се обидувавме да ја држиме рибата а не да ја тегнеме. Барем на почетокот кога имаше најмногу сила. Но и онаа ретка што ќе удреше, брзо, со ова наша тактика, си наоѓаше настрешница во тревите. Искрено, затоа некако ми се одмили Црничани. Мораш касапски да работиш ако сакаш риба за мерење. Рибата беше навистина јака, но не видов некоја, а да нема зацепена уста (или барем беше избоцкана). Не знам, но сето тоа го ускаратуваше уживањето за кое на крајот на краевите и одиме на натпревари.
Никој не се жали. Секаде има добри и лоши позиции. На крајот, ако го прочиташ езерото и погодиш мамец и тактика, нема да ти треба толку голем ксмет во рачето. Е тоа е предизвикот за оваа година за мене, верувам и за Диме, Гоце, Кајстор, Мартин, Максим и остали (за вас) кукумавки. Оној дел со оптеретени позиции од коли, чамци, фарови, галами и други забелешки се коректни и треба да се решат. Ако сакаме пореално, поферски да си поуживаме.
Нешто :$^:
Бидејќи ме нервираат некои работи, како фалбаџиство, иронија, цинизам, и тоа од некои кои мислат дека кога папокот им го сечеле имале параболик во рака, биле секаде, виделе се, знаат се, јас малку ќе се повлечам, зошто најмалку сакам да се докажувам со супермени. За мене знам, ако ништо друго дека сум ги почитувал, ги почитувам и ќе ги почитувам сите постари крапџии од мене (помлади и повозрасни?) од кого сум учел за оваа убава работа. Колку и да се џилитиме, сепак беа и сеуште се мајстори и оставија трага. Не морате да ги признавате или глорифицирате. Не мора да ги фалите или тапшате. Не ги омаловајжувајте, грдите и обезличувате.
Зошто и ова ќе помине.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 23, 2014 12:41 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Феб 28, 2013 11:22 pm
МислењаCOLON652
taka e dule jas stalno vinata za neuspehot si ja baram vo mojot dvor ne vo tugiot.mene drugo mi smeta;organizacijata;za tie pari sto ke gi platam baram i tolku usluga ako se malku neka se zgolemi kotizacija ok.za krapski natprevar se znaj koj se "osnovni"uslovi jas ne baram nesto extra.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 23, 2014 12:51 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПет Maр 16, 2012 11:59 pm
МислењаCOLON487
Dule ovaa godina 16 i 15 ke gi otstranat :D od sigurni izvori

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 23, 2014 9:21 am 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

МислењаCOLON3008
И јас кај ќе фаќам после? На малото езеро? :D :D :D

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 23, 2014 2:41 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Феб 28, 2013 11:22 pm
МислењаCOLON652
ako ti odis na maloto i jas ke te druzam veteran-pioner vo kpapski ribolov

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 23, 2014 7:23 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
marks НапишиCOLON
Никој не се жали. Секаде има добри и лоши позиции. На крајот, ако го прочиташ езерото и погодиш мамец и тактика, нема да ти треба толку голем ксмет во рачето. Е тоа е предизвикот за оваа година за мене, верувам и за Диме, Гоце, Кајстор, Мартин, Максим и остали (за вас) кукумавки.
Предизвикот и еланот што ги имав лани морам да бидам искрен не се ни приближно толку високи како оваа година.
Не дека сум се разочарал, туку едноставно така мислам дека треба.

Со оглед на тоа дека купот пред лига би се организирал во Април, со сигурност ќе го скокнам поради многу оправдани и нормално побитни работи од риболовот, останува да за лигата си направам преостор и комоција за да бидам од почеток до крај.

Ќе влезам релаксиран, нез некакви очекувања и престижот е на ниско ниво.
Значи, психолошки најзрело.

Додека за посветеност, работа, стратегија - пред и за време на лигата тука ќе дадам 100%.

Со опрема не сум спремен за во лига, а камоли за светско и некоја посебна инвестиција немам намера да направам.

Си имам свои причини и поради сето ова погоре не се осеќам за никаков frontrunner (или некаков фаворит)за првите места.

Здравје има време, овојпат најбитно ми е да учествувам и секако доколку се укаже шанса и се погодат околностите ќе ги зграбам без размислување.

Значи Професоре...Предизвик ми е да отпецам смирено, сталожено, со толку колку среќата ќе даде и моето(нашето) скромно познавање.

:lepi:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 23, 2014 7:40 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

МислењаCOLON3008
Максимално оптималистички. :D :D :D
Така е Димас. Уживанција, адреналин, посветеност, концентрација, ксметче = резултат. Убеден сум во последното, ќе видиш.
Да ги мериме со други нон сенс. Не повеќе.
Те подржувам !00%.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 23, 2014 7:58 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 14, 2011 11:43 pm
МислењаCOLON2377
Спаива за на светско не се секирај само пласирајте се т.с. победете во лигава 2014-та и тука се оние кои имаат опрема и ќе ви ја позајмат :ok_ok:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 23, 2014 10:20 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
@Предраг

Фала Предраг, знам дека ќе е така...но, како што кажав погоре.
Доколку се склопат коцките, односно околностите секако ќе ги зграбиме.
Но дотогаш, апсолутно без некакви сериозни амбиции.

@Marks

Па професоре, познавајќи се себеси и мојот темперамент...мислам дека тоа е најзрел пристап.
Стварно немам основа, па и причина да размислувам поинаку.

Во спротивно и екипата страда, а многу си ја сакам. :D

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПет Јан 24, 2014 12:25 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Moram nesto da ve podsetam okolu kotizacijata,ovde veteranite ke si dokazat

Nikogas nebila tolku eftina,Za taa kotizacija veruvajte dobivame i premnogu.Dase doplati.??????
Toni ako poedinci imaat nemaat site da platat kotizacija 400 ili 500 eur kako sto bese pa togas da barame i ribi i staza i sudii i svetsko
Vaka e dojdeno do nekoja ideala vo krapskata liga.So mala kotizacija,fantasticno ezero so delumna staza,Riba ima dosta samo zaradi trevite nemoze da se izvadi niti fati.
Ona sto go dobivme lani kako reprezentacija ni od daleku nemoze da se pokrie so nisto a sigurno ke bide i godinava

Dajte da si otpecame koj kako znae i umee a na nekoj i koj kako raceto ke mu bide cateno i kako lani da bide masovna liga so odlicni rezultati ;) ;) ;)

Кон врв

Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7677787980ELLIPSIS342»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 38 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum