www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 12, 2024 6:51 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3637383940ELLIPSIS145»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONСре Сеп 25, 2013 4:58 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
Ima i ke ima mnogu ribi von mera!

Koj ke uspee da se distancira od niv ke napravi rezultat. Koj ke ja zgresi taktika, pak ke kazam, ke izgubi !

Sitnata prihrana (praskata, seminja, sitni boili) ke privlece mnogu siten krap. Jas bi igral samo na boila i strplivo bi gradel i cekal da vleze pokrupnata riba.

Ne bi trebalo vo nieden moment da gi ponese ona sto go pravat onie okolu niv. Ima reprezentacii koi ke vidat deka nejke pa ajde udri ke natovarime se od hrana i ke cekame Ili obratno, nejke pa aj ke sedime i ke placeme dodeka drugite lovat!

Spored mene za tamu pogresna taktika e kombinacija od praskasta, semninja i sekerac. Jas ne bi frlil nisto vo voda osven boili i mozebi tigar i toa pokrupni, samo poradi sitniot krap!

Zigot isto spored mene ne bi trebalo da bide efektiven, ne kako sistem, bidejki krapot sekade se dvizi vo trmoklinata koga ne e aktiven, osobeno denje, tuku samo poradi sostavot na prihranata koja se upotrebuva za zig, bazirana na praskasta hrana i sitni seminja a koja voglavnom go privlekuva sitniot krap koj go ima dosta.

No toa e samo moe viduvanje, jas taka bi igral, ke vidime sto ke se sluci na teren !

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Сеп 25, 2013 5:09 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
И јас би играл така :D .
Само бојли и бидејќи се оди на подалеку, ако не може со ракета, само со една две до три на PVA, што попрецизно. И со трпение.
Ицо за ова е махер.
Ако се залажат со ситниов, мислам дека ќе се отепаат од работа, а можеби од 10 една ќе влезе во мерка.
Можеби добитно е пак да се оди на варијанта 2 со 2. Првите напред на достапно ранилиште за ракета, а другите 2 на максимум само со PVA, барем 10-тина метри понапред од првите. Сепак таму си одлучуваат.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Сеп 25, 2013 5:13 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Ицо овде знае како е да те нападне ситен крап, колку знам 2006-та или 08...преку 80 крапчиња имал.
Мислам дека треба да се спремни за таа состојба.
Знам дека понесоа доста микс, спод миксови, прашкасти, ситни прихрани...можеби одат да селектираат па да пецаат со 22-ки каде малиот не би потегнал толкава боила...ќе видиме.

Мислам дека одат на оваа варијанта...22-ки на влакно со доста спод микс наоколу.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Сеп 25, 2013 5:18 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

МислењаCOLON3008
Ќе видиме. Времето ќе покаже.
Ај прво нека се запишат :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Сеп 25, 2013 5:26 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Koga bi trebalo da ocekuvame lista od prvo merenje

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Сеп 25, 2013 5:26 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
Sportex НапишиCOLON
Ima i ke ima mnogu ribi von mera!

Koj ke uspee da se distancira od niv ke napravi rezultat. Koj ke ja zgresi taktika, pak ke kazam, ke izgubi !

Sitnata prihrana (praskata, seminja, sitni boili) ke privlece mnogu siten krap. Jas bi igral samo na boila i strplivo bi gradel i cekal da vleze pokrupnata riba.

Ne bi trebalo vo nieden moment da gi ponese ona sto go pravat onie okolu niv. Ima reprezentacii koi ke vidat deka nejke pa ajde udri ke natovarime se od hrana i ke cekame Ili obratno, nejke pa aj ke sedime i ke placeme dodeka drugite lovat!

Spored mene za tamu pogresna taktika e kombinacija od praskasta, semninja i sekerac. Jas ne bi frlil nisto vo voda osven boili i mozebi tigar i toa pokrupni, samo poradi sitniot krap!

Zigot isto spored mene ne bi trebalo da bide efektiven, ne kako sistem, bidejki krapot sekade se dvizi vo trmoklinata koga ne e aktiven, osobeno denje, tuku samo poradi sostavot na prihranata koja se upotrebuva za zig, bazirana na praskasta hrana i sitni seminja a koja voglavnom go privlekuva sitniot krap koj go ima dosta.

No toa e samo moe viduvanje, jas taka bi igral, ke vidime sto ke se sluci na teren !
Na site sostanoci se razgovarase tokmu za ova.
I mislam deka taktikata e napravena vrz osnova na ovie I slicni informacii koj gi dobivavme prethodno.
Bese I razgovarano da ne se kreva panika tuku da si ja terame nasata taktika.
Ne samo zaradi sitniot krap tuku I zaradi amerikanskite somcinja koj gi ima isto taka vo ova ezero I koj znaat da napravat problem.
Ubavo ke bide da imame ribi uste vednas no vo sustina taktikata koja e razgovarana, treba da dade rezultati podocna.

Pokrieni se so informatori drugite ekipi koj se favoriti, kako na primer Portugalcite koj vo A 6 imaat veke dve ribi vo mera.
Drugite seuste nemaat ili vadat nesto pod merka.
Vo osnova site imaat slab ulov.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Сеп 25, 2013 5:28 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
filip030682 НапишиCOLON
Koga bi trebalo da ocekuvame lista od prvo merenje
Prvoto merenje e vo 20,00 casot po Portugalsko ( znaci 21,00 po nase ).
Verojatno oficijalni rezultati okolu 24,00

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Сеп 25, 2013 5:42 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

МислењаCOLON3008
Сашо, во тебе се крстиме за информации од терен. По не знам кој пат :NotWorthy: :bravo:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Сеп 25, 2013 6:10 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

МислењаCOLON3008
Хрватите :
Li i Hrvoje A - 8

Tomo i Laci B - 1

Banaj i Pajo C - 16
Опасен распоред. Ако не утнат у А сектор имаат шанси за успех.
ПС
Колку што ги пратам, Хрватите фрлаат и ранат ненормално. Баш ме интересира како ќе се одвиваат работите.
Ајдеееееее Македонија.
Ако бидеме пред Хрватите и Србите имаме медал. :lepi: :lepi: :lepi:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Сеп 25, 2013 6:25 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jул 17, 2011 10:37 pm
МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
marks НапишиCOLON
Хрватите :
Li i Hrvoje A - 8

Tomo i Laci B - 1

Banaj i Pajo C - 16
Опасен распоред. Ако не утнат у А сектор имаат шанси за успех.
ПС
Колку што ги пратам, Хрватите фрлаат и ранат ненормално. Баш ме интересира како ќе се одвиваат работите.
Ајдеееееее Македонија.
Ако бидеме пред Хрватите и Србите имаме медал. :lepi: :lepi: :lepi:
а каде тоа ги пратиш ?

Кој си знае, си вади риба и преку манила.

Pozdrav do site fanovi, Ve sakam site ! :D

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3637383940ELLIPSIS145»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 20 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum