www.ribar.com.mk http://mail.ribar.com.mk/forum/ |
|
Коноп > припрема и употреба http://mail.ribar.com.mk/forum/viewtopic.php?f=96&t=5281 |
Страна 1 oд 2 |
АвторCOLON | ТафТабиТ [Пет Ное 14, 2014 1:24 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Коноп > припрема и употреба |
Еве како момците од Hinders Fishing Superstore припремаат коноп Ајде поискусните да споделат околу подготовката и употребата на конопот во бојла миксот и спод миксот |
АвторCOLON | Zoki rib.prikazni [Пет Ное 14, 2014 7:13 pm ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Коноп > припрема и употреба |
mnogu dobar dodatok na site hrani i za site vidovi ribi...zimno vreme uljeto za tapa e I-va liga... lesno se frla so catal,ima finti za varenje..../najmnogu ja sakaat narkosi pocetnici../ |
АвторCOLON | caparius [Пет Ное 14, 2014 8:01 pm ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Коноп > припрема и употреба |
Нема што да се додаде све си кажаа дечките.Јас едино го оставам да кисне 48-часа(овој совет ми го кажал еден пријател, стар рибарски волк) и потоа се вари 30-тина минути,откога ке проврие водата,на тивко 1-1,5 на ринглата, додека не се појават белите никулци. А водата во која се варени ја користам кога правам припрема со прашкаста прихрана,или ја дотурам на крај кога варам пченка. Само еден совет од пријателот,да не се претерува со конопот,да се прихранува само со усул бидејки е доста атрактивен за било која риба па може да ја игнорира другата прихрана,мамец и сл. |
АвторCOLON | ribar14 [Саб Јан 24, 2015 1:17 am ] | |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Коноп > припрема и употреба | |
Нема што да се додаде све си кажаа дечките.Јас едино го оставам да кисне 48-часа(овој совет ми го кажал еден пријател, стар рибарски волк) и потоа се вари 30-тина минути,откога ке проврие водата,на тивко 1-1,5 на ринглата,
Каде на насиве простори може да се најде семето од коноп, односно конопот за да се купи и колку е цената
додека не се појават белите никулци. А водата во која се варени ја користам кога правам припрема со прашкаста прихрана,или ја дотурам на крај кога варам пченка. Само еден совет од пријателот,да не се претерува со конопот,да се прихранува само со усул бидејки е доста атрактивен за било која риба па може да ја игнорира другата прихрана,мамец и сл. |
АвторCOLON | SantaFe [Саб Јан 24, 2015 3:12 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Коноп > припрема и употреба |
На „нашиве простори“ друже, во секоја продавница за домашни миленичиња и птици, кај мене може и во продавницата (обична маалска) карши мојата зграда, побарај ќе најдеш сигурно |
АвторCOLON | Zoki rib.prikazni [Саб Јан 24, 2015 6:47 pm ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Коноп > припрема и употреба |
200 den kg mu e cenata ...ima vo zemj.apteki vodata od varaenjeto ne se frla tuku cuva vo plasticni sisinja ..so nea se mesa hranata...top |
АвторCOLON | sasklar [Саб Феб 21, 2015 5:09 pm ] | |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Коноп > припрема и употреба | |
Нема што да се додаде све си кажаа дечките.Јас едино го оставам да кисне 48-часа(овој совет ми го кажал еден пријател, стар рибарски волк) и потоа се вари 30-тина минути,откога ке проврие водата,на тивко 1-1,5 на ринглата,
kolega, Carparius, a dali spored tebe bi trebalo da se dodade ili dodavas sol i chilli ili nekoj drug atrktor, kako sto e navedeno vo videoto na tafta t.e kaj anglicanive
додека не се појават белите никулци. А водата во која се варени ја користам кога правам припрема со прашкаста прихрана,или ја дотурам на крај кога варам пченка. Само еден совет од пријателот,да не се претерува со конопот,да се прихранува само со усул бидејки е доста атрактивен за било која риба па може да ја игнорира другата прихрана,мамец и сл. |
АвторCOLON | vasil [Саб Феб 21, 2015 7:49 pm ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Коноп > припрема и употреба |
Нема да му штети во никаков случај ни солта ни чилито колега. Дури многу често кога варам пченка наместо шекер ставам сол, никаква разлика а подолго ми трае! Ама тоа си е друга тема! |
АвторCOLON | caparius [Саб Феб 21, 2015 9:44 pm ] | ||
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Коноп > припрема и употреба | ||
Нема што да се додаде све си кажаа дечките.Јас едино го оставам да кисне 48-часа(овој совет ми го кажал еден пријател, стар рибарски волк) и потоа се вари 30-тина минути,откога ке проврие водата,на тивко 1-1,5 на ринглата,
kolega, Carparius, a dali spored tebe bi trebalo da se dodade ili dodavas sol i chilli ili nekoj drug atrktor, kako sto e navedeno vo videoto na tafta t.e kaj anglicanive додека не се појават белите никулци. А водата во која се варени ја користам кога правам припрема со прашкаста прихрана,или ја дотурам на крај кога варам пченка. Само еден совет од пријателот,да не се претерува со конопот,да се прихранува само со усул бидејки е доста атрактивен за било која риба па може да ја игнорира другата прихрана,мамец и сл. Солта ја употребувам,али за чилито не знам не сум ставал од тој зачин. Мое мислење е ке се неутрализира природната арома на конопот кој сам по себе е атрактивен за сите видови риба кој се омнивори. Експериментирај па сподели искуство. |
АвторCOLON | ТафТабиТ [Нед Maр 22, 2015 10:17 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Коноп > припрема и употреба |
Денес ке спремам една тура по нивна рецептура ке видиме што ке излезе |
Страна 1 oд 2 | Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited https://www.phpbb.com/ |