I do Ico ova ne mi e jasno za kakov surf konec pisuvas koga lani imase eden kup sliki od oprema na hrvatite kade se gledase deka lovat na zolt monofil verovatno Sinaps od catran fishing.
Katran nema konec pod 0.23..
nie zborime za 0.20..
Zar ti stvarno veruvas deka se lovelo so 0,20mm ili taka si go programiravte mozoceto za polesno da najdete obrazlozenie kako nekoj znae da frla tolku daleku a ti ili tamo nekoj neznae.So 0,20 ke izvadi krap od 10-15++kg krap po tie karpi i toa dovleckan od 150+metri..
Se pusti buvata za nanofilot i site ja otkrivte Amerika,ete do sto bilo ne e do nas
Naredna godina nesto drugo ke bide.
Не не, јас не верувам јас знам дека ловеле со 0.20 и 0.235..
За како сум програмиран нема да коментирам.. нејкам да ти пишам некој лоши работи за да те навредам..
Не ме ставај у ист кош со сите останати.. јас сум само гледач како што си и ти.. а за жал и актер во онаа лакрсија наречена ЛИГА КРАПСКА..
За нанофилот бувата е точна затоа што последен ден мотале за да стигнат на 180 па ти сакаш верувај сакаш не..
Дека сме ја откриме Америка - грешиш Колумбо ја открил.. јас поставив информации овде од тестови кој сум ги правел од 0.28 до 0.235.. кој прочитал знае кој не реприза у 2016..
А да те прашам.. зошто пола и повеќе таму се одлучиле за тенки конци?
Што се добива со тенок конец а што се губи??
Со 0.20 фендрел кој има растегливост 17-20% не 20кг крап.. се вади и 30кг.. на дистанца, инаку последните 15 метри се тапер лидер до 0.45..
Препреки има ли во водата.. видете ги сликите од другите што таму правеле тренинг?
Многу е проста математиката, биле на тренинг, виделе дека нема којзнае какви закачки у вода и нормално е да имаат потенки конци за да може многу подалеку да фрлаат но со иста сила како за 130 140м.. ете затоа имаат потенки конци не за нешто друго.. силата и издржливоста им е фактор многу битен на светско..
170м со 0.25 се стига ама се стига со премногу сила и премногу напор..
Затоа.. малце по логично размислување.. и топката доле.. за да не се напињаме на форумов..
Ако имаш нешто информација да споделиш или совет напиши во спротивно не пишувај кој како е програмиран..
И немој да мислиш дека оправдувам она немавме конци.. тоа нема кај мене.. јас на слободен риболов од 0.25 до 0.35 имам по 3 нови котури кој ги влечкам баш ради вакви лизгања..