Opsirniot teks na boris vo nekoja smisla e se ona sto sakav da go kazam jas, samo jebi ga nesum tolku recit i ne baratam dobro so zborovi,ali djabe ima tuka dezurni koi sekogas se vo pravo i svetot da se obrna pak ke bidne po nivno,otprilika muvajki se po ribolovnite drustva takvi ludje vidov mnogu,na site zelbata im e ista ......da bidat glavni ili pretsedateli.....a koga ke bidnat rabotata stanuva polosa nego porano..(radosen bi bil ako zgresam )
......а за искуството,несебично го делам, ама на луге што знам дека се родени за оваа гранка од спортот...
a zato znam, a otprilika znam i koi se ti ludje (blizok krug na priateli koi se pod zakletva deka nema da izdavaat tajni)
Tezok e toj sindrom,a vladee po celata drzava kade modernite (profesionalci,takmicari i dr)krapdzii se trudat da go prisvojat ovoj ribolov samo za sebe,i site onie drugi amateri koi lovat na stara pcenka ili nekoja samosklepana boila ne se dostojni da se pravi muabet,zalna e taa situacija
znam deka dezurniot krapdzija ke negira se kako netocno.....sto se odnesuva do mene neka ne se trudi