www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 12, 2024 2:46 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS6465666768ELLIPSIS312»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: КРАПСКА ЛИГА 2015
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 13, 2015 1:08 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Maр 07, 2011 11:21 pm
МислењаCOLON1581
ne da se ubeduvame ama ako udira skoka i adrenalinot. :fishing:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 13, 2015 1:14 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 14, 2011 11:43 pm
МислењаCOLON2377
Ќе Ви појаснам од каде е оваа идеја, и јас а и Васил Костов бевме на Корбу. Конкретно кај мене во А сектор немаш никаква дупка, нема никаков спруд, нема камен, нема дрво, рамна тепсија и повторно (за жал на сите а во право Келтан) рибата се повлекува во средина и оние кои имаа опрема, знаење, сила,...да излезат што подалеку 150+ први добиваат риба.
Каде сме ние во оваа ситуација и зошто е она 140м.+ само со олово?
Фрлаш маркер на 120м. храниш на 120м. а со била фрлаш т.с. ловиш позади хранилиште на 130м. На овој начин БАРЕМ малце ќе се доближиме до останатите.
Треба да одам на светско првенство и Милчо ми дава сод трска (звер) кој никогаш претходно не сум пробал да фрлам, Пепи ми дава три параболика Фриспирит (одлични трски) но никогаш претходно немам фрлано нити извадено риба со нив :head_bang: :head_bang: :head_bang:
Јане оди на светско во Португалија и Киза му дава одлична опрема (најдобрата во моментот) но за жал никогаш претходно Јане не ловел со неа :nono:
Крсте и Кременадла одат на светско првенство во Италија и добиваат повторно топ опрема која за жал прв пат ја пробуваат на езерото каде што треба да си топ спремен. :nono:

Без никаква навреда да некој се најде овде прозван само пробувам да Ви ја доловам ситуацијата кеда сме ние неспремни.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 13, 2015 1:33 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
filip030682 НапишиCOLON
Predrag tie sto mi gi nabroja poiskusnite sto prisustvuvale so isklucok na Jane i na Pcinja da odlucese MRF da ja pravi ligata oni ke klimaa so glava.Mozda zvuci uvredlivo ali takov zaklucok izvadiv jas pratejki sto se slucuva od 2011 od onaa famoznata liga od cetiri tima pa se do ova,ludje koi sekogas se na korelacija so MRF.
A be Kumanovac sveznajko ili profecinalec najdobar
i najpameten...Kade bre u eden moj post a sum clen na
uo na Ribar i takmicar na Ribar vide deka se slozuvam so kalendarot
i so ezerata koj se predlozeni vo ligata.
Najdi mi eden post kade sum se slozil pa duri i od Bitola
pisav deka ne mozam da dojadm na siostanok i deka tamu
se sobravme edna ekipa na takmicari dadovme predlog..
Organizacijata na Mrf i nejzino zalaganje za nadvoresnite
takmicenja imaat cista 10..Ama za domasnive nekako slaba organizacija.
Ali pak ke kazam nie sme da takmicime a oni da organoziraat a kade i kako ke bide pak ke se prijavam.
I tvoj KK Kumanovo ne mu odgovara kalendarot za takmicenje ama se prijavile
vo kosarkaski sojuz i igraat spored nego...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 13, 2015 1:37 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
filip030682 НапишиCOLON
Predrag tie sto mi gi nabroja poiskusnite sto prisustvuvale so isklucok na Jane i na Pcinja da odlucese MRF da ja pravi ligata oni ke klimaa so glava.Mozda zvuci uvredlivo ali takov zaklucok izvadiv jas pratejki sto se slucuva od 2011 od onaa famoznata liga od cetiri tima pa se do ova,ludje koi sekogas se na korelacija so MRF.
Да се прашувам јас, гледајќи го твојот конкретен придонес во целава работа и особено невкусните критизерски постови, ако не се извиниш, би те банирал додека не влеземе во Европска Унија.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 13, 2015 1:45 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
kladofora НапишиCOLON
ne da se ubeduvame ama ako udira skoka i adrenalinot. :fishing:
Скока и притисок :mrgreen:

Alliance Carp Team

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 13, 2015 2:00 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
JaneMK НапишиCOLON
Za da fakas na 140 mora da izmarkiras.inaku dzabe e frlanjeto.bez marker nemozes da fakas i nesi gi pokril site situacii.
Po mene treba toa da se isfrli zosto veruvam nieden kaj nas nema da frli marker na 140
Се сложувам потполно.
Критериум е успех, резултат. Тој се мери со извадена риба, дали на 140+ или на 20 м. никој не те прашува. Дека е потребен како квалитет, потребен е, но да биде елиминаторски, не би се сложил.
Прво ова, само со олово воопшто не корелира со конкретните потреби (маркирање, нон-стоп прихранување, ловење не се само со олово). Со овој критериум можеме да дојдеме во ситуација да отпаднат многу искусни, квалитетни натпреварувачи кои веќе покажале успеси и се докажале со знаење и резултати.
Второ, изгласан е предлогот капитенот да ја одбере резервната екипа (иако со тоа се повредува 4-то пласираниот во Лигата и со резерва сум за тоа). Веројатно токму тоа е мотивот за ваква одлука, според потребите и ревирот каде се лови да се земат во предвид и квалитетите на таа екипа, па евентуално да влезе во игра, заради повисоки интереси.
Трето, се вративме од Италија ете малку разочарани и сега ај да бараме критериуми како да секое СП ќе се одржува во Италија. Потполно се сложувам со Ицо, Јане, Пепи, Мики дека треба знаење, среќа и способности за добар резултат.
Јас лично немам проблем со овој критериум, но да биде одлучувачки не е добро решение. Сепак постои друга дисциплина за оваа работа.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 13, 2015 2:14 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Јан 20, 2012 1:45 am
МислењаCOLON1507
Abe se ubavo,ama koj ke bide kapiten???...E toa e klucno prasanje so krucijalno znacenje

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 13, 2015 2:19 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Krki НапишиCOLON

A be Kumanovac sveznajko ili profecinalec najdobar
i najpameten...Kade bre u eden moj post a sum clen na
uo na Ribar i takmicar na Ribar vide deka se slozuvam so kalendarot
i so ezerata koj se predlozeni vo ligata.
Najdi mi eden post kade sum se slozil pa duri i od Bitola
pisav deka ne mozam da dojadm na siostanok i deka tamu
se sobravme edna ekipa na takmicari dadovme predlog..
Jas pisav nekoi ne site znaci,isto i pisav deka citam deka nikoj ne se slozuva so kalendarot a vamo Predrag izleze so komendar deka na sostanokot site se slozile deka kalendarot e toj i site se slozile.Zosto ne mu repliciras deka toa ne e tocno deka tvojot tim misli poinaku,ima mnogu zosto.
Se vkluciv vo ovaa diskusija iako ne mi e mesto samo zatoa sto se iskonstruira sostanok na koj kako kaza vece Ico se znaese koj zaklucok ke se usvoi.
I da ti kazam vece koga mesas drugi sportovi,kalendarot ne go utvrduva sojuzot nego zaednica na prvoligasi i vo fudbal i vo kosarka znaci timovite koi ucestvuvaat.Taka da energijata stom site ste protiv kalendarot svrtija na druga stran.Netreba da si ekspert takmicar za da znaes deka nema da ima ili ke ima slab ulov vo april i pocetok na maj.

A ti cico Dule najdimi eden tvoj post kade ne se slozuvas so sefovite i jas sam ke se baniram vecno,

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 13, 2015 2:27 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Maр 07, 2011 11:21 pm
МислењаCOLON1581
daniel_veles НапишиCOLON
Abe se ubavo,ama koj ke bide kapiten???...E toa e klucno prasanje so krucijalno znacenje
nekoj blizu bitola :ok_ok:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 13, 2015 2:35 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
marks НапишиCOLON
filip030682 НапишиCOLON
Да се прашувам јас, гледајќи го твојот конкретен придонес во целава работа и особено невкусните критизерски постови, ако не се извиниш, би те банирал додека не влеземе во Европска Унија.
Зошто БАН Дуле, затоа што искажал свој став?
Неможе за тоа да се отсрануват членови од форум, форумов не е во служба на натпреварувачите а на сите членови.
ПС. за да не ви се мешат обичните смртници еве администрацијата на форумов нека ви направи посебен затворен дел каде што само натпреварувачите ќе може да коментирате тактики , мамци , без некој да ви се меша од страна!

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS6465666768ELLIPSIS312»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 10 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum