Тебе директно никаде не те посочив што се најде потценет...името не ти го спомнав.
Нит почит е во прашање, нит потценување...само храброст да реално гледам на работите.
И да, стојам дека треба поригорозни норми, па ако се прашам и IQ би мерел...еве ова најискрено.
А и фино си пишав во тој пост дека за светско не сум заинтересиран, ниту ми е императив, а пак желбата што ја имам ми е тотално релативна (читај сеедно и убиена).
Види тоа е проблемот...не дај боже да седне човек со вас на кафе, одма сите знаат дека некого вие учите.
Е од тоа што сум дошол да ги земам трските и сме се виделе на кафе и попатно пола саат пофрлале и одма - е тоа е учење и вие сте не научиле трски да држиме! Мислам...ОК!
Знаеш ли зошто не сум дошол никогаш на Велешко да фаќам??
Еве јас сум сигурен дека сите овие што биле на Велешко сте ги научиле да држат трска како што се Мартин, Максим, Флоре, Ристето, Стефан, Крсте, Кременадла...сите сте ги научиле.
Dime
Citaj pogore sto napisa??Ne mi ja izvrtuvaj temata poi 1000 pati.Ako si zelen ,ne znaci deka mozes nekogo da go pravis prost i da kazuvas deka napravil gomnarii i sranja.Takov vokabular zasluzuva BAN...i ne ke e loso da se samobaniras.
Voopsto ne zboruvam za pienjeto kafe so tebe ili dolgite telefonski razgovori na tema ribolov.Zboruvam za ona sto ti si go donel kako zaklucok,a pri toa si povredil mnogu prijateli i neprijateli.
Celo vreme debatiras ovde kako treba i sto treba ,celo vreme ne kudis deka nisto ne sme postignale,site okolu mene veke te gledaat kako iden reprezentativec,a sega citam deka voopsto ne si zainteresiran za svetski sampionat i tvoj doprinos za podobar rezultat na nasata reprezentacija.Sosema kontradiktorno.
Kolku nie znaeme i kolku nie umeeme ,sme dokazale no sme dokazale samo na nasi sampionati,za nadvor od MK (sme drva nedelkani).Sekoja godina se soocuvame so nekoi noviteti i sosema cudni nacini na lovenje krap.I taman mislime deka sme spremni za dobar rezultat i deka sme naucile nesto od predhodnata godina....op..nesto sosema novo za nas.Ovaa godina se dokaza ova sto jas sega go zboram kako vistina koja ,realno ....boli.I naseto vreme,vremeto na mojata generacija, poleka poleka izminuva.Probavme i ne uspeavme da napravime nisto ,za da se zapiseme vo krapskata istorija na drzavava.Ostanuva na deckive posle nas ,da ni go obelat obrazot.Se mislev deka i ti si od onie koi imaat muda da go ostvarat nasiot son,ama izgleda sum se izlazal.
Mozes i ponatamu da mi se obrakas so DECKO,ama uste ednas ke te zamolam,biraj so kakvi zborovi im se obrakas na lugeto koi so malku znaenje vo ovoj sport...ginele na teren.
Pozdrav