www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 12, 2024 7:01 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS332333334335336ELLIPSIS342»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Лига 2014
ТемаИспратеноCOLONЧет Jул 03, 2014 11:56 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Дек 09, 2011 2:36 am
МислењаCOLON2536
ЛокацијаCOLONСтруга
Iako e :$^: ke prasam ovde. Kade mozam da ja najdam ribolovnata osnkva za Crnicani? Barav i ne najdov.
Saso, vo ribolovna osnova se odredeni kolicinite na ribi sto smeat da se zemat, a ne odreduva koncesionerot.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПет Jул 04, 2014 7:43 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Пиши на гугл "Акумулација Црничани“ и одма ќе ти излезе ;)

Еве ти ја, да не се мачиш: Емил Црничански

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПет Jул 04, 2014 8:26 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Se dodeka nema kontrola na koncesionerite.nema zakon nie nema da imame voda.voda moze da imame samo ako e privatna sto so zakon povtorno ne e dozvolena.zatoa ne go tupete dzabe .

Nema da ima sovoj narod uste 100 god.....

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПет Jул 04, 2014 9:47 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Дек 09, 2011 2:36 am
МислењаCOLON2536
ЛокацијаCOLONСтруга
kladofora НапишиCOLON
so dobivanje koncesija ke bide dozvolen soodvetno na zakonot da ima i izlov taka da bolje da si sedat trevite ke se zavrti nekoja riba kolku tolku, ke se skrie.
Сега ја читав риболовната основа.
Класниот убаво смислил :ok_ok: , крап не смее да се изнесува од езерото.
Ке видиме дали тоа ќе функционира, ама така е предвидено.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПет Jул 04, 2014 11:09 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Не бе, смее 15 парчиња дневно, ама да се над 40 см и помали од 3 кг вкупно :mrgreen:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПет Jул 04, 2014 4:48 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Spaiva НапишиCOLON
Keltan НапишиCOLON
Nego okolu liga2014 nekolku recenici . . . Jas sum prv da ja ima sekoja godina i da imame ekipi na svetsko prvenstvo .I bi ucestvuval vo nea sigurno . . .AMA decki , iskreno , se filmate na golemo. . . pa koja crna liga bese na onaa bara vo Crnicani bre ???Pobeduvaat decki sto lani ne prasuvaa kako se vrzuva jadicka , sto pet krapa zaedno site nemaat fateno vo zivotot ???Gubat decki koi imaat povejce zaboraveno nego sto momentalno znaat za krapot i krapskiot ribolov pola ekipi zaedno ?? Razbiram , izborot na voda e mal . .. .ama podobro na prilepsko ezero,velesko ezero . . .more Dojran podobro ili Ohridsko ezero . .ili Prespansko ezero . . . da se odrzese liga 2014 . . .Ne ,nemam nisto protiv mladite decki koi lani prasuvaa kako se vrzuva jadicka ama da ne pretstavuvaat na Svetsko prvenstvo e malku nerealno . . .nerealno i SKAPO !Crnicani ??Bara nevidena odluci koj ce odi na zamislete Svetsko prvenstvo ?? Koe toa iskustvo treba covek da primeni za rezultat tamu na taa bara ???Od pepi i baba vanga nagadjanjeto se najvazni izgleda tamu ??I sum bil vo pravo sto na vreme se premisliv za ucestvo . .. . ova e kako mali deca se igrale . . ova bese se , samo ne liga za izbor na takmicari za na svetsko prvenstvo . . .. imate li pretstava kako ce izgledaat nasite pokraj Hrvatskata i Srpskata ekipa . . ne ni sakam da spomenam drugi timovi ?Ako tamu ima dovolno riba i se pogodat uslovite za ribolov .....cekajte da vidite sto ce se sluci tamu :oops:
Да, незнаевме...како што и сам кажуваш. Ама научивме и не гледам зошто тоа е толкав предмет на потсмев и брутална критика лично кај тебе...!!
Штом толку ти смета, повели во лига (веќе 2 години се каниш) каде само таму ќе можеш да ни го девалвираш знаењето, успехот и екипно и индивидуално да не победиш.
Ти си искусен риболовец и те ценам за истото, но апсолутно ништо повеќе.

За мене лично во случајов еден Ицо, Јане, Предраг, Пепи се една величина каде неможам да те вметнам тебе во тој кош за споредба. Жалам, но не припаѓаш ти таму!!!

Ти си одличен рибар, крапосомџија парекселанс за твојот близок идеален ревир и мислам дека е време тоа да го разбереш. За тоа те респектирам потполно, но се додека не дојдеш
на едно официјално државно првенство па макар било и на најголемата баруштија, не направиш 3 кола резултат, станеш државен првак и појдеш на светско првенство каде
ќе дојдеш или нема да дојдеш до резултат...просто си ирелевантен во оваа тема и во сите теми за натпревари.

Конфузно молчеше за да се ИСЕРЕШ на младина која е посветена, која инвестира, вложува и дава максимум и финансиски и временски за да постигне нешто....СЕКОЈА ТИ ЧЕСТ!

Со твоиве постови каде секој член го потценуваш во секоја тема, однесувајќи се како ГУРУ во ова ХОБИ..лично ќе се заложам (доколку треба) да од некоја институција
ти издејствувам рибарска пензија, пошо очигледно се однесуваш како рибарлукот да ти е работна задача т.е професија.

Ако сакаш и академик ќе те сториме, за да нема потреба констатно да не потсетуваш и се докажуваш со вака понижувачки испади(постови) дека си движечка сила во македонскиот риболов.

И за да имаш авторитет да понижуваш јавно, те молам прочитај го уште еднаш истово :

се додека не дојдеш на едно официјално државно првенство па макар било и на најголемата баруштија, не направиш 3 кола резултат, станеш државен првак и појдеш на светско првенство каде ќе дојдеш или нема да дојдеш до резултат...просто си ирелевантен во оваа тема и во сите теми за натпревари.

КАПИТО???

И не сакам да навиваш за никој што ќе лови во Италија!!
lele lele :D Koj i kade tebe te navredi bre Spaiwa ? Jas li ?Pogresno se si svatil . . . Dobro ajde vaka togas .Jas ja kritikuvam vodata bre decki ne vas ,taa bara barustina od crnicani , alllooo .Plus site kola na nea ?Nemoj da mi napises samo deka ne e bara ...taa kada ne ispolnuva ni minimalni uslovi za edno fer takmicenje , jasno li vi e toa ??FER TAKMICENJE , zapamtete go ovaj poim .Fer bar malku odmalku da moze sekoja ekipa da ima priblizno isti uslovi za natprevar ... Kako da pokaze eden takmicar svojeto znaenje i umesnost na edna takva zabokrecina polna so treva ???? A FAKT e deka ti licno vo ovaj stadium na znaenje i iskustvo si daleku od toa da bides clen na reprezentacija koja ce odi na svetsko prvenstvo ! Vo pravo li sum ?A ce odis ?? Pokraj eden kup takmicari koi se momentalno svetlosni godini od tebe vo znaenje i iskustvo .. . samo raceto im vlecelo losa pozicija ...ma ne losa nego nevozmozna misija da izvadat nekoja riba !!! E za ova ako gresam luti mi se kolku sakas . . . ako ne sum vo pravo :D
A jas ce navivam i toa kako :lepi: i toa samo za vas ... :thumbs_up:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПет Jул 04, 2014 5:35 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Crven НапишиCOLON
SantaFe НапишиCOLON
Тешки муабети дечки... непотребни... И не навлегувам воопшто во тоа кој е во право кој не е, само морам да ви кажам дека ме иритира, мноооогу ме иритира кога во крапскиве теми ќе прочитам „ти немаш право да коментираш, ти не си учествувал“... Абе дечки, никој од нас не учествува на Светско првенство во фудбал - Бразил 2014, ама тоа незначи дека немаме право да коментираме Делбоске кого требаше да стави во игра или која формација ќе беше поуспешна... Ме чуди само како тоа сакате после неактивните или помалку активните членови да пишуваат кога секој трет пост е - „ти не си учествувал немаш право да коментираш, не си компетентен“... Сметам дека компетентен не те прави тоа што некаде си учествувал, еве јас сум учествувал на трка со картинзи пред едно 7-години и сега јас сум компетентен повеќе од вас кој не сте учествувале на вакво или нешто слично да пишувам за задното адаптибилно крило на болидот на Алонсо во Формула 1 ?!?!
Абре еднаш за секогаш треба да го разграничите следново:
Ова е отворен форум на кој секој може да се зачлени и да се чувствува рамноправен со останатите членови; или
Ова е организирана форма на дружење на некоја група риболовци, надредена над другите.
Најдобронамерно, така мислам - така пишувам, можда не сум во право...
Поздрав
Незнам каде виде надреденост на една група врз друга, Келтан си пиша, нит некој му го избриша коментарот, нит го казни за нешто, нит пак прекршил некое правило, нит пак некој му забрани да пишува, како што тој знае да коментира други, белки и него може да го коментираме. Како тебе нешто што те иритира и мене нешто ме иритира, ваљда смеам да си кажам нели. А кога веќе си кажа што тебе те иритира, бујрум кажи дали е во ред да се омаловажува на начин како што тој тоа го направи, целосно деструктувно омаловажување на сите кои се понови во лигашко натпреварување (понови во спортувањето не значи нови во риболовот), целосно деструктувно омаловажување и навреда на сите кои се труделе, трошеле пари, енергија, време и се останато и направиле некаков резултат...
Да збориме за езера, за организација, за стази, за правила ОК, но нарцисоидно омаловажување на натпреварувачи кои најпоштено си се натпреварувале и посигнале резултат, за мене НЕ е во ред.

И Надал е ѕвезда, ама се раѓаат и нови тенисери, пред некој ден овој малиот го исплеска поштено, дури и играчки си играше со него, па никој не го омаловажи и навредуваше, туку капата доле и аплауз на отворена сцена
Legenda si :lepi: Ovaj ...maliot ..kako ti go vikas ...sigurno lani prv pat reket vo raka fatil i si rekol ..od utre sum teniser od svetski rang , ce preskoknam se i direktno na vimbaldon ce si igram drndupka so Nadal ????

Kogo i kako jas omalovaziv? So toa sto ja napisav vistinata ili pak jas sum osameniot ovde koj samo se buni i se si znae , a ?? Ajde da cujam od tebe , dali se deckite spremni da ja pretstavuvaat Makednonija na svetsko prvenstvo ?? Dali se najdobroto sto imame da pratime ???? Batali samo ona abe si pobedija cesno.....vlozija pari ...trud .. . ??lIgata trebase da gi odbere NAJDOBRITE ne najsrejcliite .. .kolegi ribari ..ili sum jas pak negde utka ????

Ce ti kazam edn vic Borise , samo za tebe ...vo edno selo imalo eden mnogu star covek .Eden den im veli na soselanite ...decki sobirajte voda za pienje vo burinja ...ide susa ...a koga namali da tece vodata od nasiov izvor stanuva neubava ... se pobudaluva od nea ako ja pies ...mnogu odamna i se sluci taka , site sto piea poludea. . .. Arno ama ne go poslusale mladive ....Stariot si sobral na vreme zdrava voda dodeka ubavo tecel izvorot a drugite piele od curukot ...I se razbira site poludele i potoa go proglasile stariov za nenormalen :D

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПет Jул 04, 2014 9:30 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 08, 2012 10:04 pm
МислењаCOLON6059
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
:~~ :~~ :~~ :~~ :~~ :~~ :~~ :~~ :~~ :~~ :~~ :~~ Келтан , секоја чест ... Јас незнам зашто воопшто има лига :o :o :? :? :shock: :shock: :confused: :confused: :confused:
Спакувај стварите ,земи си тоа бамбусите и чаталчињата и терај мајсторе на светско ... не ми продавај овде прикаски за среќа или искуство или знаење или незнаење
Пошто гледам дека си најдобар и најпаметен , мислам дека нема потреба никој да иде на светско ... можеш ти сам сите таму да ги средиш :lepi:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПет Jул 04, 2014 10:48 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
келтан, во право си од збор до збор. Речете му бе дека е во право и не се замарајте да видиме шо ке измисли наредно и за лига и за репрезентација
- лани мислеше за бамбуси, ојде по вода и та теорија, крапј, сомој, боили со маслинки, трлинки, боливач, рибизла, веке се изнагледавме :head_bang:

абе да не ти го имат тебе сменато то бурето - па само ти да пиеш од новата вода :lollol:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПет Jул 04, 2014 11:09 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 12:47 am
МислењаCOLON1119
ЛокацијаCOLONАеродром
Vi rekov jas deka ke bide Haiku poezija Keltan koga ke pocne da pisuva vo temava nikoj ne mi veruvase. Inaku Keltan e vo pravo za se. Pozdrav do Spiro

Кон врв

Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS332333334335336ELLIPSIS342»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 26 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum